• Kam pievērst uzmanību, izvēloties kafijas automātu?

    Reklāmraksts
    22. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Daudzi no mums nevar iedomāties, kā citādāk iesākt rītu, ja ne ar tasi kūpošas un aromātiskas kafijas. Kā jau jebkuru pārtikas produktu vai dzērienu, arī kafiju jāpatērē ieteicamās dienas devas apjomā.

    Ir zinātniski pierādīts, ka tase kafijas palīdz mūsu ķermenim, jo kafija satur dažādus antioksidantus, tādējādi tiek samazināts dažādu nopietnu saslimšanu risks, kā arī uzlabojas fiziskā pašsajūta, tiek veicināta gremošana. Protams, kafija mums dod arī ik rīta možumu un ir kā rituāls dienas uzsākšanai. Lai kafijas lietošana dotu ieguvumus veselībai, ieteicams izvēlēties pupiņu kafiju.

    Ja esat nolēmis ikdienā izvēlēties pupiņu kafiju, Jums jāapdomā, kā to pagatavot. Aromātiskāku kafiju varēsiet pagatavot, iegādājoties veselas kafijas pupiņas, bet tad Jums būs nepieciešamas arī kafijas dzirnaviņas. Kafijas dzirnaviņās samaltu kafiju variet pagatavot izmantojot espresso kanniņu, franču presi vai vienkāršus kafijas filtrus. Bet, ja nevēlaties, katru reizi gatavojot kafiju, cīnīties ar kafijas biezumiem, iespējams ir pienācis laiks iegādāties kafijas automātu.

    Interneta veikals 220.lv ir ērta vieta, kur iegādāties kafijas automātu, jo iespējams salīdzināt visdažādāko ražotāju kafijas automātus un to funkcijas. Ne tikai kafijas pupiņas un kafijas pagatavošanas veidi, bet arī kafijas automāti pieejami ļoti plašā klāstā. Variet izvēlēties no tādiem, kuros ievieto kafijas kapsulas, līdz tādiem, kas ar pāris pogām var radīt restorāna cienīgu café latte.

    Svarīgi aspekti, kas jāņem vērā, izvēloties kafijas automātu

    • Kāda kafija automātā jāizmanto?

    Protams, automātā tiks izmantota pupiņu kafija, taču tā pieejama dažādās formās. Lai neapjuktu piedāvājumu klāstā, vispirms jāizlemj, vai vēlamies aparātu, kas pagatavo kafiju izmantojot jau maltu kafiju, kapsulas vai veselas kafijas pupiņas.

    Ņemot vērā, ka malta kafija lēnām izdala savu aromātu, tad,visticamāk, kafija, kas pagatavota no laiku atpakaļ samaltām pupiņām nebūs tik bagātīga, kā svaigi maltu pupiņu kafija. Viens risinājums ir kafijas kapsulas, kas neļauj samaltas kafijas garšai un aromātam izgarot.

    Izmantojot kapsulas Jūs pilnībā varēsiet izvairīties no kafijas biezumiem, tādējādi kafijas pagatavošana, izmantojot šādus kafijas automātus, ir ļoti ērta un vienkārša. Tomēr pašu aromātiskāko un bagātīgāko kafiju, protams, var pagatavot ar automātiem, kuros tiek samaltas veselas kafijas pupiņas.

    • Kafija ar pienu vai bez?

    Kad kafijas pagatavošanas veids ir izvēlēts, jāpievērš uzmanība kafijas automāta piena sistēmai. Ja katru kafijas tasi ir vēlme pagatavot ar pienu, ērtāki lietošanai ir kafijas automāti ar automātiskām piena putošanas sistēmām, taču jārēķinās, ka šādiem automātiem piena sistēma jātīra katru dienu, līdz ar to, ja ar kafijas automātu tiks pagatavotas tikai divas kafijas tases dienā, lietotājam ērtāks būs kafijas automāts ar iespēju putot pienu atsevišķi.

    Augstākas klases kafijas automātos ir atsevišķas dzesētas tvertnes pienam, bet ekonomiskākiem modeļiem parasti ir pieejamas piena tvertnes, ko brīžos, kad tās netiek lietotas, var ērti noglabāt ledusskapī.

    Tāpat laba alternatīva ir atsevišķi piena putotāji, kuros atliek ieliet pienu, nospiest pogu un pēc neilga brīža iegūsiet samtaini uzputotu, siltu pienu, ko pievienot kafijai. Šādus putotājus var vienkārši izskalot un nav nepieciešams uztraukties par nelielu sprauslu un cauruļu aizsērēšanu piena dēļ.

    • Kur kafijas automāts tiks novietots?

    Atrodot vēlamo kafijas automāta veidu, dizainu un izmēru, svarīgi pievērst uzmanību tam, kā notiek kafijas automāta ikdienas uzturēšana. Bieži vien netiek ievērots kafijas pagatavošanas bloka novietojums un, atvedod kafijas aparātu mājās, var gadīties, ka nemaz nevaram to novietot iepriekš plānotajā vietā, jo kafijas biezumu tvertne atrodas tieši sienas pusē.

    • Cik lielas ir kafijas automāta tvertnes?

    Lietotājiem, kas dienas laikā kafijas automātu lietos bieži un nevēlas to vairākkārtīgi apkopt, jāraugās, cik liela ir ūdens tvertne jeb cik tases kafijas spēsiet pagatavot bez ūdens papildināšanas. Tik pat svarīga ir arī iepriekš minētā izlietotās kafijas tvertne, kuras izmērus parasti nosaka pēc tā, cik kafijas tasītes iespējams pagatavot līdz tā ir pilna.

    Lai kafijas pupiņas, kas ievietotas kafijas automātā, nezaudētu aromātu un kafijas automātā pagatavotās kafijas garšas kvalitāte būtu nemainīgi augsta, pupiņu uzglabāšanas tvertnei jābūt hermētiski noslēdzamai.

    • Cik skaļš ir kafijas automāts?

    Īpaši situācijās, kad jāizvēlas kafijas automāti internetā, tiek piemirsta ļoti nozīmīga kafijas automātu īpašība – kafijas pagatavošanas skaļums. Ja vēlamies pagatavot kafiju nepamodinot mājiniekus, jāraugās, vai kafijas aparātā ir iestrādāti speciāli skaņu slāpējošie filtri.

    Neraugoties uz iepriekš minēto, noteicošais kafijas automāta izvēles faktors ļoti bieži ir cena. Jāņem vērā, ka ekonomiskās klases kafijas automātiem apkopēs biežāk jāmaina dažādas detaļas, līdz ar to tās ir sarežģītākas nekā pusprofesionāliem kafijas automātiem, kurus ikdienā tīra ar kapsulām un kuriem apkopes parasti jāveic retāk, tādējādi ilgtermiņā cenu starpība izlīdzinās.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē