• Kā saglabāt enerģiju un labsajūtu rudenī? Farmaceites padomi

    Reklāmraksts
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Rudens nozīmē ne vien krāsainas lapas un dzestrus rītus, bet arī izmaiņas mūsu ikdienas ritmā. Vēlāk uzlecošā saule, tumšāki vakari un zemākas temperatūras var ietekmēt mūsu enerģijas līmeni un emocionālo labsajūtu. Taču ar atbilstošām rūpēm par sevi ir iespējams saglabāt gan fizisko, gan garīgo možumu visas sezonas garumā. BENU Aptiekas farmaceite Liene Graudiņa dalās ar noderīgiem padomiem, kas palīdzēs pārvarēt rudens izaicinājumus.

    Rīts: enerģisks sākums veiksmīgai dienai

    Rīts nosaka visas dienas ritmu, tādēļ ir svarīgi tam pievērst īpašu uzmanību. Enerģiskai dienas uzsākšanai farmaceite iesaka pievērsties fiziskām aktivitātēm – pat ja tas ir tikai 5–10 minūšu ilgs vingrojumu komplekss vai izstaipīšanās, tas uzlabos asinsriti un uzmundrinās ķermeni. Turklāt ļoti būtiski ir arī uzņemt šķidrumu – dienu ieteicams sākt ar glāzi ūdens. Brokastīm jābūt veselīgām un sabalansētām, saturot olbaltumvielas, šķiedrvielas un dabiskos cukurus.

    Svarīgi ir izvairīties no ieraduma uzreiz pēc pamošanās ķerties pie sociālo mediju pārskatīšanas, jo tas var radīt nevajadzīgu stresu un trauksmi. Labāk izvēlieties dienas sākumam kādu patīkamu mūziku, raidierakstu vai audiogrāmatu.

    Diena: kustības, svaigs gaiss un sabalansēts uzturs

    Dienas laikā ir svarīgi pievērst uzmanību regulārām fiziskajām aktivitātēm. Lai gan rudens vēsums dažkārt var atturēt no aktīvas kustēšanās, ir būtiski ik dienu atrast laiku vismaz nelielai pastaigai svaigā gaisā. Fiziskā slodze palīdz ne vien uzlabot garastāvokli un paaugstināt enerģijas līmeni, bet arī veicina ķermeņa noturību pret sezonālām slimībām.

    Turklāt, lai uzturētu labsajūtu, nepieciešams arī pietiekami daudz laika pavadīt dienasgaismā. Rudens laiks ir lieliska iespēja doties pie dabas un izbaudīt tās krāšņumu, kas var sniegt ne tikai fizisko, bet arī emocionālo atslodzi. Nevar aizmirst arī par pietiekamu ūdens uzņemšanu – lai gan karstais laiks ir pagājis, ķermenis joprojām prasa regulāru šķidruma piegādi.

    Sabalansēts un veselīgs uzturs rudenī ir īpaši svarīgs, un BENU Aptiekas farmaceite Liene Graudiņa iesaka izmantot rudens ražas piedāvājumus – iekļaujiet ēdienkartē Latvijā audzētus dārzeņus, kas bagāti ar vitamīniem, minerālvielām un šķiedrvielām. Šie elementi ne vien palīdzēs saglabāt enerģiju, bet arī stiprinās imūnsistēmu. Īpaši noderīgas var būt zāļu tējas, kas paredzētas organisma dabisko aizsargspēju stiprināšanai. Ehinācijas, salvijas un ugunspuķes tēja ir lieliski palīgi cīņā ar rudens sezonas izaicinājumiem.

    Vakars: mierīgs noslēgums un rūpes par miega kvalitāti

    Vakara rituāli ir tikpat svarīgi kā rīta rutīna. Ļoti būtiski ir rūpēties par miega kvalitāti – farmaceite atgādina, ka miegs ir fundamentāls mūsu labsajūtas faktors. Lai uzlabotu miega kvalitāti, vismaz stundu pirms gulētiešanas ieteicams izvairīties no zilo ekrānu izmantošanas, kas var negatīvi ietekmēt miegu. Tā vietā farmaceite iesaka baudīt kādu vakara rituālu – piemēram, lasīt grāmatu, veikt skaistumkopšanas procedūras vai pagatavot nomierinošu zāļu tēju. Piparmētru, melisas vai baldriāna tēja palīdzēs nomierināt prātu un sagatavot ķermeni miegam. Turklāt pirms gulētiešanas svarīgi ir izvēdināt telpas, lai miega laikā ķermenis saņemtu svaigu gaisu.

    Rudens ir ideāls laiks arī ādas kopšanai. Pāreja no siltās vasaras uz vēsāku laiku prasa izmaiņas arī ādas kopšanas rutīnā. Ja līdz šim lietojāt vieglus ikdienas krēmus, rudens sākumā ieteicams pāriet uz krēmīgākiem un barojošākiem līdzekļiem, kas pasargās ādu no sausuma.

    Imūnsistēmas stiprināšana

    Rudens mums atgādina, ka jāpievērš īpaša uzmanība savai fiziskajai un garīgajai veselībai. BENU Aptiekas farmaceite iesaka rudenī neaizmirst arī par imūnsistēmas stiprināšanu ar ārstniecisko augu tējām un uztura bagātinātājiem, kas satur D un C vitamīnu, kā arī cinku, selēnu vai dzelzi. Tie visi kopā palīdzēs saglabāt labsajūtu un enerģiju arī gada tumšākajos mēnešos. Atcerieties, ka uztura bagātinātāji neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu saturu.

    BENU e-Aptiekas iesaka rudenī:

    L’OCCITANE Cherry Blossom vannas&dušas želeja delikāti attīra ķermeņa ādu, to nesausinot un padarot maigi aromatizētu ar sievišķīgo ķiršu ziedu aromātu. To var lietot arī kā vannas putas, kas mīkstina ūdeni un piešķir tam aromātu.

    NATURAL dušas želeja ar mandeļu ekstraktu – dušas želeja ar mandeļu ekstraktu, kas saudzīgi attīra ādu un padara to maigu un mitrinātu. Mandeles eļļa baro un aizsargā ādu.

    STENDERS «Citruss un piparmētra» atjaunojošs gela skrubis – aromātisks skrubis, kas maigi noņem atmirušās ādas šūnas, padarot ādu gludu un atsvaidzinātu. Citrusa un piparmētras kombinācija uzmundrina un atjauno ādu.

    DZINTARS Hypno Pharma vannas sāls – sniedz relaksējošu un atsvaidzinošu pieredzi vannā. Bagātināts ar dabiskām sastāvdaļām, tas palīdz nomierināt ķermeni un prātu pēc garas dienas.

    CETAPHIL mitrinošs ķermeņa krēms satur mandeļu eļļu, E un B3 vitamīnu un provitamīnu B5. Tas baro ādu jau pēc vienas lietošanas dienas un palīdz atjaunot ādas dabisko aizsargbarjeru vienas nedēļas laikā, nodrošinot tūlītējo un ilgstošu mitrinošu efektu sausai ādai.

    DR. HAUSCHKA nomierinošs mandeļu ķermeņa krēms – tā sastāvā ir mandeļu kauliņu eļļa, asinszāle, pērkonamoliņš, kas regulē mitruma līmeni ādā un nomierina. Aiva un purva malvas ekstrakti regulē mitruma līmeni ādā, padara to maigu un zīdaini gludu.

    NOREVA Cicadiane Repairing roku krēms – intensīvi atjaunojošs krēms, kas palīdz mitrināt un aizsargāt roku ādu, īpaši piemērots aukstā laikā. Piemērots arī jutīgai un bojātai ādai.

    NEUTROGENA Hydro Boost gelveida roku krēms kopj roku ādu, kā arī sniedz tai nepieciešamo mitrumu un vienlaikus palīdz to noturēt, lai nodrošinātu nepārtrauktu ādas mitrināšanu.

    EMBRYOLISSE Intense Moisturizing sejas maska – dziļi mitrinoša sejas maska, kas atjauno ādas elastību un piešķir tai svaigumu. Lieliska izvēle dehidrētai un sausai ādai.

    ENERGY OF VITAMINS želejveida ziepes ar granātābolu ekstraktu – šīs ziepes saudzīgi attīra ādu, vienlaikus mitrinot to. Granātābolu ekstrakts palīdz saglabāt ādu gludu un elastīgu.

    CLARIWELL Deprekler kapsulas N84 – uztura bagātinātājs, kas palīdz uzturēt emocionālo līdzsvaru un mazināt stresa simptomus. Lieliska izvēle tiem, kas meklē dabisku atbalstu garīgās veselības uzturēšanai.

    MAGNE B6 Sleep (Magnijs) kapsulas N30 – šīs kapsulas satur magniju un B6 vitamīnu, kas palīdz nodrošināt dziļāku miegu un nomierina nervu sistēmu. Noderīgs produkts miega kvalitātes uzlabošanai.

    HERBASTRESS tabletes N30 – dabīgs uztura bagātinātājs ar ārstniecības augu ekstraktiem, kas palīdz cīnīties ar stresu un uzlabot nervu sistēmas darbību. Palīdz saglabāt emocionālo līdzsvaru ikdienā.

    TEREŠKO tēja Mieram un miegam – šī zāļu tēja ar nomierinošiem augiem ir piemērota, lai veicinātu relaksāciju un uzlabotu miega kvalitāti. Lieliska izvēle mierīgām vakara stundām.

    RŪĶĪŠU Miera tēja – Latvijā ražota zāļu tēja ar dabīgām sastāvdaļām, kas palīdz mazināt nervu spriedzi un veicina relaksāciju pirms miega.

    Atcerieties! Uztura bagātinātāji neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē