• Kā izvēlēties labāko kredītkarti, dodoties ceļojumā

    Reklāmraksts
    1. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Kredītkarte ir ceļotāja labākais draugs – tā var sniegt drošības sajūtu un nodrošināt dažādas ērtības. Ar kredītkarti ir vieglāk veikt pirkumus ceļojumu laikā un tā var pasargāt gan jūs, gan jūsu mantas no negaidītiem un nepatīkamiem atgadījumiem, jo labas kredītkartes sniedz mantu un ceļojumu apdrošināšanu. Laba kredītkarte Jums sniegs dažādas priekšrocības.

    Finanšu pratības vietnē Financer.com ir iespējams salīdzināt labākās Latvijas banku piedāvātās kredītkartes, kas sniedz tādas priekšrocības kā mantu apdrošināšana, ceļojumu apdrošināšana, kredītlimitu, un lojalitātes programma.

    Izvēloties savu pirmo vai nākamo kredītkarti, pārbaudiet vai tā piedāvā šādas priekšrocības:

    Ceļojumu apdrošināšana

    Ja jums sanāk bieži ceļot, tad kredītkarte var būtiski atvieglot sagatavošanos ceļojumam, jo Jums nebūs jāsatraucas par ceļojumu apdrošināšanu. Apdrošināsana vienmēr būs ar jums – jūsu makā vai mobilajā ierīcē. Ja dodaties ārpus Latvijas vismaz 3 reizes gadā, tad kredītkartes ceļojumu apdrošināšana jums izmaksās ievērojami lētāk, nekā pērkot to atsevišķi pirms katra brauciena.

    Ceļojumu apdrošināšana kompensēs šādas lietas:

    • medicīniskie izdevumi, tostarp Covid-19 saslimšanas gadījumā
    • bagāžas apdrošināšana
    • ceļojuma atcelšana
    • paaugstināta riska sporta aktivitātes
    • nelaimes gadījumi
    • ceļojuma atcelšana, pārtraukšana
    • u.c. (var atšķirties dažādām kredītkartēm)

    Pirkumu apdrošināšana

    Iegādāts ceļojuma laikā vai pasūtīts no interneta veikala, sēžot savā iecienītākajā krēslā mājas, jūsu pirkumi, kas veikti ar kredītkarti, būs apdrošināti. Ja sanāks nomest zemē jauno iPhone pēc trīs mēnešu lietošanas, tad novērtēsiet kredītkartes sniegtās priekšrocības, jo saplīsušā ekrāna nomaiņas izmaksas jums nebūs jāmaksā no savas kabatas.

    Pirkumu apdrošināšana kompensēs šādas lietas:

    • Bojājumu un zādzības apdrošināšana 180 dienas kopš pirkuma brīža
    • preces nepiegādāšanas apdrošināšana
    • pagarinātā garantija elektroprecēm +1 gads
    • u.c. (var atšķirties dažādām kredītkartēm)

    Nemaksājiet papildus par tēriņiem ārzemēs

    Daudzi kredītkaršu izdevēji iekasē maksu par pirkumiem, kas veikti ārzemēs. Šīs maksas parasti svārstās no 1% līdz 3% no katra pirkuma, un to rezultātā jūs varat samaksāt ievērojami vairāk par jebkuru pirkumu ārzemēs. Tāpat, var nākties maksāt komisiju par skaidras naudas izņemšanu no bankomāta.

    Tāpēc, izvēloties savu kredītkarti, pārliecinieties, ka Jums netiks piemēroti šie papildus izdevumi, ceļojumu laikā. Salīdzinot dažādās kredītkartes Financer.com vietnē, Jūs redzēsiet, ka šie nosacījumi atšķirās.

    Nepalieciet bez auto

    Ja dodoties ceļojumā esiet plānojuši īrēt auto, tad bieži vien bez kredītkartes neiztiksiet. Lielākā daļa auto nomas uzņēmumu vēlēsies saņemt drošības depozītus, un bieži vien, tos ir iespējams veikt tikai ar kredītkarti.

    Saņemiet lojalitātes programmas priekšrocības

    Daudzas kredītkartes piedāvā lieliskas lojalitātes programmas. Kredītkaršu turētāji var saņemt līdz pat 2% no pirkumu vērtības lojalitātes punktos, vai naudā. Pēc tam punktus var apmainīt pret ceļojumu atlaidēm, dāvanu kartēm un pat atlaidēm banku produktiem.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē