• Kā izvēlēties piemērotākos sejas kopšanas līdzekļus?

    Reklāmraksts
    30. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Lielākā daļa cilvēku sāk rūpēties par savu sejas ādu tikai tad, kad nākas cīnīties ar sekām, kā pinnes, grumbiņas, krāsas izmaiņas. Sejas ādas problēmas rodas dažādu iemeslu dēļ, visbiežāk tieši nepareizas kopšanas un nepareizas kosmētikas lietošanas rezultātā. Katra cilvēka āda ir unikāla, tādēļ, lai Jūs spētu saglabāt savu sejas ādu veselu, tvirtu un starojošu, esam apkopojuši visaptverošus padomus, kā izvēlēties piemērotākos sejas kopšanas līdzekļus!

    Nosakiet savas sejas ādas tipu

    Konkrēts sejas ādas tips parasti izveidojas jau pusaudža gados, tomēr dzīvesveids un izvēlētie kopšanas līdzekļi var uzlabot vai tieši pretēji – pasliktināt sejas ādu. Lai arī lielākajai daļai cilvēku šķiet, ka viņi savu sejas ādu pazīst labi, vairumā gadījumu tas tā nav. Kopumā pastāv četri sejas ādas tipi:

    • Sausa āda. Šim ādas tipam raksturīgi sausi pleķi un nelielas grumbiņas ar velkošu sajūtu. Cilvēkiem ar sausu sejas ādu ieteicams lietot dziļi mitrinošus dienas krēmus, taukainus nakts krēmus, mitrinošas maskas un barojošus serumus.
    • Taukaina āda. Šim ādas tipam raksturīgs pastiprināts spīdums, pinnes un ādas lobīšanās. Cilvēkiem ar taukainu sejas ādu ieteicams lietot sejas tīrīšanas līdzekļus, losjonus, serumus un sejas krēmus sebuma kontrolei.
    • Normāla āda. Šim ādas tipam raksturīgs vienmērīgs ādas tonis, gluda tekstūra, maigums, elastība, spīdīgums, nelielas, vienmērīgi izkliedētas pinnes. Cilvēkiem ar normālu sejas ādu ieteicams lietot netaukainus sejas krēmus un maigus sejas tīrīšanas līdzekļus.
    • Kombinēta āda. Šim ādas tipam raksturīga bieza, taukaina, ar pinnēm klāta T zona, savukārt normāla vaigu zona. Cilvēkiem ar kombinētu sejas ādu ieteicams piemeklēt katrai zonai atbilstošus kopšanas līdzekļus – sejas krēmus, tīrīšanas līdzekļus un tonikus.

    Rūpīgi izpētiet katra sejas kopšanas līdzekļa sastāvu

    Sejas ādas kopšanas līdzekļiem mēdz būt garš sastāvdaļu saraksts, kas var pamatīgi samulsināt. Jāņem vērā, ka dažas no sastāvā esošajām vielām ir patiesi nepieciešamas, kamēr citas ir kaitīgas un pat toksiskas. Lai arī mūsdienās vairums ražotāju cenšas izmantot tikai drošas un dabīgas izejvielas, vēl joprojām pastāv skaistumkopšanas produkti, kas ir ne tikai nevēlami, bet pat bīstami cilvēku veselībai. Galvenokārt centieties izvairīties no četrām sastāvdaļām:

    • Parabēni. Rūpējas par to, lai produkts pēc iespējas ilgāk būtu svaigs. Tie var izjaukt hormonu līdzsvaru, izraisīt alerģiskas reakcijas, visbiežāk izsitumus. Kaitīgās vielas ir metil-, butil-, etil, propil-, izobutil-parabēni.
    • Nātrija laurilsulfāts (SLS). Rūpējas par to, lai produkts saglabātu sākotnējo konsistenci. Tas ir ļoti abrazīvs, kā rezultātā tiek noņemtas dabiskās ādas eļļas, izraisītas alerģijas, āda kļūst sausa un lobās.
    • Etanols. Veidots uz spirta bāzes. Sausina un kairina ādu, kā arī neļauj ādai pasargāties no UV stariem.
    • Sintētiskās smaržvielas. Kairina ādu, izraisa alerģiskas reakcijas, palielina ādas pigmentāciju.

    Svarīgi – pievērsiet uzmanību arī tam, kādā secībā sastāvdaļas norādītas uz produkta! Vairumā gadījumu sastāvdaļas norādītas dilstošā secībā pēc izmantotā daudzuma, līdz ar to, ja kaitīgās vielas ir norādītas pirmajās rindās, noteikti izvairieties no šāda līdzekļa!

    Izmēģiniet izvēlētos produktus

    Seja ir viena no jutīgākajām ķermeņa daļām, tādēļ, iegādājoties jaunu sejas kopšanas līdzekli, sākumā ieteicams to izmēģināt! Ja līdzeklis kairina sejas ādu, uz sejas veidojas pinnes, seja kļūst sausa vai novērojat/jūtat kādas citas problēmas, tas nav Jums piemērots.

    Neskrieniet pakaļ tendencēm

    Diemžēl ir gadījumi, kad piesaista nevis produkta sastāvs, bet gan iepakojums un reklāma. Ja gatavojaties iegādāties sejas kopšanas produktu, pamatojoties uz drauga vai viedokļa līdera ieteikumu, atcerieties, ka katra āda ir unikāla – viens līdzeklis uz vairākām sejas ādām iedarbosies dažādi! Neskrieniet pakaļ tendencēm, bet gan rūpīgi izvērtējiet savu sejas ādu un tās prasības!

    Ja esat apņēmies iegūt veselīgu un starojošu sejas ādu, ņemiet vērā, ka tas prasīs pacietību un laiku, līdz atradīsiet savai sejas ādai labākos un piemērotākos kopšanas līdzekļus. Tās nebūs dienas, bet gan mēneši un citreiz pat gadi. Sāciet rūpēties par savu sejas ādu un izmēģiniet pasaulē atzītu un iecienītu sejas kopšanas kosmētiku jau tūlīt pat – ienāciet interneta veikalā 220.lv, kur kosmētika sejai un ķermenim, tai skaitā Bioderma kosmētika pieejama plašā klāstā ikviena vēlmēm un vajadzībām!

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē