• WPC Terases Dēļi: Priekšrocības un Izmantošana

    Reklāmraksts
    29. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Terases ir vieta, kur pavadām daudz laika, baudot svaigu gaisu un atpūšoties ar ģimeni un draugiem. Terases izbūvēšanai materiālu izvēle ir viens no svarīgākajiem lēmumiem, kas ietekmē ne tikai terases izskatu, bet arī tās ilgmūžību un uzturēšanas prasības. Viena no populārākajām izvēlēm mūsdienās ir WPC dēļi. Šajā rakstā apskatīsim, kas ir WPC dēļi, kādas ir to priekšrocības un kā tos var izmantot terases izbūvē.

    Kas ir WPC dēļi?

    WPC (Wood Plastic Composite) dēļi ir kompozītmateriāli, kas sastāv no koka šķiedrām un plastmasas. Šis materiāls apvieno koka dabisko izskatu ar plastmasas izturību un ilglaicību. WPC dēļi ir izstrādāti tā, lai tie izskatītos kā dabīgais koks, bet tajā pašā laikā būtu izturīgāki pret laikapstākļu ietekmi un citiem ārējiem faktoriem.

    Kompozītmateriālu dēļu priekšrocības

    • Nepieciešama tikai viegla tīrīšana, lai saglabātu dēļu izskatu visu gadu. Ja kā ieklāšanas materiālu izmantojat dabīgo koku, jums tas periodiski būs jānoslīpē un jānokrāso. Kompozītmateriālu dēļiem speciāla kopšana nav nepieciešama. Vienīgais, kas jums jādara, ir periodiski mazgāt tos ar ziepēm un ūdeni. Kopšanas vienkāršība neapšaubāmi iepriecinās ikvienu mājas īpašnieku.
    • Kompozītmateriāliem var būt vairākas funkcijas. Iegādājoties WPC dēļus, jūs atradīsit daudzus pieejamus zīmolus. Jūsu galīgās izmaksas būs atkarīgas no dažādiem faktoriem un funkcijām. Piemēram, aizsardzība pret skrāpējumiem vai UV aizsardzība. Tas ļauj jums izvēlēties WPC klāja dēli, kas atbilst jūsu vēlmēm.
    • Dekinga dēļi ir izgatavoti no pārstrādātiem produktiem. Tas nedeformēsies neuzbriest un neplaisās. Tas nozīmē, ka pēc pieciem gadiem jūsu klājs izskatīsies tikpat labi kā jauns (ja ir pareizi uzstādīts).
    • Jūs varat izvēlēties slēgtu vai atvērtu terasi. Slēgtā kompozītmateriāla klājumā dēļi ir noslēgti plastmasā, ko var iespiest un krāsot, lai radītu dabīgā koka izskatu. Jūs uzzināsiet. ka tas ir arī izturīgs pret izbalēšanu, skrāpējumiem un traipiem. Jums arī nebūs nepieciešami īpaši instrumenti, lai pabeigtu kompozītmateriālu ieklāšanas uzstādīšanu. Process ir tāds pats kā standarta koka izstrādājumiem. Kad esat, uzbūvējis rāmi un pievienojis to galvenajai konstrukcijai, jūs vienkārši sākat likt dēļus horizontāli, vertikāli vai pa diagonāli atkarībā no jūsu vispārējām vēlmēm.
    • Ūdensizturīgs. Mūsdienu kompozītmateriālu ieklāšanas ražošanas process padara materiālu praktiski ūdens necaurlaidīgu. Šī priekšrocība ļauj labāk cīnīties ar pelējumu nekā izstrādājumi no dabīgā koka. Tomēr jums joprojām būs jāveic pamata piesardzības pasākumi, lai novērstu pelējuma augšanu, piemēram, izstrādājums jāuzstāda vismaz 60 cm virs zemes, lai nodrošinātu pareizu ventilāciju. Pēc tam jūs varat vienkārši noņemt zaļumus ar tīrīšanas šķīdumu.
    • Plaša krāsu izvēle. Vēl viens svarīgs ieguvums, kas jāņem vērā, izvēloties kompozītmateriālu ieklāšanu, nevis dabisko koku, ir tas, ka ir pieejamas daudzas krāsu iespējas. Lielākā daļa ražotāju piedāvā brūnos un pelēkos toņus, lai tie atbilstu dabiskajam kokam.

    WPC dēļu izmantošana terases izbūvē

    WPC dēļi ir piemēroti ne tikai terasēm, bet arī citiem āra projektiem, piemēram, dārza celiņiem, balkoniem un baseinu apmalēm. Izmantojot WPC dēļus, varat izveidot estētiski pievilcīgu un funkcionālu āra telpu, kas kalpos daudzus gadus.

    Plānošana un sagatavošanās: Pirms sākat terases izbūvi, rūpīgi izplānojiet tās dizainu un izmērus. Izvēlieties piemērotu WPC dēļu krāsu un faktūru, kas saskanēs ar mājas arhitektūru un dārza dizainu.

    Instalācija: WPC dēļu uzstādīšana ir vienkāršāka nekā dabīgā koka dēļu montāža, jo tie bieži vien nāk ar speciālām stiprinājuma sistēmām. Tomēr ir svarīgi sekot ražotāja norādījumiem, lai nodrošinātu stabilu un drošu konstrukciju.

    Uzturēšana: Lai gan WPC dēļi prasa mazāk, uzturēšanas, nekā dabīgā koka, regulāra tīrīšana ar ziepēm un ūdeni palīdzēs saglabāt to izskatu un kvalitāti.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē