• Kemperu noma un ieteikumi, kā sagatavoties ceļojumam ar šo transportlīdzekli

    Reklāmraksts
    5. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: AVIS
    Vasara ir brīnišķīgs laiks, ko pavadīt lietderīgi, apceļojot tuvākas un tālākas valstis vai aizvadot atvaļinājumu tepat Latvijā. Lai arī mūsdienās tiek nodrošinātas daudzveidīgas ceļošanas iespējas, kemperis ir viens no labākajiem pārvietošanās risinājumiem īpaši tad, ja vēlaties izbaudīt neaizmirstamu piedzīvojumu. Raksta turpinājumā noskaidrojiet, kā vislabāk sagatavoties šādam braucienam un kur nomāt kemperi!

    Brīvība un komforts

    Kemperis tiek dēvēts par māju uz riteņiem un ne velti, jo tas ir aprīkots ar visu nepieciešamo pilnvērtīgai un komfortablai dzīvošanai. Tajā ir ne tikai ērtas guļvietas, bet arī virtuves zona un pat vannas istaba. Kā liecina Eiropas Karavānu federācijas (European Caravan Federation) statistikas dati, Eiropā šis ir viens no iecienītākajiem pārvietošanās veidiem tieši ģimenēm ar bērniem.

    Vēl viena no priekšrocībām – ceļošanas brīvība jeb iespēja pašam saplānot maršrutu, izvēlēties apskates objektus, nakšņošanas iespējas un citas pieturvietas.

    Padomi drošam un patīkamam ceļojumam

    Foto: unsplash.com / Melina Kiefer

    Ceļojums ar kemperi nav strikti jāsaplāno pa minūtēm, tomēr, lai brauciens sagādātu pozitīvas un patīkamas emocijas, ieteicams izveidot plānu un jau laikus apsvērt dažādus riskus un sarežģījumus, kas varētu rasties.

    Piemērotākā kempera noma

    Vissvarīgākais no plāna punktiem ir izvēlēties piemērotāko kemperi, ar ko doties ceļā. Svarīgi, lai tas atbilstu visu ceļotāju vajadzībām, būtu ērts un perfektā tehniskajā kārtībā, tajā skaitā ar spēkā esošām KASKO un OCTA polisēm. Kemperu noma ir optimāls risinājums, piemēram, Eiropas vai Baltijas apceļošanai.

    Ceļojuma maršruta plānošana

    Plānojot maršrutu, iesakām apskatīt pieejamās kemperu vietas galamērķī vai pa ceļam uz to. Tās var būt ierīkotas gan dabas parkos, gan kempingos, gan speciāli izveidotos stāvlaukumos, kur pieejami elektrības un ūdens pieslēgumi, duša, grili un piknika vietas. Tomēr neaizmirstiet par nakšņošanas vietu savlaicīgu rezervēšanu, jo nereti ceļojumu sezonā tās var būt pilnas ar citiem ceļotājiem

    Līdzi ņemamo mantu saraksta izveide

    Ceļojot ar kemperi, nav jāuztraucas par bagāžas ierobežojumiem, taču tas nenozīmē, ka būtu jāņem līdzi pilnīgi visa iedzīve. Neapgrūtinot sevi, koncentrējieties tikai uz pirmās nepieciešamības lietām un visiem vajadzīgajiem dokumentiem – autovadītāja apliecību, pasi, ID karti, ja plānojat doties ārpus Latvijas. “Avis” kemperi ir aprīkoti ar pilnu virtuves komplektāciju (katliem, pannām un citiem piederumiem), tāpat standarta aprīkojumā ir iekļauti atpūtas krēsli un galds.

    Ēdienreižu plānošana

    Tā kā kemperi ir aprīkoti ar virtuves zonu, turpat iespējams pagatavot savas iecienītākās maltītes, tādējādi ietaupot naudu. Jau laikus sagatavojot visus līdzi ņemamos pārtikas produktus, nebūs jāraizējas, kur tos pa ceļam iegādāties.

    Izklaižu plānošana

    Ceļošana ar kemperi ir aizraujoša, bet vēl neaizmirstamāku to padarīs kvalitatīva laika pavadīšana kopā ar vistuvākajiem. Lai radītu kopības sajūtu, uzturētu veselīgu azartu un kliedētu garlaicību vakaros, līdzi var paņemt, piemēram, galda vai kāršu spēles.

    “Avis” kemperi

    Automašīnu nomas un pilna servisa līzinga pakalpojumu sniedzējs “Avis” tagad piedāvā arī kemperu nomu. Kemperu noma sniedz iespēju braukt ar pilnīgi jauniem dīzeļdzinēja transportlīdzekļiem:

    • Fiat LMC Tourer Alkoven – aprīkots ar manuālu ātrumkārbu, sešām sēdvietām un četrām guļvietām. Lieliski piemērots ģimenei ar bērniem; 
    • Ford LMC Tourer Lift – aprīkots ar automātisko ātrumkārbu, četrām sēdvietām un trīs guļvietām.

    Zīmola “LMC” transportlīdzekļi ir universāli un aprīkoti ar visu nepieciešamo dzīvošanai. Pārdomātais, funkcionālais dizains un inovatīvās tehnoloģijas braucienu padarīs vēl patīkamāku.

    Kemperu īre ir iespējama uz laika periodu no piecām dienām līdz pat vienam mēnesim.

    “Avis” kemperu noma ir izdevīga vairāku iemeslu dēļ:

    • pilnīgi jauni un tīri transportlīdzekļi, kas aprīkoti ar pilnu ūdens tvertni;
    • diennakts bezmaksas palīdzība uz ceļa visā Eiropā;
    • transportlīdzekļi ir ideālā tehniskā kārtībā ar spēkā esošu KASKO polisi.

     

    Kemperu noma ir lielisks veids, kā izbaudīt pilnvērtīgu atpūtu neatkarīgi no tā, ko vēlaties darīt – laiski gulšņāt pludmalē, doties pārgājienā kalnos vai apbraukāt pēc iespējas vairāk vietu. Izpētiet “MyAvis” piedāvājumu un plānojiet savu neaizmirstamo vasaras piedzīvojumu!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē