• Alerģiskās iesnas un «mūžīgās» iesnas. Kā varam sev palīdzēt?

    Reklāmraksts
    28. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ir laimīgie, kuriem iesnas atnes tikai vīrusu infekcija. Pārējā laikā šie līdzcilvēki var brīvi elpot, nedomāt par deguna salvešu paciņām un netraucēti baudīt ēdiena smaržu vai nakts miegu.

    Turpretī citi jau zina, ka, sākoties pavasara koku ziedēšanai, sāksies rūpju un neērtību laiks. Aizlikts deguns, uzmācīga šķaudīšana un deguna tecēšana, tracinoša nieze degunā, citreiz arī acu nieze un asarošana. Kopumā, tu zini, ka nemirsti, bet “galva kā spainis” un ļoti slima organisma sajūta. Tad būtu labi, ja mēs zinātu, kuras ir tās vielas, ko organisms uztver kā svešas (alergēni) un reaģējot uz tām uzsāk alerģiskas reakcijas kaskādi. To var noskaidrot griežoties pie ārsta alergologa, kas palīdzēs izkļūt caur neskaidrības miglu un atrast labākos līdzekļus un zāles aizsardzībai pret alergēniem un ārstēt slimības simptomus.

     Ir arī trešā grupa, kuriem ir pastāvīgi izdalījumi no deguna, aizlikts deguns, t.s. “mūžīgās iesnas”. Daļa no šiem līdzcilvēkiem ar to vienkārši samierinās, pērk deguna salvetes un pilnībā neizjūt smaržu pārpilno pasauli. Arī šiem būtu dodams padoms apmeklēt ārstu speciālistu. Iemesli šim iesnu veidam ir dažādi, t.sk. hroniska infekcija. Bet arī alergēniem te ir sava nozīme, piem., mājas putekļu ērcītes, pelējuma sēnītes mājās, arodalergēni darba vietā, var radīt pastāvīgus mūžīgo iesnu simptomus.

    Latvijas Ārstu žurnāla 2022.gada februāra numurā publicēti Latvijas akadēmisko pētnieku un zinātnieku izpētes rezultāti par jaunu inovatīvu dabīgo polimēru spreju aizsardzībai pret alerģiju. Izsmidzināmais līdzeklis Allergo nasal spray® ir izstrādāts alerģiskā rinīta profilaksei – savlaicīgai simptomu novēršanai – un arī ārstēšanai. Ko dara šo dabīgo polimēru kombinācija? Izsmidzinot uz deguna gļotādas (noteikti jāievēro pareiza izsmidzināšanas tehnika! Tā norādīta instrukcijā.), tas veido drošu un efektīvu aizsargājošu pārklājumu. Tādēļ ieelpotie alergēni nespēj piesaistīties deguna gļotādai un uzsākt alerģisko reakciju. Tādējādi Allergo nasal spray samazina alergēnu ekspozīciju, kas ir viens no apstiprinātajiem alerģisko iesnu profilakses un ārstēšanai pasākumiem. Pētnieki ne tikai pierādījuši pārklājuma īpašības drošību un efektivitāti laboratorijas apstākļos, bet Latvijas Universitātes un Rīgas Stradiņu universitātes apvienotā pētnieku grupa asociētā profesora Māra Bukovska vadībā izstrādāja alerģisko iesnu pacientu aptaujas anketas un izveidoja vietni pacientu elektroniskai aptaujai. Šīs anonīmās aptaujas mērķis ir uzzināt izsmidzināmā līdzekļa lietotāja viedokli par tā efektivitāti alerģiskā rinīta simptomu novēršanā, mazināšanā un drošību pēc divām nedēļām pēc spreja izmantošanas ārstēšanā. Allergo nasal spray ražotājs Silvanols aptaujas dalībniekiem piedāvā spreju bez maksas (pēc tā jāierodas Silvanols ofisā). Pētnieku grupa apkopoja datus par pirmajiem 48 alerģisko iesnu pacientiem pagājušā gada pavasara – vasaras alergēnu sezonā vecumā no 18 līdz 71 gadam, no kuriem 85 % bija sievietes. Ceturtā daļa pacientu sajuta efektu jau pirmās stundas laikā, vidēji efekts ilga piecas stundas. Nozīmīgi ir tas, ka pēc divu nedēļu ārstēšanas par vairāk kā par 50% palielinājās pacientu skaits ar kontrolētiem alerģiskā rinīta simptomiem (no 31% uz 62,5%). 56 % pacientu pirms aptaujas uzsākšanas lietoja dažādas zāles alerģisko iesnu ārstēšanai. Pēc divām nedēļām zāles lietoja tikai 29 % pacientu; zāļu lietotāju skats bija praktiski samazinājies uz pusi pēc Allergo nasal spray pievienošanas alerģiskā rinīta ārstēšanai. Astoņiem pacientiem, lietojot spreju, radās īslaicīga kodīga sajūta degunā, kas saistāms ar hipertoniskam šķīdumam raksturīgu kairinājumu. Neskatoties uz to, 92 % pacientu sliecās uz to, ka turpinās lietot Allergo nasal spray arī turpmāk. Kā konstatēja pētnieki, atrastajai dabīgo polimēru kombinācijai piemīt universāls ārstniecisks efekts. Tā darbojās neatkarīgi no alergēnu veida, daudzuma, saslimšanas ilguma vai zāļu veida, ka pacienti lietoja iepriekš. Būtiski, ka Allergo nasal spray efektivitāte pierādīta reālās dzīves apstākļos. Ne mazāk nozīmīgi, ka tas mazina nepieciešamību lietot pretalerģijas zāles.

    Minētais Aller-Go-Nasal Spray® elektroniskās aptaujas projekts turpināsies arī šī gada putekšņu alerģijas sezonā, tādēļ interesenti ļoti aicināti pieteikties interneta vietnē https://silvanols.com/aptauja/ vai sazināties telefoniski pa tālr. 67142829 vai 26317497.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē