• Kašers: vai tehnoloģijas palīdz izcelt unikālo stilā?

    Reklāmraksts
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Kašers, īstajā vārdā Kaspars Blūms-Blūmanis, ir multimākslinieks, kura filozofija balstās uz autentisku dzīves izjušanu. Viņa spēks un dzinulis slēpjas pašizaugsmē, kurā viņš regulāri izaicina sevi izkāpt no komforta zonas. Mākslinieks uzskata, ka katra pieredze ir vērtīga, jo tā sniedz iespēju uzzināt par sevi ko jaunu. “Katra pieredze, gan pozitīva, gan negatīva, ir tas, kas mani iedvesmo, kas mani ved uz priekšu un vedina sasniegt virsotnes. Es cenšos visas šīs pieredzes izmantot savā dzīvē, lai dotos uz priekšu,” stāsta multimākslinieks.

    Ceļojumi un sarunas ar cilvēkiem visā pasaulē ir devuši viņam jaunas atziņas par dzīvi, laimi un radošumu. Kašers mākslā saskata ne tikai izpausmi, bet arī veidu, kā realizēt sevi, neskatoties uz materiālajiem ieguvumiem. Mūsdienu modes ainavā, ko ietekmē tehnoloģiju attīstība, viņš aicina saglabāt radošo brīvību un izcelties ar unikālu stilu.

    Iedvesma no dzīves

    Man patīk dzīvot un izbaudīt dzīvi, patīk pieredzēt dzīvi,” stāsta Kašers.  
    Viņš uzskata, ka patiesa dzīves pieredze ir tas, kas katru dienu virza uz priekšu un no rītiem liek piecelties no gultas.

    Dzīve pati par sevi ir mākslinieka galvenais iedvesmas avots. Arhitektūra, ceļojumi, mūzika, mākslas performances un cilvēki savā patiesajā būtībā – tas viss palīdz atmodināt viņa radošumu. «Cilvēki ar savu piemēru, darba ētiku, izturēšanos un stilu spēj iedvesmot jaunām idejām,» viņš saka. Arī Kašera vecāki, īpaši mamma, kuru viņš dēvē par īstu modes ikonu, ir liels iedvesmas avots.

    Zināms, ka Kašers daudz redzējis arī ārpus Latvijas: Etiopija, Maldīvu salas, Indija, Gruzija, Apvienotā Karaliste un Kipra ir tikai daži no galamērķiem, kur mākslinieks meklējis iedvesmu un jaunu pieredzi. Šie ceļojumi nav tikai atpūtai, bet gan izzinoši braucieni, kas palīdz uzkrāt enerģiju un uzzināt cilvēku stāstus.

    Katru reizi, esot kādā citā valstī, Kašers mēdz uzrunāt vietējos iedzīvotājus un uzdot vienkāršus, bet dziļus jautājumus: ko viņi domā par dzīvi, kas ir viņu lielākais piedzīvojums un kas dara viņus patiesi laimīgus. Šādas sarunas, piemēram, ar cilvēku viņa paša vecumā Indijā, palīdz viņam pārdomāt savu dzīvi, tās iedvesmo un piešķir jaunu skatījumu. Lai arī šīs sarunas ir vienkāršas, tās atver durvis uz citādāku izpratni par dzīves būtību.

    Māksla dvēselei nevis maka piepildījumam

    Lai gan Kašers ir veidojis tērpu dizainus, piedalījies modes skatēs un darbojies kā dizainers dažādos projektos, viņš labprātāk sevi dēvē par mākslinieku. Viņam māksla aptver plašu spektru, un zem šī vārda slēpjas dažādas radošas izpausmes.

    Mūsdienu dizaineriem un māksliniekiem bieži nākas domāt par peļņu, kas, pēc Kašera domām, kavē radošā procesa brīvību. «Es pelnu naudu ar citiem darbiem, ļaujot savai radošajai mūzai brīvi izpausties,» viņš stāsta, taču arī viņam gadās, ka mūza mēdz klusēt. Vienreizi tā bija apklususi pat uz diviem gadiem.

    «Tajos divos gados es tomēr turpināju augt un pilnveidoties, pierakstot savas idejas un iedvesmas mirkļus savā radošajā kladē. Kad radošais process atgriežas un es tiešām radu, es cenšos nedomāt par naudu. Es domāju par to, ko tas varētu dot cilvēkam, kā viņu iedvesmot,» skaidro Kašers.

    Modes straujā mainība   

    Mūsdienu modes ainu gan Latvijā, gan pasaulē būtiski ietekmējusi tehnoloģiju un interneta attīstība. Kašers uzskata, ka pateicoties internetam, mode mainās straujāk un dinamiskāk nekā jebkad agrāk.

    Internets kalpo kā lielisks palīgs, ļaujot ikvienam labāk izprast modes pasauli, atrast iedvesmas avotus un sekot līdzi dažādiem modes māksliniekiem. “Tas, kas šodien ir modē, rīt var vairs nebūt. Tagad modē noteikumus diktē ne tikai modes nami, bet arī parasti cilvēki, piemēram, TikTok lietotāji,” viņš piebilst, komentējot šīs straujās pārmaiņas.

    Latvijā modes industrija attīstās lēnāk nekā citās Eiropas valstīs, tomēr mākslinieks novēro izaugsmi arī mūsmājās. Viņš uzsver, cik svarīgi ir izcelties ar savu raksturu, krāsām, unikāliem tēliem un piegriezumiem. Tāpēc svarīgi arī jaunajiem dizaineriem izkopt savu rokrakstu un ielikt savu dvēseli tajā, ko rada.

    Tehnoloģijas – modes nākotnes virzītājs

    Kašers uzskata, ka tehnoloģijas ir neatņemama modes sastāvdaļa, jo tās palīdz darbus paveikt ātrāk un efektīvāk. Tomēr tieši dizainers piešķir radītajam dvēseli, bez kuras mode nevar pastāvēt. Radošums un tehnoloģijas ir jāapvieno, lai radītu kaut ko grandiozu. Viņš uzskata, ka tehnoloģiju attīstība iezīmē nākotnes ceļu, un arī tādas detaļas kā pulksteņi, pateicoties tehnoloģijām, dod modei jaunu virzienu un dinamiku. Piemēram, mūsdienās ir vērojams izteikts stilu sajaukums – elegantais ar sportisko, lietišķais ar ikdienišķo un viedpulkstenis bieži vien ir šī drosmīgā stilu sajaukuma neatņemama sastāvdaļa.

    Perfektais pulkstenis: stila un personības harmonija

    Katram cilvēkam ir nepieciešams pulkstenis, kas dabiski iekļaujas viņa garderobē, stilā un atspoguļo personību. Pēc viņa domām Huawei GT5 Pro ir labs līdzsvars starp sportiskumu, eleganci, klasiku un radošumu. Ar daudzajām pielāgošanas iespējām, tostarp maināmo displeju, to var viegli saskaņot gan ar apģērbu, gan noskaņojumu.

    “Šis Huawei pulkstenis ir mans sabiedrotais ikdienas gaitās. Tas mēra manu pulsu, skaita soļus, ir palīgs sporta zālē, un redzu arī paziņojumus par to, kas man raksta. Man liekas, ka šis pulkstenis papildina mani, un beidzot esmu atradis tādu perfektu, unikālu modeli, kas piestāv pilnīgi visiem stiliem,” priecājas Kašers.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē