• Kā izvēlēties matu kosmētiku vasarai?

    Reklāmraksts
    27. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Ko pamainīt matu kopšanas rutīnā vasarā un kā izvēlēties piemērotākos matu kopšanas līdzekļus? Kā pasargāt matus no vides negatīvās ietekmes, piemēram, saules stariem? Uz šiem un citiem aktuāliem matu kopšanas jautājumiem atbildes sniedz BENU Aptiekas kosmētikas speciāliste Marina Kigitoviča.

    Katrai sezonai ir savas īpatnības matu kopšanā, un vasara nav izņēmums, stāsta kosmētikas speciāliste M. Kigitoviča. Vasarā daudz laika pavadām ārā. Saule, silti vēji, peldes jūrā – to visu cenšamies izbaudīt tieši šajā sezonā. Taču karstā saule, kuras staros ir tik patīkami gozēties, bieži vien negatīvi ietekmē mūsu matu skaistumu. Kādēļ tā? Mati veidojas no matu saknes un to sastāvā ir līdz 90 % keratīna, kas nodrošina matu izturību, elastību un spīdumu. Taču karstuma ietekmē keratīna līmenis matā samazinās, un rezultātā mati var kļūt sausi, blāvi un nespodri. Tādēļ ir būtiski pareizi un pilnvērtīgi rūpēties par matiem vasarā, lai aizsargātu tos no kaitīgajiem vides faktoriem un uzturētu tos skaistus, mitrinātus un stiprus.

    Matu mazgāšanai

    Vasarā mati biežāk kļūst netīri sviedru, putekļu un pastiprinātas sebuma ražošanas dēļ, tāpēc ir tikai dabiski, ka tie var būt jāmazgā biežāk. Tāpat vasara var būt īstais laiks, kad pamainīt ierastos mazgāšanas līdzekļus, šampūnus – vasarā ieteicams izvēlēties maigākus matu mazgāšanas un kopšanas līdzekļus ar mitrinošām formulām, kuri ir piemēroti ikdienas lietošanai. Matu mazgāšanai izmantojiet remdenu vai siltu ūdeni, bet ne karstu. Savukārt pēc šampūna lietošanas noteikti izmantojiet kondicionieri atbilstoši savam matu tipam. Tas nogludinās matus, padarīs tos elastīgākus un vieglāk ķemmējamus.

    Tā kā vasara Latvijā ir arī tradicionāli aktīvākā peldsezona, atcerieties izmazgāt matus pēc peldēm sāļā vai hlorētā ūdenī. Reizi nedēļā sarīkojiet matiem dziļāku attīrīšanu – tam noderēs pīlingi galvas ādas attīrīšanai, lai noņemtu lieko sebumu un ieveidošanas līdzekļu atlikumus.

    Matu mitrināšanai

    Visbīstamākais matiem ir mitruma zudums, un vasarā to veicina vairāki apkārtējās vides faktori, tai skaitā karstums, spēcīgais UV starojums, peldes un citi. Mitruma zuduma rezultātā mati kļūst sausi, zaudē spīdumu un elastību. Tādēļ vasarā ir ieteicams 1–2 reizes nedēļā lietot mitrinošu vai atjaunojošu matu masku. Tas paātrinās matu atjaunošanos un aktivizēs neaktīvo matu folikulus.

    Lai gūtu maksimālu efektu no matu kopšanas, kopšanas līdzekļu sastāvā meklējiet tādas sastāvdaļas kā keratīns (atjauno matu struktūru), alveja (dziļi mitrina matus un galvas ādu),  pantenols (nomierina).

    Matu aizsardzībai

    Pārmērīga saules iedarbība var sabojāt matus – tās ietekmē mati kļūst sausi, blāvi un nepaklausīgi. Lai pasargātu matus no ultravioletajiem stariem, efektīvs veids ir cepures vai citas galvassegas valkāšana. Tomēr jāņem vērā, ka ne vienmēr tas ir iespējams, kā arī bieži vien cepure nesniedz aizsardzību matiem visā to garumā, kā arī var būt veidota no daļēji caurspīdīga materiālu, laižot cauri saules starus. Tādēļ ir ieteicams no saules matus pasargāt arī ar matu kopšanas līdzekļiem, kuru sastāvos ir SPF. Pateicoties tiem, mati neizbalē un saglabā krāsas noturību un spīdumu.

    Interesants un nu jau kādu brīdi aktuāls jaunums ir vitamīni, kurus var klāt uzreiz uz matiem, turklāt, tie aizsargā arī pret UV stariem, tādēļ šobrīd, vasarā, būs īpaši aktuāli un noderīgi.

    Skaistiem un veselīgiem matiem svarīgs atbalsts no iekšpuses

    Pareiza un matu tipam atbilstoša kopšana ir neatsverama matu skaistumam un veselībai, taču tik pat svarīga ir arī pietiekama mikroelementu un vitamīnu uzņemšana – ar pārtiku vai, nepieciešamības gadījumā, uztura bagātinātāju veidā. Lai atbalstītu un spēcinātu matus, papildus var lietot tādus uztura bagātinātājus kā kolagēns, B grupas vitamīni, D vitamīns. Svarīgākie mikroelementi matiem ir dzelzs, selēns un cinks. Tāpat ļoti svarīga ir pietiekama ūdens dzeršana, apmēram 1,5 litri dienā. Atcerieties, ka uztura bagātinātāji neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu. Konsultējieties ar ārstu vai farmaceitu par jums piemērotāko izvēli.

    Izmēģini no BENU e-Aptiekas klāsta

    INSIGHT Daily Use tonizējošs ikdienas šampūns satur organisku citronu ekstraktu, aprikožu sviestu, saulespuķu eļļu un kukurūzas dīgstu eļļu. Tas saglabā matu dabisko mitruma līdzsvaru, padarot matus maigus un zīdainus. Nesatur SLS, SLES, minerālās eļļas, parabēnus, krāsvielas, silikonus un alergēnus.

    URIAGE DS saudzīgs līdzsvarojošs šampūns ar maigu tekstūru satur patentētu TLR2-Regul kompleksu, piroktona olamīnu, Uriage termālo ūdeni un Alpu ēdelveisa ekstraktu. Tas attīra, nomierina un aizsargā galvas ādu, sniedz svaiguma sajūtu un padara matus veselīgus un zīdainus.

    APIVITA mitrinošs šampūns ar hialuronskābi, alveju un auzu vitamīniem atjauno mitruma līmeni matu iekšpusē un intensīvi mitrina. Tas novērš matu šķelšanos un aizsargā no ārējiem faktoriem (piesārņojums un matu ieveidošana) ar APISHIELD HS kompleksu, kā arī uztur galvas ādas normālu fizioloģiju un mikrofloru.

    VICHY Dercos Energy+ stiprinošs šampūns ir bagātināts ar Aminexil, matu izkrišanas novēršanas molekulu, un dermatoloģiski aktīvām vielām ļoti spēcīgā formulā, nodrošina ilgstošu matu kuplumu un palīdz novērst matu izkrišanu. Mati ir spēcināti un atjaunoti, tādēļ kļūst stiprāki no saknēm līdz pat galiņiem.

    Wella Professionals Invigo Sun ekspress kondicionieris ar pro-vitamīnu B5 uzreiz nodrošina dziļi atjaunojošu efektu. Mati izskatās veselīgāki un pieskaroties ir zīdaini maigi. Šis kondicionieris satur Sun-blend kompleksu.

    Wella Professionals Invigo Sun Protection izsmidzināms līdzeklis matu aizsardzībai no UV stariem ar pro-vitamīnu B5 un Sun-blend kompleksu. Iedarbīgs līdzeklis matu krāsas aizsardzībai no kaitīgās UV staru ietekmes, kas nav jāizskalo.

    WATERCLOUDS Repair matu maska ​​sausiem un bojātiem matiem, kas padara matus mīkstus un zīdainus, tos nenoslogojot. Atjauno matu un galvas ādas mitruma līmeni, padarot matus gludus, ar skaistu spīdumu. Turklāt šī maska satur UV filtru.

    5.3 DSD de Luxe Maska bojātas matu struktūras uzlabošanai palīdz atjaunot bojātu matu struktūru, kas bijusi pakļauta ārējiem faktoriem: termiska iedarbība, ķīmiska iedarbība, pārmērīga atrašanās saulē utt. Restrukturizējošo komponenšu (fosfolipīdi, sfingolipīdi, orhideju ekstrakts, hidrolizēts keratīns, hidrolizēts zīds, rauga ekstrakts un vitamīni) augstās koncentrācijas dēļ, maska atjauno matu struktūru gan kutikulas, gan keratīna šķiedru līmenī. Pēc maskas lietošanas mati iegūs papildus kuplumu, tiks mitrināti, kļūs spīdīgi un iegūs veselīgu izskatu.

    NIOXIN 3D Deep Protect Density atjaunojoša matu maska matu biezuma palielināšanai nodrošina līdz pat 97 % matu bojājumu samazināšanos. DensiPROTECT tehnoloģija satur vieglus kondicionēšanas līdzekļus un nostiprina matus pret bojājumiem. Mati kļūst kondicionēti, pakļāvīgi un gludi.

    ELLIPS Hair Treatment vitamīni bojātiem matiem aizsargā pret matu lūšanu un sašķeltiem galiem, kā arī pret karstumu (līdz 220 °C) un ultravioletajiem stariem. Satur argana sēklu un jojobas augļu eļļu, kā arī A, C, E un Pro B5 vitamīnus, kas palīdz atjaunot novājinātu, sausu, lūstošu un uz šķelšanos tendētu matu izskatu.

    BJORN AXEN Heat styling protection aerosols pasargā matus no karstuma un UV stariem, baro un aizsargā tos temperatūrā līdz 210 °C. Bagātināts ar vegānisko keratīnu, MiruStyle X-HP, vitamīniem un minerālvielām, kas aizsargā un kopj matu šķiedras un liek matiem mirdzēt.

    LAKMĒ LAK2 divfāžu kondicionieris sniedz tūlītēju iedarbību. pH3.0. Aktīvas sastāvdaļas: hidrolizēts proteīns un katjonu polimērs – mērķtiecīgi iedarbojas uz visjūtīgākajām matu zonām, lai mīkstinātu un piedotu spīdumu. Nepadara matus smagākus un netauko, bet atšķetina matus, lai tie kļūstu vieglāk izķemmējami, vienlaikus aizsargājot mata šķiedru no apkārtējās vides kaitīgās ietekmes. 

    HAIRBURST Volume&Refresh sausais šampūns padara matus biezākus un atdzīvinātus, vienlaikus paceļot matus no saknēm, piešķirot tiem apjomu un tekstūru. Turklāt produkta neredzamā formula neatstāj baltas vai lipīgas atliekas!

    Ieskatieties plašajā matu kopšanas līdzekļu klāstā BENU e-Aptiekā, vai dodieties uz BENU Aptiekām klātienē, kur vēl visu jūniju matu kopšanas līdzekļiem atlaides līdz pat 50 %!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē