• Liepājā skatāmi kinofilmas “Homo Novus” godalgotie tērpi

    Reklāmraksts
    4. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    No 6. augusta līdz 4. septembrim Liepājas Latviešu biedrības namā būs apskatāma Latvijas valsts simtgades spēlfilmas “Homo Novus” eleganto tērpu izstāde. Režisores Annas Vidulejas pārpratumu komēdija “Homo Novus” bija visapmeklētākā Latvijas filma 2018. gadā, un par filmas tērpiem māksliniece Liene Rolšteina saņēma nacionālo kino balvu “Lielais Kristaps” kategorijā “Labākais kostīmu mākslinieks”.

    Tērpu izstādē būs iespējams aplūkot 30. gadu modes un elegances tradīcijas. Biedrības nama Galeriju rotās neliela daļa no tērpu mākslinieces Lienes Rolšteinas radītājiem 30. gadu Latvijas brīvvalsts laika elitārajiem tērpiem šai filmai. Kopumā filmai “Homo Novus” no jauna tika radīti 118 apģērba gabali vīriešiem, 114 – sievietēm, kā arī tika izgatavotas vairākas trīsdesmitajiem gadiem atbilstošas cepures un kurpju pāri. Liepājā būs skatāmi filmā redzētie kostīmi – Ciemaldas (Kristīne Krūze) rozā balles kleita, Mačernieka (Andrejs Žagars) melnais uzvalks, Daģa kundzes (Aurēlija Anužīte-Lauciņa) tērpi, Kurcuma (Kaspars Znotiņš) nakts tērps, Astrīdes (Agnese Budovska) melnbaltā kleita ar cepuri un citu filmas varoņu kostīmi.

    Romantiskā intrigu un pārpratumu komēdija ir latviešu literatūras klasikas ekranizācija, kas balstīta uz Anšlava Eglīša tāda paša nosaukuma romāna motīviem. Filmā ar smaidu skatās uz kaislībām 30. gadu beigu Rīgas mākslinieku dzīvē. Šis ir vēstures posms bez kara un šausmām – pilsēta plaukst, tā ir izsmalcināta, dzīvīga un eleganta, ļaujot cilvēkiem baudīt dzīvi. Lienes Rolšteinas izsmalcinātie kostīmi filmā lieliski parāda laikmetu, kad elegance un gaume ir ikdienas sastāvdaļa. 

    Kinofilmas “Homo Novus” godalgoto tērpu izstādi sadarbībā ar Liepājas pilsētas pašvaldību iespējams apskatīt bez maksas Liepājas Latviešu biedrības nama Izstāžu galerijā no 6. augusta līdz 4. septembrim, darba dienās no plkst. 10:00 līdz 19:00.

    Informāciju sagatavoja:

    SIA “Liepājas latviešu biedrības nams”

    Sabiedrisko attiecību speciāliste

    Diāna Daiva Priediena

    Tel.: 22337541

    E-pasts: [email protected]

    www.biedribasnams.lv

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē