• Kā izvēlēties ideālo malkas plīti?

    Reklāmraksts
    17. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto

    Kvalitatīvas malkas plītis mūsdienās ir viens no veidiem kā uz brīdi varam aizmirst par visām tehnoloģijām, kas mums ir visapkārt, paliek tikai maiga malkas sprakšķēšana, īpaši garda ēdiena smarža un siltums no plīts, un no ģimenes kopības pie lielā galda. Lai sasniegtu visas vēlmes, piedāvājam apskatīt pāris ieteikumus no mūsu puses malkas plīts izvēlē:

    1. Mērķis un pielietojums

    Uzdodiet šo jautājumu sev – vai primārais mērķis ir tieši gatavošanas spējas plītij, vai arī, lai tā apsilda mājokli?

    Ja svarīga ir gatavošana, ir malkas plītis ar cepeškrāsni un bez tās – izvērtē vajadzības. Vērs uzmanību tieši uz virsmu un cepeškrāsni, piemēram, cik ir gatavošanas riņķi, cik un kādi ir cepeškrāsns plaukti, cepeškrāsns tīrīšana, utt..

    Ja svarīga arī ir apkure - vērs uzmanību uz kW jaudu, degkameras lielumu, gaisa kontrolēm, pelnu tīrīšanas ērtību, utt..

    2. Plīts izmēri

    Maksimālai efektivitātei un ērtībai, malkas plīts izmēram jāatbilst gatavošanas vajadzībām. Cik cilvēkiem jūs gatavosiet? 

    Ja gatavojat regulāri lielai ģimenei, tas ir jāņem vērā – gatavošanas virsmas lielumā un cepeškrāsns lielumā, lai varētu paātrināt gatavošanas procesu un padarīt to ērtāku.

    Pretēji – ja gatavojat 1–2 cilvēkiem pārmērīgi liela plīts iesildīšana prasīs daudz malkas un papildus vieta, ko plīts aizņems būs izniekota. 

    3. Malkas plīts efektivitāte 

    Ja malkas plīts būs arī kā apkures risinājums, vērsiet uzmanību uz enerģijas marķējumiem, dūmu izplūdes karstumu, gaisa kontrolēm - primāro un sekundāro gaisu. Kvalitatīvas plīts ar mazu malkas daudzumu izdala lielu jaudu. 

    Ņemiet vērā: pievienojot plīti pie sildmūra, izejošo dūmu temperatūra ir ļoti svarīga – jo tā ir karstāka, jo labāk, pretēji pastāv risks, ka dūmi pa cukām nesasniegs skursteni un nokļūs atpakaļ istabā. 

    4. Plīts materiāls

    Malkas plītis parasti ir no tērauda, no čuguna vai no abu materiālu savienojuma – hibrīda plītis.

    Tērauda plītis ļoti ātri sasils ar minimālu malkas patēriņu, burtiski 5 minūtēs ar pāris pagalēm, bet tās ātrāk arī atdzisīs.

    Čuguna plītis siltumu saglabās ilgāk, gatavošanas uzsākšana prasīs vairāk malkas un ilgāku laiku.

    Hibrīda plītīm principi paliek tie paši, viss ir atkarīgs no tā, kur kurš materiāls ir izmantots. 

    Visi materiāli ir vienlīdz labi, svarīgākais ir tas, kurš atbilst jūsu vajadzībām. 

    5. Uzstādīšana

    Ņem vērā, ka plīts būs arī jāuzstāda - izmērs, dūmvada izejas puse, novietojums un tās augstums ir svarīgi aspekti, kas ir vērā ņemami. 

    6. Malkas plīts dizains un izskats

    Padomājiet par malkas plīts estētiku un stilu, jo tā bieži vien ir virtuves uzmanības centrā. Iesakām izvēlieties plīts dizainu, kas atspoguļo jūsu personīgās vēlmes un virtuves interjeru. 

    7. Plīts tīrīšana

    Lietojot plīti, tā būs arī jātīra, iesakām izvēlēties plīti paturot šādu domu galvā, lai padarītu procesu vieglāku. Pelnu atvilktnes lielums, tīrīšana ap cepeškrāsni, virsmas tīrīšana ir lietas, ko iesakām pārbaudīt pirms iegādes. Papildus ērtības ir pelnu grābeklis vai pelnu reste, kas atveras vai rotē, kas atbrīvošanos no pelniem padarīs par īpaši vieglu darbu. 

    Kur malkas plīti iegādāties?

    Malkas krāsnis un plītis tirgo daudzi, tās var atrast daudz kur, taču apkures veikals Ceplis piedāvā daudz priekšrocību, piemēram: informatīvus video par katru plīts modeli, bezmaksas piegādi, dūmvadu komplektu dāvanā, plītis ir pieejamas uzreiz, iespējama plīts uzstādīšana un visām precēm ir 5 gadu garantija!

     

    Ceram, ka šie 7 ieteikumi Tev palīdzēs malkas plīts meklējumos, kas padarīs māju par mājām un priecēs Tevi un Tavus tuviniekus ar siltumu, gardu ēdienu un kripatiņu nostaļģijas. 

    Lai siltums katrās mājās!  

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē