Pipars jeb Rojs Puķe pieņēmis jaunu izaicinājumu – no 6. maija katru ceturtdienu kanālā ReTV būs skatāms jauns raidījums Pipars cepas, kurā 2019. gada Latvijas lepnums skatītājiem atklās savus grilēšanas knifus. Rojs mācīs grilēt ne vien gaļu, bet arī augļus un daudzas citas ēdamas lietas!
«Ir jau safilmēti pāris raidījumu. Vienā no tiem izmēģināju grilēt Oreo cepumu, ietītu bekonā. Sanāca garšīgi! Citā epizodē aicināšu Valsts prezidentu Egilu Levitu kopā grilēt burgerus,» ieceres atklāj Pipars.
PDz viesojas pannu, kannu un bļodu pavēlnieka virtuvē, kur atraktīvais puisis jūtas kā zivs ūdenī. Tieši te sācies viņa ceļš uz kulinārijas blogera augstienēm.
Iedvesmojies no vecākiem – ēdienu recepšu portāla bonappetit.lv veidotājiem –, Pipars sācis blogot jau deviņu gadu vecumā.
Tolaik viņš izpelnījās jaunākā kulinārā blogera Latvijā slavu. Šajā virtuvē tapa arī izejmateriāls viņa pavārgrāmatai Piparēdiens. 100 superīgas receptes, un tieši te, laikam ritot, viņš apvienojis savu kaisli uz pavārmākslu ar vēlmi iesaistīties labdarībā. Bet uzņēmīgajam puisim ar to vēl ir par maz. PDz viņš teic, ka plānos jauns projekts: «Vasaras sākumā Teikā ar vecākiem plānojam atvērt mūsu ģimenes uzņēmumu Laba maize.
Būs dažāda maize, konditorejas izstrādājumi, neparastas picas, arī bezglutēna maize un pārtika vegāniem. Šobrīd testēju Latvijā ražotu žāvētu circeņu proteīnu maizes pildījumam. Circeņos ir 65 procenti proteīna,» priecājas Rojs.
- Instrumenti pavisam vienkārši
Jaunā kulināra receptes ir vienkāršas un arī virtuves rīki, kurus viņš izmanto, superpārgudri un sarežģīti. «Man nepatīk gatavošanu sarežģīt. Tas, kas man patiešām noder, ir blenderis no bieza stikla, kas kalpos ilgi, un mikseris mīklas veidošanai. Sapņoju gan par lielo KitchenAid mikseri. Ar saviem Samura nažiem esmu apmierināts. Vienubrīd eksperimentēju ar picas mašīnīti,» stāsta Rojs.
- Ledusskapis ar asumiņu
«Ledusskapī allaž ir zaļumi, gaļa un zivis, dažādas mērces, lielākoties piparotas – kā jau piedien manai iesaukai, bet tos izvēlas mani vecāki. Man pašam tikai reizēm patīk asi ēdieni. Te vienmēr ir mans beztauku jogurts, vistas gaļa, olu baltumi. Ievēroju mazkaloriju diētu un sekoju arī, lai dienas laikā es uzņemtu visas minerālvielas. Principa pēc nepērkam sprostos dētās olas. Vēl man negaršo zivis, izņemot lasi,» iepazīstina Rojs.
- Pašam sava garšviela
«Mana iecienītākā garšviela ir karijs. Nesen pats uzmeistaroju četrus savu garšvielu komplektus cūkgaļas un vistas ēdieniem, aso un veģetāro. Nu šie salikumi ir arī nopērkami.»
- Apbalvojumu plaukts
Virtuvē redzamā vietā izvietots Roja apbalvojumu plaukts, «Sākumā tādam plauktam piekritu negribīgi, bet ar laiku statuetes tikai vairojas. Jūtos patiešām pagodināts, tomēr es vienkārši daru to, kas man patīk,» pauž Puķe.
- Draudzējas ar prezidentu
«Kad pēc Latvijas lepnuma balvas saņemšanas kopā ar pārējiem laureātiem devos uz pieņemšanu Rīgas pilī, Valsts prezidents Egils Levits visiem spieda roka un sasveicinājās. Man viņš piebilda: «Forša frizūra!»,» atminas Pipars. Kopš tā laika viņš sarakstās ar prezidentu, apsveicot valsts galvu svētkos.
- Pipars un Ķipars
Receptes mazajiem Pipars gatavo kopā ar savu palīgu peli Ķiparu.