• #JūrmalasGarša

    Reklāmraksts
    20. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Jūrmalas restorāni ziemas sezonā piedāvā īpaši izveidotu ēdienkarti no sezonāliem un svaigiem produktiem, kas iepriecina katru gardēdi un garantē neaizmirstamu garšu baudījumu. Jūrmalas šefpavāri novēl gaišus un sirsnīgus Ziemassvētkus un iesaka piecas gardu maltīšu receptes.

    OLIVJĒ AR TĪTARA GAĻU

    Laivas

    Aleksandrs Petrovs

    SASTĀVDAĻAS

    280 g tītara filejas vai šķiņķa, 80 g marinētu gurķu, 50 g vārītu kartupeļu, 80 g saldētu zaļo zirnīšu, 80 g vārītu burkānu, 2 olas, sāls un pipari pēc garšas, 4 paipalu olas, 20 g gurķa, 30 g foreļu ikru, 200 g mērces no Bernuazette eļļas (pagatavošana tālāk) – 200 g sviesta, 1 olas dzeltenums, 7 g baltvīna etiķa, 10 g Dižonas sinepju, 125 g skābā krējuma, sāls un cukurs pēc garšas.

    PAGATAVOŠANA

    Novāra kartupeļus un burkānus, 12 minūtes vāra olas. Saldētos zirnīšus uz minūti ieber verdošā ūdenī, tad liek sietā. Cep tītara gaļu līdz gatavībai. Marinētos gurķus, olas, kartupeļus, burkānus un tītara gaļu sagriež kubiņos, pievieno sāli un piparus pēc garšas, mērci no Bernuazette eļļas un samaisa. Dekorē ar paipalu olām, svaigām gurķa šķēlītēm un foreļu ikriem. Dekorēšanai var izmantot arī čipsus, lai salātiem izveidotu kraukšķīgu tekstūru. Mērcei uz mazas uguns vāra sviestu, līdz tas iegūst karameļu nokrāsu. Izsijā caur sietu un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Olas dzeltenumu, sinepes, etiķi, sāli un cukuru sakuļ ar mikseri un pielej klāt iepriekš sagatavotu sviestu. Pievieno skābo krējumu un vienmērīgi samaisa. Restorāns Laivas atrodas Jūrmalā, Vienības prospektā 36.

    Restorāns Laivas atrodas Jūrmalā, Vienības prospektā 36.

    CŪKGAĻAS KARBONĀDE AR KAULU

    Majorenhoff

    Sandis Spilva

    SASTĀVDAĻAS

    350 g cūkgaļas karbonādes, 120 g franču kartupeļu Agata mini, 70 g mazo burkāniņu, 15 g sāls, 10 g cukura, 2 g melno graudu piparu, 2 g koriandra sēklu, 40 g olīveļļas, 25 g sviesta, timiāns, ķiploki, rozmarīns, 10 g garšvielas cūkgaļai vai BBQ garšvielas.

    PAGATAVOŠANA

    Sakapā timiānu, ķiploku, rozmarīnu, sasmalcina koriandru un melnos graudu piparus. Bļodā liek sagrieztu gaļu, ielej trīs ēdamkarotes olīveļļas, pieber sāli, cukuru, visu apmaisa un ļauj 20 minūtes iemarinēties. Gaļu apcep uz karstas pannas no abām pusēm, tad liek to stāvus uz tās malas, kur nav kaula, un katru pusi cep uz vidējas uguns 3–4 minūtes. Pēc tam sautē cepeškrāsnī vai pannā ar vāku, pielejot nedaudz ūdens. Kartupeļus iepriekš novāra sālsūdenī, burkānus 8–10 minūtes blanšē verdošā ūdenī. Kartupeļus un burkānus sagriež uz pusēm un cep karstā olīveļļā, pievienojot sāli, melnos piparus, ķiplokus, sviestu un zaļumus. Sīpolu marmelādei zilos sīpolus sagriež gareniskās šķēlītēs, cep uz pannas, līdz kļūst zeltaini. Pievieno cukuru, timiānu, pielej sarkanvīnu (var ūdeni), pieliek nedaudz sviesta, balzametiķi un upeņu ievārījumu, kā arī sāli un cukuru pēc garšas.

    Restorāns Majorenhoff atrodas Jūrmalā, Jomas ielā 42.

    UPEŅU BALZAMA SIERA KŪKA

    Jūrmala

    Evita Sniedze-Jefimova

    SASTĀVDAĻAS

    100 g saldētu upeņu, 70 g cukura, 50 g Rīgas Melnā balzama upeņu, pamatnei – 150 g cepumu Selga, 60 g sviesta, 20 g medus; krēmam – 600 g krēmsiera Philadelphia bez piedevām, 2 olas, 1 olas dzeltenums, 60 g skābā krējuma, 45 g saldā krējuma, 130 g cukura, 2 tējkarotes šķīstošās kafijas (vislabāk Liepājas klasisko), 50 g upeņu sīrupa; musam – 8 g želatīna, 30 g auksta ūdens, 50 g cukura, 3 olu dzeltenumi, 200 g klasiska krēmsiera, 300 g saldā krējuma, 100–120 g upeņu biezeņa, 20 g Rīgas Melnā balzama upeņu; svaigas ogas.

    PAGATAVOŠANA

    Upenes pārkaisa ar cukuru, pārlej ar balzamu, liek ledusskapī uz astoņām stundām. Atsevišķā trauciņā nolej 50 g sīrupa, pārējo samaļ viendabīgā masā. Kūkas formu (18 cm diametrā) izklāj ar cepampapīru. Samaļ Selgas cepumus, pievieno izkausētu sviestu un medu, samīca irdenu masu. Cep 180 °C aptuveni 10 minūtes. Krēmam samaisa kafiju ar upeņu sīrupu, pievieno pārējās sastāvdaļas, sakuļ līdz viendabīgai masai. Ar siera krēmu pārlej kūkas pamatni, kamēr tā karsta, un liek atpakaļ krāsnī uz 35–40 minūtēm. Tad kūku ievieto ledusskapī vismaz uz trim stundām. Musam uzbriedina želatīnu, saputo olu dzeltenumus ar cukuru. Katliņā liek ap ¼ krēmsiera un ¼ saldā krējuma. Maisot karsē, līdz siers izšķīdis, pievieno želatīnu, samaisa. Pievieno saputotus olu dzeltenumus, atlikušo krēmsieru un puto līdz viendabīgai masai. Iemaisa upeņu biezeni un balzamu. Atsevišķi saputo saldo krējumu un iecilā siera masā. Atdzisušo siera kūku ievieto 24 cm formas centrā. Pāri lej gatavo upeņu musu, izlīdzina, uz 2–4 stundām liek saldētavā, pēc tam ļauj lēni atkust ledusskapī. Dekorē ar svaigām ogām.

    Hotel Jūrmala SPA, restorāns Jūrmala atrodas Jūrmalā, Jomas ielā 47/49.

    PĪLES STILBIŅŠ AR SALDĀ KARTUPEĻA ŠĶĒLĪTĒM, ĀBOLIEM UN ĶIRŠU MĒRCI

    Kompots

    SASTĀVDAĻAS

    4 pīles kājas (1 kg), sāls, melnie pipari, 2 timiāna zariņi, 2 ēdamkarotes medus, 150 g žāvētu augļu, 3 āboli, 130 g sviesta, 100 g brūnā cukura; ķiršu mērcei – 150 g ķiršu bez kauliņiem, 20 g brūnā cukura, 60 ml balzametiķa, 200 ml sarkanvīna, 100 g sviesta, timiāns; 2–3 saldie kartupeļi, eļļa fritierim.

    PAGATAVOŠANA

    Pīles stilbiņus apviļā ar sāli, pipariem, medu. Cepešpannā apkārt liek timiānu un žāvētos augļus, kas izmērcēti verdošā ūdenī. Cepešpannu cieši aptin ar foliju, liek līdz 70 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī, cep četras stundas. Nomizotus ābolus sagriež gabaliņos, pārber ar cukuru. Ābolus apcep pannā izkausētā sviestā. Ķiršu mērcei pannā izkausē 5 g sviesta, pieliek cukuru, apcep 2–3 minūtes, pievieno balzametiķi, cep vēl minūti. Pievieno ķiršus un sarkanvīnu, vāra, līdz vīns iztvaikojis. Kad mērce sabiezē, pannā liek ogas, pievieno 50 g sviesta, timiānu, sakuļ, pievieno garšvielas. Fritierī vai pannā uzvāra eļļu, liek šķēlēs sagrieztus kartupeļus un cep, pievienojot sāli pēc garšas. Uz šķīvja kārto pīles stilbiņu, saldo kartupeļu šķēles, karamelizētos ābolus, pārlej ar ķiršu mērci un dekorē.

    Restorāns Kompots atrodas Jūrmalā, Jomas ielā 92.

    JĒRA KĀJAS KONFITS AR DĀRZEŅA RAGŪ

    Choice Jūrmala

    Roberts Slaidiņš

    SASTĀVDAĻAS

    350 g jēra kājas, 1 cukīni, 1 sarkana un 1 dzeltena paprika, 1 neliels baklažāns, 1 sarkanais sīpols, 2 ķiploku daiviņas, 1 citrona miza, 30 g bazilika pesto, sāls un malti melnie pipari, olīveļļa; marinādei – 5 g sāls, 2 g maltu melno piparu, 10 g pūdercukura, 1 svaigs rozmarīna zariņš, 1 čili pipars, 20 g olīveļļas.

    PAGATAVOŠANA

    Attīra jēra kājas kaula augšējo daļu. Čili piparu smalki sakapā. Marinādes sastāvdaļas sajauc kopā un ierīvē jēra kājā. Atstāj ledusskapī uz 12 stundām. Kāju liek cepamtraukā, pārlej ar augu eļļu, līdz tā nosegta. Apklāj cepamtrauku ar foliju un liek 160 grādus karstā cepeškrāsnī uz trim stundām. Dārzeņus, izņemot sīpolus un ķiplokus, sagriež 1 cm kubiņos. Smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus apcep uz nelielas liesmas. Pārējos dārzeņus, katru atsevišķi, nedaudz apcep uz ļoti karstas pannas, visu liek vienā traukā, pievieno bazilika pesto, sarīvētu citrona mizu, sāli un piparus. Pasniedz ar jēra konfitu.

    Restorāns Choice Jūrmala atrodas Jūrmalā, Bulduru prospektā 33.

     

    Vairāk par restorāniem un atpūtu Jūrmalā visitjurmala.lv.

    Izgaršo Jūrmalu ziemā!

    Līdz 1. februārim, nosaucot kampaņas kodu #Jūrmalasgarša, saņem 20% atlaidi recepšu ēdieniem.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē