• Kā izvēlēties labāko veļas mašīnu ar žāvētāju: kādus faktorus apsvērt pirms iegādes

    Reklāmraksts
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ksenukai.lv
    Mūsdienu straujajā dzīves ritmā funkcionāla un energoefektīva sadzīves tehnika būtiski atvieglo mājsoli, ļauj ietaupīt laiku, kā arī samazināt ierīču ekspluatācijas izmaksas. Ja vēlies uzlabot mājokļa gaisa kvalitāti, ietaupīt vietu virtuvē vai vannas istabā un atvieglot rūpes par veļas kopšanu, kvalitatīva veļas mazgājamā mašīna ar žāvēšanas funkciju nodrošinās visas tavas vajadzības.

    Kādus faktorus apsvērt pirms jaunas ierīces iegādes un kā izvēlēties tieši savām vajadzībām un ikdienas paradumiem piemērotāko veļas mašīnu ar žāvētāju – lasi raksta turpinājumā!

    Kā izvēlēties veļas mašīnu ar žāvētāju: praktiski padomi

    Daudzfunkcionāla sadzīves tehnika, kas vienā ierīcē apvieno vairākas funkcijas, mūsdienās kļūst arvien pieprasītāka. Šāda veida ierīces ir kompakts un ērts risinājums telpām ar ierobežotu platību, turklāt to iegādes izmaksas ierasti ir zemākas, līdz ar to mūsdienīgas sadzīves tehnikas sniegtās priekšrocības kļūst pieejamākas plašākam pircēju skaitam.

    Lai sadzīves tehnika kalpotu mūsu ikdienas paradumiem, iepriekš svarīgi izvērtēt būtiskākos tehniskos un funkcionālos parametrus. Iegādājoties veļas mašīnu ar žāvētāju, pievērs uzmanību ne tikai ierīces cenai vai ražotājam, bet arī izmēram, ietilpībai, energoefektivitātei, kā arī vēlamajām papildu funkcijām.

    Izmērs un ietilpība

    Izmērs un ietilpība ir būtiski parametri, kas tieši ietekmē ierīces funkcionalitāti. Pirms iegādes, izvērtē ne tikai modeļa platumu un augstumu, bet arī dziļumu. Ja vannas istabā vai virtuvē pieejamā telpa ir pavisam neliela, izvēlies šaurāku, 40–55 cm dziļuma modeli. Ja vietas ir pietiekami, 60–80 cm dziļa veļas mašīna ar žāvētāju nodrošinās lielāku veļas ietilpību.

    Jāņem vērā, ka veļas mazgāšanas un veļas žāvēšanas ietilpība kombinētajām ierīcēm ir atšķirīga, tāpēc iepriekš apsver abus parametrus. Un atceries, ka jo lielākas ietilpības modelis, jo lielāks būs ierīces elektroenerģijas un ūdens patēriņš, tāpēc ne vienmēr lielākas ietilpības ierīce ir praktiskākā un ekonomiskākā izvēle.

    Modeļa ietilpību izvēlies atbilstoši mājsaimniecībā dzīvojošo cilvēku skaitam un ikdienas veļas mazgāšanas paradumiem. 3–4 cilvēku ģimenei piemērota 7–10 kg ietilpības veļas mašīna ar 4–6 kg žāvētāja jaudu, savukārt lielākām ģimenēm pieejami 10–14 kg ietilpības modeļi 7–10 kg žāvēšanas jaudu.

    Veļas mašīna – žāvētājs LG F2DV5S7S1E

    Foto: Ksenukai.lv

    Īpaši kompakts, šaurā tipa LG modelis, kas ir izcili piemērots mājokļos, ar ierobežotu platību. Aprīkots ar viedajām mākslīgā intelekta tehnoloģijām, šis modelis automātiski nosaka veļas svaru un auduma mīkstumu, un pielāgo audumam piemērotākās mazgāšanas un žāvēšanas kustības. Turklāt ierīces lietošanu atvieglo arī attālinātās vadības funkcija.

    • Izmantojot ThinQ lietotni savā viedierīcē, varēsi attālināti kontrolēt ierīces darbību un režīmus, kā arī izmantot papildu mazgāšanas un žāvēšanas programmas.
    • Tvaika tehnoloģija Steam+ ne tikai likvidē 99, 9 % alergēnu, tostarp, putekļu ērcītes, bet arī samazina veļas burzīšanos.
    • Ar TurboWash režīmu pilns veļas mazgāšanas cikls aizņem vien 59 minūtes.
    • Izcilu ierīces veiktspēju nodrošina invertora tiešās padeves motors, nerūsējošā tērauda tvertne un rūdītā stikla durvis. Turklāt motoram ir 10 gadu garantija.
    • Ierīces kopšanu atvieglo automātiskā tvertnes tīrīšanas programma. 

    Žāvētāja tips

    Veļas mašīna ar žāvēšanas funkciju var būt aprīkot ar kondensācijas vai siltumsūkņa žāvētāju. Žāvētāja tips ietekmē ne tikai veļas žāvēšanas kvalitāti, bet arī ierīces energoefektivitāti un iegādes izmaksas.

    Kondensācijas žāvētāji parasti ir lētāki, taču tiem ir augstāks enerģijas patēriņš. Siltumsūkņa žāvētāji, lai gan sākotnēji ir dārgāki, nodrošina augstu energoefektivitāti, turklāt ir krietni saudzīgāki pret dažāda tipa audumiem, tādejādi pagarinot apģērba kalpošanas mūžu.

    • Lai izvairītos no apģērba saburzīšanās, pēc žāvēšanas beigām veļu pēc iespējas ātrāk izņem no žāvētāja. Lai samazinātu elektrības patēriņu, vari uzstādīt nepilnu žāvēšanas ciklu, un drēbju pilnīgai izžāvēšanai izmantot veļas žāvētāju statīvu, kas ir īpaši praktiska un ekonomiska opcija privātmāju īpašniekiem vasaras periodā. 

    Veļas mašīna – žāvētājs AEG 9000 serija “AbsoluteCare®” EcoLine LWR98165XE

    Foto: Ksenukai.lv

     

    Izcili energoefektīvs un ietilpīgs, šis AEG modelis ir aprīkots ar inovatīvo siltumsūkņa tehnoloģiju, kas ļauj samazināt elektroenerģijas patēriņu žāvēšanas cikla laikā līdz pat 55 %. Savukārt ērtu lietošanu nodrošina attālinātās vadības funkcija, inovatīvie svara sensori un automātiskās veļas kopšanas programmas.

    • SensiDry siltumsūkņa tehnoloģija apģērbu ļauj izžāvēt divreiz zemākā temperatūrā, salīdzinot ar klasiskajiem kondensatora tipa žāvētājiem. Tas garantē ne tikai zemākus elektrības rēķinus, bet arī saudzīgāku veļas kopšanu.
    • Ar Steam Refresh tvaika funkciju varēsi atsvaidzināt apģērbu, neitralizēt aromātus un samazināt burzījumu tikai 25 minūšu laikā.
    • Inovatīvie PreciseLoad+ svara sensori ātri un precīzi nosaka veļas svaru, kas ļauj optimāli pielāgot nepieciešamo veļas līdzekļu daudzumu.
    • Pateicoties svara sensoru tehnoloģijai, veļas mašīna automātiski pielāgo veļas mazgāšanas un žāvēšanas laiku, enerģiju un ūdeni, atbilstoši veļas daudzumam.
    • Pilnībā tīras un sausas drēbes trīs stundās  – šādu rezultātu nodrošina NonStop 3 h/3 kg programma, kas līdz 3 kg veļas izmazgā un izžāvē 3 h laikā.

    Energoefektivitāte

    Lietojot veļas mašīnu ar žāvēšanas funkciju, jārēķinās, ka šīs sadzīves ierīces lietošanas izmaksas var būt krietni augstākas, salīdzinot ar citām elektroierīcēm. Iegādājoties augstākas energoefektivitātes klases modeli, tev ir iespēja samazināt ierīces ekspluatācijas izmaksas par vidēji 30 % gadā. A un B klases modeļi ir ne tikai ekonomiskāka, bet arī videi draudzīgāka izvēle.

    Veļas mašīna – žāvētājs LG WT1210BBF

    Foto: Ksenukai.lv

    Ar jaunākajām tehnoloģijām aprīkots kombinētais modelis, kas apvieno atsevišķu veļas žāvētāju un veļas mašīnu vienā ierīcē, un ir viens no energoefektīvākajiem modeļiem šāda tipa ierīču klāstā. Divu stāvu kompaktais dizains būs piemērots arī mājokļos ar ierobežotu platību, savukārt ērtu un ergonomisku ierīces lietošanu nodrošina viegli aizsniedzams vienotās vadības panelis.

    • Izmantojot SmartPairing funkciju, žāvēšanas režīms tiks sinhronizēts ar izvēlēto veļas mazgāšanas režīmu.
    • Auto Sense AIDD tehnoloģija automātiski pielāgo mazgāšanas programmu, atbilstoši apģērba vai auduma tipam.
    • Ar Allergy Care režīmu apģērbs tiek efektīvi attīrīts no putekļu ērcītēm. 
    • Dubultais kompresors nodrošina ātrāku veļas žāvēšanu, samazinot elektroenerģijas patēriņu līdz pat 65 %, turklāt veļas žāvētāja uzsildīšana tiek uzsākta pirms mazgāšanas cikla beigām.
    • Modelis aprīkots ar divām attālinātās vadības opcijām – attālinātā vadība viedierīcē vai balss vadība, izmantojot viedās mājas vadības ierīces.

    Programmu daudzveidība un papildu funkcijas

    Mūsdienās veļas mašīnas ar žāvēšanas funkciju piedāvā plašu programmu klāstu, kas ļauj pielāgot mazgāšanas un žāvēšanas procesu dažādiem audumu veidiem un veļas netīrības pakāpei. Ja ikdienā vēlies mazgāt un žāvēt arī segas, virsdrēbes un dūnu apģērbu, vilnas izstrādājumus, zīdu un citus delikātus audumus, noteikti izvērtē, vai izvēlētais modelis ir aprīkots ar specializētajām programmām dažāda tipa audumu kopšanai.

    Savukārt papildu funkcijas veļas kopšanu padara vēl ērtāku. Piemēram, atliktais starts ļauj iestatīt mazgāšanas ciklu sev vēlamajā laikā, tvaika apstrādes funkcija nodrošina dziļāku apģērba attīrīšanu un atsvaidzināšanu, savukārt bērnu drošības funkcija garantē drošu ierīces lietošanu ģimenēs ar maziem bērniem.

    Veļas mašīna ar žāvētāju par īpaši izdevīgu cenu Ksenukai.lv!

    Veļas mašīnas ar žāvētāju no vadošajiem sadzīves tehnikas ražotājiem plašā klāstā, par vienmēr izdevīgām cenām atradīsi Ksenukai.lv! Turklāt kļūstot par Smart NET kluba biedru, izvēlētās preces varēsi iegādāties pat ar vairāk kā 40 % atlaidi! Saimnieko ērtāk un gudrāk, kopā ar Ksenukai.lv!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē