• Kādi ir galvenie ieguvumi, izmantojot viedpulksteni?

    Reklāmraksts
    21. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Varētu šķist, ka viedtālrunī ir visas iespējamās vajadzīgās funkcijas, taču tā nav. Patiesība viedpulksteņiem ir vairākas funkcijas, ar ko nav aprīkoti viedtālruņi.

    Viedpulksteņi dod iespēju piekļūt viedtālruņu aplikācijām, bet pamatā tos varētu uzskatīti par sensoriem, jo tie mēra dažādus rādītājus, ko viedtālruņi nespēj. Daži tipiski sensori ir, piemēram, soļu skaitītājs, sirds darbības ātruma sensors, GPS un citi. Viedpulksteņi kalpo kā papildus ierīce, kas ļauj izmantot vairākas viedtālruņu funkcijas, bez nepieciešamības ņemt rokās telefonu. 

    Viedtālrunis pret viedpulksteni

    Arī daudzi viedtālruņi aprīkoti ar atsevišķiem sensoriem, kas ļauj, piemēram, sekot aktivitātes līmenim, skaitot soļus vai noieto distanci un ātrumu, taču galvenā atšķirība – tiem nav sensoru, kas var līdz samērā augstai precizitātei iegūt rādītājus par to, kas notiek ar Jūsu ķermeni.

    Tāpat viedpulkstenis ir ērtāks veids, kā pārbaudīt, piemēram, paziņojumu, kas tikko atnācis. Atliek vien paskatīties uz rokas esošajā pulkstenī, tā vietā, lai kabatā vai somā meklētu viedtālruni.

    Tāpat viedpulkstenis ir ērtāks rīks, lai sekotu savam aktivitātes līmenim, piemēram, dodoties skrējienā, ir ērti izmantot navigācijas sistēmu, ko, protams, piedāvā arī viedtālrunis, taču pulkstenis atšķirībā no telefona atradīsies uz Jūsu plaukstas un nebūs nepieciešams apģērbs ar kabatām vai speciālas somas, kur ievietot telefonu skriešanas laikā.

    Būtiskākais ieguvums fizisko aktivitāšu laikā ir tas, ka viedpulkstenis veic arī sirdsdarbības ātruma mērījumus, ļaujot Jums pielāgot treniņu intensitāti atbilstoši Jūsu fiziskās sagatavotības līmenim un treniņu mērķiem.

    Viedpulkstenis, atšķirībā no telefona, kas visticamāk tiks atstāts uz galda vai dīvānā, visu laiku atrodas uz Jūsu rokas, līdz ar to spēs diezgan akurāti novērtēt Jūsu aktivitātes līmeni, mērot noieto soļu, uzkāpto stāvu, patērēto kaloriju vai kustībā pavadīto minūšu skaitu.

    Viedpulksteņa sensori atgādinās izkustēties, ja, piemēram, ilgāku laiku būsiet nekustīgs, tādējādi palīdzot neiedzīvoties veselības problēmās, kas saistītas ar ļoti mazkustīgu dzīvesveidu. Kustību un sirdsdarbības sensori, ar ko aprīkoti viedpulksteņi, dod arī iespēju iegūt informāciju par miegā pavadīto laiku un tā kvalitāti, ļaujot sekot tam, vai Jūs guļat gan pietiekami ilgi, gan pietiekami kvalitatīvi.

    Kas nav mazāk svarīgi, viedpulksteņi parasti ir ūdensizturīgi, jo vairumu no tiem var izmantot arī tam, lai novērtētu ūdens sporta veidu un pat peldēšanas radītājus, piemēram, veikto distance, un Jūsu sniegumu – peldēšanas ātrumu un sirds ritmu. Lai arī daudzi viedtālruņi ir ūdensizturīgi, būtu ļoti jocīgi doties peldēties ar viedtālruni.

    Svarīgākās viedpulksteņi funkcijas

    • Laika noteikšana. Pašos pamatos viedpulkstenis ir pulkstenis. Tas izmantojams ne tikai, lai noteiktu, cik ir pulkstenis, bet arī, kā hronometrs, taimeris un modinātājs. Tieši viedtālruņa modinātājs ir lielisks ieguvums, jo Jūs tiksiet pamodināts ar vibrāciju, ļaujot citiem ģimenes locekļiem gulēt. Tāpat taimeris, kas atradīsies Jums uz rokas, ir ļoti ērts, piemēram, gatavojot. Neatkarīgi no tā, vai būsiet virtuvē vai citur, taimerus Jums uz rokas, atgādinās par ēdienu.
    • Viedās funkcijas. Viedpulkstenis, atkarība no tā, kādus uzstādījumus izvēlēsieties, parādīs ienākošos zvanus, paziņojumus no kalendāra, e-pasta, sociālajiem tīkliem un sarakstēm. Papildus pulksteni var izmantot arī navigācijai un arī tam, lai atrastu, kur atstājāt telefonu. Kā Apple, tā Garmin, Samsung un Huawei viedpulkstenis parasti būs aprīkots arī ar bezkontakta maksāšanas iespēju jeb NFC, ļaujot Jums norēķināties par pirkumiem pat tad, ja Jums līdzi nav maka.
    • Veselības un fiziskās sagatavotības rādītāji. Kā minēts ievadā, viedpulksteņi palīdz sekot fiziskās aktivitātes līmenim, sirds darbības ātrumam, slodzē pavadītajam laikam, kā arī miegā pavadītajam laikam un miega kvalitātei. Izmantojot sirds darbības rādītājus, viedpulksteņi palīdz sekot arī asinsspiedienam, spēj noteikt, ja cilvēks nokritis un izsaukt ārkārtas palīdzību.
    • Mūzikas atskaņotājs. Daudzi viedpulksteņi aprīkoti arī ar mūzikas atskaņotajiem, kas, savienojoties ar bezvadu austiņām, ļaus baudīt mūziku pastaigas, skrējiena vai trenažieru zāles apmeklējuma laikā. Tāpat izmantojot pulksteni, iespējams pārslēgt dziesmas, kas tiek atskaņotas telefonā.

     Ja esat nolēmis iegādāties viedpulksteni sev, vai dāvanā tad dažādu ražotāju, piemēram, Huawei, Samsung, Garmin viedpulksteņi interneta veikalā 220.lv pieejami ļoti plašā klāstā.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē