• Kas jāņem vērā, izvēloties hipotekāro kredītu?

    Reklāmraksts
    9. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Hipotekārā kredīta izvēle ir būtisks lēmums. Tas sevī ietver ilgtermiņa finansiālās saistības, kas var ilgt vairāk kā 20 gadus. Pat nelielas kļūdas hipotekārā kredīta izvēlē var jums izmaksāt daudz naudas un nervu. Tādēļ mēs izklāstīsim dažus pēc mūsu domām svarīgākos faktorus, pirms pieņemat šo svarīgo lēmumu.

    Hipotekārā kredīta devēja uzticamība

    Viens no grūtākajiem aspektiem hipotekārā kredīta izvēlē ir tāds, ka pastāv tik daudz kreditoru, kas piedāvā šādus aizdevumus. Diemžēl ne visas no šīm iestādēm ir vienlīdz uzticamas, kas var novest pie nepatīkamiem pārsteigumiem.

    Piemēram, dažkārt kredīta ņēmējs pārrunu laikā vienojas ar kreditoru par lielāku aizdevuma summu vai izdevīgāku maksājumu grafiku, bet, kad ir pienācis laiks parakstīt līgumu, tajā ir ierakstīti pavisam citi skaitļi. Turklāt tas ir tikai viens no nepatīkamajiem pārsteigumiem, kādi var rasties, ņemot kredītu pie neuzticama kredīta devēja.

    Ņemiet kredītu īstajā laikā

    Tā kā hipotekārais kredīts nāk kopā ar finanšu saistībām dekāžu garumā, nesteidzieties ar tā ņemšanu. Pat tad, ja jūs esat drošā finansiālā stāvoklī un spējat veikt ikmēneša maksājumus, ir vēl pāris citu faktoru, kurus jums vajadzētu apsvērt.

    Viens no tiem ir situācija nekustamajā tirgū. Daudz izdevīgāk ir iegādāties nekustamo īpašumu brīdī, kad tirgus cena atrodas zemākajā punktā, nevis burbuļa vidū. Tapat izvērtējiet arī tās valūtas, kurā jūs plānojat ņemt hipotekāro kredītu, nākotnes prognozes.

    Procentu likmju veidi

    Hipotekārajiem kredītiem ir divi procentu likmju viedi: fiksētais un mainīgais. Fiksēta procentu likme paliek nemainīga visā kredīta atmaksas laikā. Turpretī mainīgā procentu likme periodiski piedzīvo izmaiņas. Izvēloties piemērotāko procentu likmi, kredīta ņēmējam ir jāapsver ekonomikas stāvoklis un tas, vai ir sagaidāms likmes pieaugums vai kritums.

    Slēptie izdevumi

    Atrodiet hipotekāro kredītu ar viszemāko procentu likmi un izdevīgākajiem nosacījumiem. Piesakoties hipotekārajam kredītam, jums ir uzmanīgi jāizlasa visi noteikumi un nosacījumi, pirms liekat savu parakstu uz līguma. Pat tad, ja kredīta devējs piedāvā mazliet zemāku procentu likmi, kredīta noteikumos var tikt minētas citas izmaksas, kas to var padarīt par kredīta ņēmējam neizdevīgāku nekā citi piedāvājumi.

    Hipotekārā kredīta summa

    Ņemot kredītu mājokļa iegādei, ir nepieciešama liela summa un ilggadēji kredīta maksājumi ik mēnesi. Tādēļ, izvērtējot sava hipotekārā kredīta apmēru, jums jāizvērtē ne tikai savs šī brīža finansiālais stāvoklis, bet arī, cik daudz jūs pelnīsiet nākotnē un kādi papildus izdevumi jums radīsies tuvākajos gados.

    Kredīta fleksibilitāte

    Ne mazāk svarīgi ir izvērtēt arī hipotekārā kredīta fleksibilitāti, ne tikai procentu likmi vien. Ja kredīta līgumā ir punkti, kas ļauj jums pārskatīt atmaksas grafiku, mainīt fiksēto likmi pret mainīgo, vai arī nomaksāt atlikušo kredīta summu bez soda naudas – tā ir liela priekšrocība.

    Meklējiet padomu pie ekspertiem

    Lai izvērtētu savu spēju atmaksāt hipotekāro kredītu, vērsieties pie finanšu ekspertiem pēc padoma. Konsultējieties ar nekustamā īpašuma aģentiem, kredītu speciālistiem un citiem ekspertiem, kas varēs palīdzēt jums izvēlēties labāko laiku, summu un kredītdevēju kredīta ņemšanai.

     

    Pirms hipotekārā kredīta ņemšanas ir rūpīgi jāizvērtē savu finanšu stāvokli, jums pieejamos kredīta piedāvājumus, procentu likmes un ilgtermiņa mērķus. Pieņemiet tikai pārdomātu un rūpīgi izsvērtu lēmumu, kas palīdzēs jums kļūt par mājas īpašnieku. Paturiet prātā, ka veiksmīga hipotekārā kredīta izvēle ir plats solis pretī jūsu sapnim iegūt savā īpašumā māju.

     

    Raksts tapis sadarbībā ar Bigbank

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē