Ēdieni un dzērieni
Augļi un dārzeņi
Vislabāk ņemt tādus augļus un dārzeņus, kurus var ēst nesagrieztus. Ja izvēlaties ņemt griežamus, to vislabāk izdarīt uz vietas. Iepriekš sajaukti salāti vedot, visticamāk, atsulosies un pazaudēs izskatu un garšu, toties marinēti un skābēti dārzeņi gan turēsies braši.
Mērces
Vislabāk mērces sagatavot atsevišķos trauciņos un izvēlēties tādas, kuras karstos laika apstākļos nesabojājas un ir viegli atkal sajaucamas, ja vedot tās ir noslāņojušās.
Gaļas un siera plate
Lieliski piemērotas visu veidu kūpinātas gaļas un zivis. Stingri sālīti sieri un gaļas izstrādājumi – prošuto, salami – klasika! Turpretī svaigie un mīkstie sieri siltos laika apstākļos naski kusīs, kā arī pazaudēs formu. Gaļas vislabāk sagriezt, sagatavot un sapakot iepriekš. Sieru vislabāk sagriezt uz vietas.
Pamatēdiens
Ja piknikā nav iespēju grilēt, maltītes galvenā ēdiena godam derēs, piemēram, auksts sāļais pīrāgs vai pildīti kruasāni. Ja grils pieejams, iespēju, protams, ir daudz vairāk. Jāatzīmē, ka visas sastāvdaļas topošajam ēdienam derētu sagatavot iepriekš.
Deserts un saldumi
Jāpiedomā pie tā, lai deserts siltajā saulītē nepazaudē formu. Vislabāk piknikā baudīt saldos pīrāgus, piestāvēs arī vasarīgi augļu salāti ar kādu svaigu mērci. Augļu salātus sagriež uz vietas un tikai tad pievieno papildu sastāvdaļas – krēmus un mērces.
Citas uzkodas
Visu veidu rieksti, cepumi un citi graužami našķi.
Dzērieni
Siltā laikā ļoti svarīgs ir ūdens. Laba taktika būs ņemt līdzi divreiz vairāk ūdens, nekā šķiet būs nepieciešams. Vislabāk mazās ūdens pudelītes iepriekš sasaldēt un izmantot kā dzesēšanas elementus aukstuma somās. Dzērieniem var iekārtot atsevišķas dzesēšanas somas un kastes. Svarīgi paņemt līdzi visu veidu attaisāmos un neizmest laukā korķus, jo tie var lieti noderēt, iesaiņojot palikušo pārtiku un dzērienus prombraukšanai.
Servēšanas un transportēšanas inventārs
- Instrumenti ēdienu vešanai sagatavošanai un pasniegšanai;
- Griežamie naži un dēlīši;
- Servējamās paplātes un trauki;
- Individuālie trauki, glāzes, krūzes, piederumi un salvetes atbilstoši servējamiem ēdieniem un cilvēku skaitam;
- Papīra dvieļi un atkritumu maisi;
- Aukstuma somas ēdieniem un dzērieniem;
- Pudeļu attaisāmie;
- Dzesēšanas elementi (sasaldētas mazās ūdens pudelītes);
- Grozi un kastes inventāram un traukiem;
- Stingrs pamats ēdienu izvietošanai (brezenta pamatne vai saliekamie galdiņi);
- Galdauti ēdienu izvietošanai;
- Spilveni, segas, saliekamie krēsli viesu sēdēšanai;
- Maisiņi un trauciņi novākšanai un atlikušā ēdiena sapakošanai;
- Bļoda, dvielis un ziepes roku mazgāšanai (var izmantot arī mitrās salvetes).
Pikniks franču gaumē
Ar brī sieru, rukolu un dzērveņu mērci pildīti kruasāni
Ar svaigu gurķi krēmsieru un mazsālītu lasi pildīti kruasāni
Kišs ar spinātiem, šķiņķi un sieru
Siers un krekeri
Zemenes ar saldo maskarpones krēmu vai citrusu un medus mērci un karamelizētiem pekanriekstiem
Dārzeņi ar mērcēm
Augļi
Rozā rabarberu limonāde
Idejas piknika receptēm
Materiāls tapis sadarbībā ar Pasākumu studiju Viesistaba un dzīvesstila veikalu Kolekcija.lv
Rīgā, Elizabetes iela 81