Cepumu virskārtu pagatavo pirmo
Bļodā liek visas sastāvdaļas un rūpīgi sajauc kopā, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī atdzesēties.
Pa to laiku gatavo mīklu
1. Katliņā lej ūdeni un ieliek sviestu. Pievieno sāli un cukuru. Uz vidēji lielas liesmas silda, līdz sviests izkusis. Noņem no uguns un pievieno miltus. Intensīvi maisa, līdz iegūta stingra, gumijaina masa. Liek atpakaļ uz uguns un, nepārtraukti maisot, silda (jeb žāvē) vēl 2–3 minūtes.
Sildīšanas procesā uz katla malām un dibena veidojas plāna, tāda kā sieraina, kārtiņa. Mīkla būs gatava tajā brīdī, kad šī kārtiņa noklās visas katla malas.
2. Mīklu liek miksera bļodā vai maisa ar roku vismaz 3–5 minūtes, lai tā atdzistu.
3. Pa vienai pievieno olas. Pēc olu pievienošanas maisa vēl mazliet, līdz mīkla kļuvusi pilnīgi viendabīga. Mīklu pilda konditorejas maisiņā ar uzgali.
4. Krāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Cepamo plātni izklāj ar cepampapīru. Uz tās spiež apaļus, plakanus rimbuļus 8 cm diametrā.
- Svarīgi nepārtraukti turpināt intensīvi maisīt, tādēļ mikseri izmantot būs daudz ērtāk.
- Gatava mīkla būs kļuvusi skaisti spīdīga, un, pacelta ar karoti, no tās lejup vijas vienmērīgi, nesaplīstot.
- Pirms olu pievienošanas mīklu ir svarīgi atdzesēt, lai olas tajā neizvārītos. Pēc olu pievienošanas mīkla kļūst maiga un vijīga.
Gatavo cepumus
1. Izrullē pagatavoto mīklu, izgriež apļus izspiesto kūku lielumā un liek tām pa virsu.
2. Cep krāsnī 35–45 minūtes, līdz kūkas ir zeltaini brūnas. Pagatavo krēmu.
Tikmēr vāra krēmu
1. Vārītajam krēmam katliņā lej krējumu, pievieno vaniļas sēkliņas un arī iztīrīto vaniļas pāksti. Uz ļoti mazas liesmas silda aptuveni 10 minūtes – līdz pirmajiem burbulīšiem. Neļauj uzvārīties.
2. Atsevišķā bļodiņā puto olu dzeltenumus kopā ar kukurūzas cieti un cukuru. Puto, līdz masa kļuvusi gaiši dzeltena. Turpinot putot, silto krējumu mazā strūkliņā pievieno olu dzeltenumiem. Kad viss samaisīts, masu lej atpakaļ katliņā un uz nelielas liesmas, nepārtraukti maisot, vāra, līdz masa sabiezējusi. Krēmu liek bļodiņā. Turpinot maisīt, pa vienam gabaliņam pievieno aukstu sviestu. Tas dos vēl krēmīgāku konsistenci. Gatavu krēmu pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj atdzist.
3. Citronkrēmam bļodā lej citrona sulu, pievieno cukuru, kukurūzas cieti un olas.
Citronkrēma receptē citrona sulu var aizvietot ar laima vai greipfrūta sulu, smiltsērkšķu sulu, marakujas biezeni utt.
4. Visu maisa ar putojamo slotiņu. Bļodu liek virs katliņa ar vārošu ūdeni. Turpina maisīt, līdz krēms sabiezējis. Pēc vārīšanas pievieno sviestu un atdzesē.
Vārītā krēma recepti var bagātināt ar kafiju, šokolādi, kokosriekstu krēmu.
Atdzisušās kūkās no apakšpuses pilda krēmu, un cepumu virskārtu dekorē ar Dr. Oetker šokolādes glazūru un pērlītēm.
Kūku dekorēšanai lieliski noderēs Dr. Oetker baltās un melnās šokolādes garšas glazūras un dažādu krāsu un lielumu pērlītes.
Annas padomi
*vēja kūkas