• Kā uzturēt ādas mitruma līmeni vasarā?

    Reklāmraksts
    30. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Vai zināt, kā nodrošināt ādai nepieciešamo mitrināšanu vasaras karstajā un saulainajā laikā? Pareiza ādas mitrināšana ir ļoti būtiska ādas mitruma līmeņa uzturēšanai, kā arī ādas kvalitātei un aizsardzībai pret apkārtējās vides ietekmi. Kā pareizi mitrināt ādu un kā izvēlēties kosmētiku ādas mitrināšanai? Skaidro BENU Aptiekas piesaistītā eksperte, dermatoloģe Elīza Sālījuma un BENU Aptiekas farmaceite Liene Graudiņa.

    Izvēlieties atbilstoši ādas tipam

    Ir svarīgi zināt savu ādas tipu, jo jebkura kosmētika, arī mitrinošā kosmētika, ir jāizvēlas atbilstoši jūsu ādas tipam un vajadzībām. Ādas tips ir atkarīgs no tā, cik daudz tauku dziedzeru sekrēta jeb sebuma āda izdala, skaidro dermatoloģe E. Sālījuma.  Ir pieci galvenie ādas tipi, kas prasa atšķirīgu kopšanu:

    • Normāla āda – maiga, gluda un vienmērīga. Šāda āda ir veselīgi mirdzoša, ar šaurām porām un bez izsitumiem. Lai saglabātu to veselu, jāizvēlas mitrinošie līdzekļi, kas atbalsta ādas barjerfunkciju.
    • Taukaina āda – tai ir raksturīgas palielinātas poras un spīdums, kā arī tendence uz komedoniem un akni. Tomēr arī šāda āda var kļūt dehidratēta, tāpēc tai vislabāk derēs viegli, eļļu nesaturoši mitrinoši līdzekļi, piemēram, geli vai fluīdi.
    • Sausa āda ir raupja, sausa un var plaisāt un lobīties. Šādai ādai nepieciešami biezākas konsistences mitrinoši krēmi, kurus var būt nepieciešams uzklāt pat biežāk nekā divas reizes dienā.
    • Kombinēta āda – āda, kurai tauku izdalīšanās dažādās zonās atšķiras, parasti T zonā tā ir taukaina, bet vaigu zonā normāla vai sausa. Šādā gadījumā ir svarīgi izvēlēties kosmētiku, kas atbilst dažādām ādas zonām.
    • Jutīgai ādai ir raksturīgs apsārtums, nieze un dedzināšana. Ja āda reaģē uz dažādiem ārējiem faktoriem, jāizvēlas maigi kopšanas līdzekļi bez kairinošām sastāvdaļām.

    Dermatoloģe uzsver, ka jebkura āda noteiktu apstākļu dēļ var kļūt dehidratēta, tādēļ ir būtiski atrast piemērotu mitrinošo līdzekli tieši jūsu ādas tipam un vajadzībām.

    Katram ādas tipam piemērotāki būs atšķirīgas konsistences mitrinošie kosmētikas līdzekļi, saka farmaceite L. Graudiņa. Tā, piemēram, vieglākas konsistences geli būs piemēroti normālai un taukainai ādai. Krēmi var būt viegli vai treknāki un jāizvēlas atbilstoši ādas tipam un vajadzībām. Losjoniem un pieniņiem parasti ir vieglāka konsistence nekā krēmiem, un tie ir piemēroti vispārējai ādas mitrināšanai. Savukārt balzamiem ir biezāka konsistence, kas ir piemērota ļoti sausai ādai.

    Pievērsiet uzmanību sastāvam

    Izvēloties mitrinošo kosmētiku, BENU Aptiekas farmaceite Liene Graudiņa iesaka pievērst uzmanību sekojošajām sastāvdaļām, kas palīdzēs nodrošināt optimālu ādas mitrināšanu.

    • Hialuronskābe – viens no efektīvākajiem ādas mitrinātājiem, kas piesaista ūdeni no apkārtējās vides un palīdz noturēt mitrumu gan ādas dziļākajos slāņos, gan virskārtā. To dabiski izstrādā mūsu āda, bet novecošanas un UV staru ietekmē tās līmenis samazinās.
    • Termālais ūdens – stimulē šūnu atjaunošanos, paaugstina ādas aizsargspējas, mitrina to un atjauno hidrolipīdo balansu, uzlabojot ādas izskatu – tā kļūst mirdzoša un gluda.
    • Alveja – augs, kurā ir 85 % sulas, ir lielisks mitrinātājs, kas nodrošina ādas barošanu un mīkstināšanu, piemērots gan sausai, gan taukainai ādai.
    • Pantenols – stimulē epidermas augšanu, mitrina ādu un aizkavē novecošanas procesus.
    • Šī sviests – mīkstina ādu, izlīdzina ādas virskārtu un palīdz noturēt mitrumu, dziedējot bojātu ādas barjeru un maskējot ādas nepilnības.
    • Urea – papildina mitrinošos līdzekļus, ne vien mitrinot ādu, bet arī mīkstinot to un palielinot ādas elastību.
    • Glicerīns – dabisks mitrinātājs ar izteiktām ūdeni piesaistošām īpašībām, kas uztur mitrumu ādā.

    Mitrinošie krēmi jāuzklāj divas reizes dienā pēc ādas attīrīšanas, stāsta dermatoloģe E. Sālijuma. Ja āda ir ļoti sausa, tos var lietot biežāk. Ideālā mitrināšanas rutīna ietver toniku, serumu, mitrinošo krēmu un saules aizsargkrēmu. Izvēloties līdzekļus ādas kopšanai, pievērsiet uzmanību arī tam, lai tie nodrošinātu aizsardzību pret ultravioleto starojumu. Dermatoloģe uzsver, ka nepieciešamo mitrinošo līdzekļu skaits ir atkarīgs no individuālām ādas vajadzībām.

    Izmēģiniet mitrinošo kosmētiku no BENU e-Aptiekas klāsta:

    EUCERIN DermoPure nomierinošs, mitrinošs krēms problemātiskas ādas un ar tendenci uz akni papildu kopšanai. Nomierina un intensīvi mitrina ādu aknes ārstēšanas kursa laikā.

    AVENE Hydrance Light mitrinošs krēms kombinētai ādai mitrina un nomierina ādu, atjauno tās maigumu un garantē skaistu matētu sejas toni visu dienu. Kompozīcijā esošais lipomicīns novērš ādu veidojošo šūnu izžūšanu un nodrošina optimālu mitruma līdzsvaru.

    MARENCE Mitrinošs krēms-gels ādai ap acīm intensīvi mitrina un baro. Hialuronskābe un dabīgā mitrinošā faktora (NMF) komplekss uzlabo ādas izskatu un tās elastību. MARENCE īpaši izstrādātais Saldūdens zaļo dūņu ekstrakts apgādā ādu ar mikro un makro elementiem, aminoskābēm un vitamīniem. Makadāmijas eļļa un E vitamīns piesātina ādu ar omega taukskābēm un antioksidantiem, palīdzot saglabāt to svaigu un mitrinātu.

    ANTIPODES Baptise mitrinošā gela sastāvā ir vērtīgais manuka medus, augu izcelsmes hialuronskābe, mežrozīšu ekstrakts un citi eksotiski un vērtīgi dabas dārgumi no Jaunzēlandes, kas veicina šūnu atjaunošanos, stiprina un aizsargā ādu. Ir klīniski pierādīts, ka šis krēms pēc 24 stundām palielina ādas mitruma līmeni par 52%.

    MADARA SOS+ Sensitive mitrinošs krēms ir dabīgs, sertificēts ikdienas mitrinātājs jutīgai, reaktīvai ādai ar tendenci uz apsārtumu. Formula ar sarkanās aļģes ekstraktu un hialuronskābi intensīvi mitrina un nomierina ādu, nodrošinot ilgstošu komforta sajūtu. Biotehnoloģiski iegūtas aļģes molekulas palīdz līdzsvarot ādas mikrobiomu un stiprināt tās dabiskās aizsargspējas pret apkārtējās vides izraisītu kairinājumu.

    CETAPHIL mitrinošs losjons sejai un ķermenim ar vieglu, netaukainu formulu, kas satur avokado eļļu, E un B3 vitamīnu un provitamīnu B5, pilnībā atjauno ādas barjeru jau pēc vienas nedēļas. Produkts nesatur aromatizētājus, neizraisa komedonus un kairinājumus.

    INSTITUT ESTHEDERM Eau cellulaire celulārā ūdens mitrinošs krēms sniedz komfortu dehidratētai ādai, bagātina ar enerģiju, uzlabo ādas pašmitrināšanu, samazina oksidatīvo stresu, aizsargā no ārējās vides agresīvajiem faktoriem, aizkavējot priekšlaicīgu novecošanos.

    DR. HAUSCHKA mitrinošs krēms ādai ap acīm nostiprina ādu ap acīm, padara to maigu, gludu un elastīgu. Sastāvā: ananass, purva malva, kliņģerītes – atjauno un nomierina, izlīdzina grumbiņas ādā ap acīm. Rožūdens sajaukts ar avokado, makadamijas riekstu un smiltsērkšķu eļļām – mitrina, baro un uzlabo ādas toni.

    VICHY AQUALIA Thermal Rich mitrinošs dienas sejas krēms sausai ādai radīts, iedvesmojoties no sportistu intensīvai rehidrācijai izmantotajiem izotoniskajiem šķīdumiem. Krēms apvieno Vichy mineralizēto termālo ūdeni un augu izcelsmes mannozi ar dabiskas izcelsmes hialuronskābi, palīdzot atjaunojot zaudēto ādas mitrumu un intensīvi to rehidrējot, āda jūtas stiprāka pat ekstramālas temperatūras apstākļos.

    INSTITUT ESTHEDERM nomierinošs un mitrinošs, iedegumu pastiprinošs losjons ķermenim veicina ātrāku un vienmērīgāku iedeguma veidošanos un paildzina tā saglabāšanos. Vienlaikus āda tiek nomierināta, un tiek uzturēts ideāls ādas mitruma līmenis. Tā ir atguvusi komfortu, elastīga un maiga. Vasarā tas var aizstāt mitrinošu ķermeņa losjonu.

    LA ROCHE-POSAY Toleriane Sensitive nomierinošs, mitrinošs, aizsargbarjeru atjaunojošs krēms jutīgai, normālai/kombinētai ādai nomierina, aizsargā un mitrina. Šis prebiotisks mitrinošs krēms sejai mazina jutīgumu un aizsargā ādas barjeru, pateicoties īpašajai sastāvdaļu kombinācijai: niacinamīds (piemīt pretiekaisuma iedarbība), glicerīns un keramīds III (aizsargā un uzlabo ādas barjerfunkciju), unikālais La Roche Posay termālais ūdens (dabiska prebiotika ar ādu nomierinošām un antioksidanta īpašībām).

    CLINIC WAY Moisturising atjaunojošs, mitrinošs nakts krēms atjauno īpaši jutīgas ādas komfortu, nomierinot un intensīvi mitrinot ādu, atjaunojot tās hidrolipīdo slāni un novēršot transepidermālo ūdens zudumu.

    FITODROGA Mitrinošs ķermeņa krēms ar zīdainu tekstūru. Tā sastāvā esošai olīvu skvalāns imitē ādas aizsargbarjeras struktūru un sniedz ādai patiesu komforta sajūtu. Dabīgais augu aktīvo vielu komplekss PENTAVITIN® nodrošina tūlītēju un ilgstošu ādas mitrināšanu, bet dabīgais augu vasku komplekss baro un nomierina ādu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē