• Karaliskā maltīte brīvā dabā

    Reklāmraksts
    10. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Ahh, pikniku sezona… Zāles smarža, maiga vēja brīzīte, saules staru bučiņas un uzkodām pilns grozs. Tik labi tās garšo tikai svaigā vasaras gaisā, vai ne? Eleganti sagatavota piknika uzkodu soma, protams, nav nekāda augstā māksla. Taču šos padomus gan vērts likt aiz auss.

    Ēdieni un dzērieni

    Augļi un dārzeņi

    Vislabāk ņemt tādus augļus un dārzeņus, kurus var ēst nesagrieztus. Ja izvēlaties ņemt griežamus, to vislabāk izdarīt uz vietas. Iepriekš sajaukti salāti vedot, visticamāk, atsulosies un pazaudēs izskatu un garšu, toties marinēti un skābēti dārzeņi gan turēsies braši.

    Mērces

    Vislabāk mērces sagatavot atsevišķos trauciņos un izvēlēties tādas, kuras karstos laika apstākļos nesabojājas un ir viegli atkal sajaucamas, ja vedot tās ir noslāņojušās.

    Gaļas un siera plate

    Lieliski piemērotas visu veidu kūpinātas gaļas un zivis. Stingri sālīti sieri un gaļas izstrādājumi – prošuto, salami – klasika! Turpretī svaigie un mīkstie sieri siltos laika apstākļos naski kusīs, kā arī pazaudēs formu. Gaļas vislabāk sagriezt, sagatavot un sapakot iepriekš. Sieru vislabāk sagriezt uz vietas.

    Pamatēdiens

    Ja piknikā nav iespēju grilēt, maltītes galvenā ēdiena godam derēs, piemēram, auksts sāļais pīrāgs vai pildīti kruasāni. Ja grils pieejams, iespēju, protams, ir daudz vairāk. Jāatzīmē, ka visas sastāvdaļas topošajam ēdienam derētu sagatavot iepriekš.

    Deserts un saldumi

    Jāpiedomā pie tā, lai deserts siltajā saulītē nepazaudē formu. Vislabāk piknikā baudīt saldos pīrāgus, piestāvēs arī vasarīgi augļu salāti ar kādu svaigu mērci. Augļu salātus sagriež uz vietas un tikai tad pievieno papildu sastāvdaļas – krēmus un mērces.

    Citas uzkodas

    Visu veidu rieksti, cepumi un citi graužami našķi.

    Dzērieni

    Siltā laikā ļoti svarīgs ir ūdens. Laba taktika būs ņemt līdzi divreiz vairāk ūdens, nekā šķiet būs nepieciešams. Vislabāk mazās ūdens pudelītes iepriekš sasaldēt un izmantot kā dzesēšanas elementus aukstuma somās. Dzērieniem var iekārtot atsevišķas dzesēšanas somas un kastes. Svarīgi paņemt līdzi visu veidu attaisāmos un neizmest laukā korķus, jo tie var lieti noderēt, iesaiņojot palikušo pārtiku un dzērienus prombraukšanai.

    Servēšanas un transportēšanas inventārs

    • Instrumenti ēdienu vešanai sagatavošanai un pasniegšanai;
    • Griežamie naži un dēlīši;
    • Servējamās paplātes un trauki;
    • Individuālie trauki, glāzes, krūzes, piederumi un salvetes atbilstoši servējamiem ēdieniem un cilvēku skaitam;
    • Papīra dvieļi un atkritumu maisi;
    • Aukstuma somas ēdieniem un dzērieniem;
    • Pudeļu attaisāmie;
    • Dzesēšanas elementi (sasaldētas mazās ūdens pudelītes);
    • Grozi un kastes inventāram un traukiem;
    • Stingrs pamats ēdienu izvietošanai (brezenta pamatne vai saliekamie galdiņi);
    • Galdauti ēdienu izvietošanai;
    • Spilveni, segas, saliekamie krēsli viesu sēdēšanai;
    • Maisiņi un trauciņi novākšanai un atlikušā ēdiena sapakošanai;
    • Bļoda, dvielis un ziepes roku mazgāšanai (var izmantot arī mitrās salvetes).

    Pikniks franču gaumē

    Ar brī sieru, rukolu un dzērveņu mērci pildīti kruasāni

    Ar svaigu gurķi krēmsieru un mazsālītu lasi pildīti kruasāni

    Kišs ar spinātiem, šķiņķi un sieru

    Siers un krekeri

    Zemenes ar saldo maskarpones krēmu vai citrusu un medus mērci un karamelizētiem pekanriekstiem

    Dārzeņi ar mērcēm

    Augļi

    Rozā rabarberu limonāde

    Idejas piknika receptēm

     

    Materiāls tapis sadarbībā ar Pasākumu studiju Viesistaba un dzīvesstila veikalu Kolekcija.lv

    www.viesistaba.lv

    www.kolekcija.lv

    Rīgā, Elizabetes iela 81

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē