• Xiaomi Truclean W20 Wet Dry Vacuum: universāls grīdas tīrīšanas risinājums

    Reklāmraksts
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Tīra grīda ir viena no kārtīgas mājas pazīmēm, tāpēc tā jātīra bieži, šī taču ir vieta, kurā netīrumi “vairojas” ļoti ātri. Grīdas tīrīšanas ierīču izvēle ir liela, ir visdažādākie risinājumi, un ne vienmēr ir viegli izvēlēties labāko. Šoreiz jūsu uzmanībai piedāvājam universālu risinājumu: mājsaimniecības ierīce, kas sūc putekļus un mazgā grīdu, “Xiaomi Truclean W20 Wet Dry Vacuum”.

    Xiaomi Truclean W20 Wet Dry Vacuum” – trīs vienā

    Mājas uzkopšana ir nepieciešama, taču nogurdinoša un garlaicīga nodarbe, tāpēc aizvien populārāki kļūs dažādi roboti, kas uzkopj māju, piemēram, “Xiaomi Robot Vacuum Cleaner”. Robots ir lielisks palīgs: var aiziet uz darbu vai pastaigāties, ieslēgt, un tas strādā, tīra mājās grīdu. Viedtālrunī var apskatīt, kurā vietā mājās robots braukā un ko viņš ir paveicis. Taču robots nav visuvarens – tas iztīra grīdu, paklājus, bet strādā lēni, secīgi. Bet ir taču situācijas, kad vajadzīgi ātrās reaģēšanas “spēki”, piemēram, nejauši uz grīdas izbiruši putraimi, cukurs vai līdzīgs birstošs produkts, bet varbūt nokritusi glāze un sašķīdusi sīkās lauskās. Protams, pat tādā gadījumā var palaist putekļsūcēju robotu un likt tam iztīrīt tikai konkrētu laukumu, taču tas aizņems kādu laiku, jo robotam nevar pateikt “skrien, ko kājas nes!” – tas visu darīs parastajā ātrumā, it kā nekas nebūtu noticis, it kā tā būtu monotonā, kārtējā ikdienas tīrīšana. Tāpēc nereti papildus robotam tiek nopirkta arī kompakta papildu ierīce – putekļsūcējs-slota. Taču rokas putekļsūcēji sasūc tikai putekļus un sīkas cietās daļiņas. Bet ja vajag iztīrīt ne tikai sausos netīrumus (putekļus, drupačas), bet arī mitros netīrumus (traipus, izlijušus šķidrumus, dubļus)? Tādos gadījumos noder universālā tīrīšanas sistēma “Xiaomi Truclean W20 Wet Dry Vacuum”, kas vienlaikus var gan sūkt putekļus, gan mazgāt grīdu. Šāda universāla mājsaimniecības ierīce ir aktuāla tad, ja dominē cietā seguma grīdas: flīzes, parkets, lamināts u.tml. Taču tā labi tīra arī paklājus.

    “Xiaomi Truclean W20” var raksturot kā divus vienā: tas vienlaikus sūc putekļus, savāc izlikušus šķidrumus un mazgā grīdu. “Xiaomi” prezentē to kā trīs vienā: trešā ierīces funkcija ir slotiņas pašattīrīšanās.

    Liela “Xiaomi Truclean W20” sūkšanas jauda

    Grīdas tīrīšanas ierīces “Xiaomi Truclean W20 Wet Dry Vacuum” korpusa dizains mazliet atšķiras no rokas putekļsūcēju dizaina un ir diezgan negaidīts – gandrīz cilindra formā. Droši vien šādu izskatu nosaka pati konstrukcija, jo korpusā bez jaudīgā, bet neticami klusā dzinēja, kas nodrošina iespaidīgo 15 000 Pa sūkšanas jaudu, ir divi rezervuāri: viens tīrajam ūdenim, no kura ūdens tiek nepārtrauksi padots rotējošajam veltnītim slotiņai, otrs – putekļu un netīrā ūdens vai uz grīdas izlijušo šķidro netīrumu (kafijas, saplīsušas olas u.tml.) savākšanai. Katru no šiem rezervuāriem var ļoti viegli izņemt – ar vienu pogas spiedienu.

    “Xiaomi Truclean W20” unikālā īpašība ir tāda, ka tas ne tikai vienlaikus sūc putekļus un mazgā grīdu, bet arī atdala putekļus no netīrā ūdens. Rezervuārs, kurā nokļūst putekļi un netīrais ūdens vai uz grīdas izlijušie šķidrumi, ir sadalīts divās daļās: vienā nokļūst tikai putekļi un sausie netīrumi, otrā – tikai šķidrumi.

    Veltnītis-slotiņa griežas ar ātrumu 500 apgr./min. un pastāvīgi tiek mitrināts ar ūdeni. Ja netīrumu ir daudz, sūkšanas jaudu var palielināt – šim nolūkam rokturī ir atsevišķa poga. Vēl vairāk (uz brīdi) palielināt jaudu var tad, ja no grīdas ir jāsavāc ūdens vai cits šķidrums.

    Vēl viena poga ir paredzēta veltnīša-slotiņas tīrīšanai – “Xiaomi Truclean W20 Wet Dry Vacuum” to izdara pats, tam tikai jāstāv stacijā un baterijai jābūt pilnībā uzlādētai, uz ko signalizē viens no sešiem indikatoriem korpusa augšpusē.

     “Xiaomi Truclean W20” tīra zem gultas, gar sienām

    Interesanta “Xiaomi Truclean W20” īpašība – tā ritenīšiem ir dzinējs, tāpēc šī grīdas tīrīšanas ierīce uz priekšu kustas pati, tā nav jāstumj. Tas ir ļoti ērti, pietiek tikai “stūrēt” – kā pļaujot mauriņu ar pļaujmašīnu, kurai ir dzinējs. “Xiaomi Truclean W20” ritenīšu dzinējs nepretojas jūsu darbībām: ja vēlaties kādā vietā, kur ir vairāk netīrumu, apstādināt ierīci vai pavilkt to uz savu pusi, to izdarīt ir ļoti viegli.

    “Xiaomi Truclean W20” apakšējā daļa (pēda), kurā atrodas rotējošais tīrīšanas veltnītis-slotiņa, attiecībā pret korpusu var grozīties leņķī, kas nedaudz pārsniedz 90°. Ja tīrīšanas laikā korpusu ar rokturu novietosiet vertikāli – “Xiaomi Truclean W20” automātiski izslēgsies, nebūs pat jāspiež poga, ja sasvērsiet to – tas atkal automātiski ieslēgsies. Ja rokturi nolaiž lejā, pie grīdas, ierīce praktiski “iztaisnojas”, tāpēc var viegli iztīrīt diezgan lielu platību zem gultas, skapjiem, krēsliem, ja vien zem tiem ir vismaz 12 cm brīvas vietas. “Xiaomi Truclean W20” apakšējā daļa ir konstruēta tā, lai varētu viegli iztīrīt vietas gar sienām, stūriem, mazus laukumus.

    Darba laikā rotējošais “Xiaomi Truclean W20” veltnītis-slotiņa tiek nepārtraukti tīrīts ar skrāpi, kuram ir īpaši zobiņi, lai uz tā nepaliktu mājdzīvnieku spalvas, dažādi netīrumi.     

    Akumulators un rezervuāri

    Ir ļoti svarīgi, lai dažādas rokas tīrīšanas vai putekļu sūkšanas ierīces ar uzlādētu akumulatoru darbotos tik ilgi, lai uzreiz, bez lādēšanas pārtraukumiem varētu iztīrīt pēc iespējas lielāku mājas platību. “Xiaomi Truclean W20” nepieviļ: tajā esošais 2500 mAh tilpuma akumulators nodrošina, ka šo tīrīšanas ierīci var nepārtraukti lietot apmēram 30 minūtes. Akumulatora lādēšanās ilgums – 4,5–5 h.

    “Xiaomi Truclean W20” ir pietiekami ietilpīgi rezervuāri: 780 ml tīrā ūdens rezervuārs un 550 ml netīrā ūdens un putekļu rezervuārs, tāpēc pārāk bieži nav ne jāpapildina tīrais ūdens, ne jāiztukšo putekļu un netīrā ūdens rezervuārs.

    Vērtējums

    Universālā mājsaimniecības ierīce, kas maksā līdz 200 eiro, “Xiaomi Truclean W20 Wet Dry Vacuum” labi sasūc putekļus (šī īpašība neatpaliek no rokas putekļu sūcējiem), vienlaikus ar to pašu slotiņu papildus notīrot grīdu. Lieliski, ka tam ir dzinējs un to nevajag stumt, tas iztīra stūrus, platības zem mēbelēm, pats izmazgā savu slotiņu.

    Bet kā ar iestāvējušos traipu tīrīšanu? Brīnumu nav: šādus traipus arī ar rokām nav viegli iztīrīt, traipa vieta ir stipri jāberzē, kamēr traips pazūd, tāpēc nevajag cerēt, ka “Xiaomi Truclean W20” tiks galā ar visiem traipiem, kas nav svaigi. Toties, ja gadās kaut ko izliet uz grīdas, tas visu “savāks”. 

    Rakstu sagatavoja R. Kažimėkas

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē