Par spīti tam, ka pasaulē plosās koronavīruss un Itāliju tas skāris īpaši smagi, fitnesa modele un viņas jaunais sirdsāķītis Arvis Mazurovs devās ķert sauli tieši tur. «Mums paveicās, jo atlidojām pirmdien, kad 14 dienu pašizolācija pēc Itālijas apmeklējuma vēl nebija obligāta, taču jau piektdien Itālija bija šo valstu sarakstā,» PDz atklāj Paula.
«Visu vasaru vērojām, kurās valstīs ir liela saslimstība, un šis saraksts strauji papildinājās. Sapratu – lidojam tagad vai arī nelidosim vēl ilgi,» stāsta Freimane.
«Divas dienas pirms ceļojuma iegādājāmies aviobiļetes un devāmies ceļā. Nebija nekāda uztraukuma un baiļu,» piebilst viņa.
Itālijā publiskās vietās vajadzēja valkāt sejas maskas un ikreiz dezinficēt rokas, ieejot viesnīcā, restorānā vai veikalā. Fitnesa princese un veselīgo ēdienu recepšu autore novērojusi, ka distancēšanos vietējie ievēro kūtri.
«Restorānos sejas maskas, protams, nevalkā, bet arī distanci tur neviens neievēro. Kā jau itāļi – smejas, čupojas un bučojas.»
Lielāko daļu tūrisma objektu pāris apmeklēja agrās rīta stundās, tam bijuši vairāki iemesli – no rītiem vēl nav tik karsti, cilvēku nav daudz, un arī Covid-19 risks ir mazāks.
«Ceļojums sākās Romā. Pa dienu bija nenormāls karstums, nebija iespējams normāli pastaigāties. Sākumā mēģinājām to darīt vakarā, bet tad bija ļoti daudz cilvēku. Sapratām, ka tas nav droši. Taču, pat ja nebūtu pandēmijas, vakaros pie apskates vietām bija neiespējami piekļūt.» Tāpēc pāris modās jau nedaudz pēc pulksten pieciem rītā un devās vēl klusajās pilsētas ielās.
«No rītiem pilsēta ir pavisam citāda, pilnīgi maģiska! Pie Kolizeja pulksten sešos bijām vienīgie, bet ap pulksten septiņiem jau sāka parādīties tādi paši gudrinieki kā mēs,» pasmaida Paula.
Freimani, kura guvusi lielus panākumus ar savu pavārgrāmatu Zelta sastāvdaļa, Itālija iedvesmojusi ar jaunām receptēm.
«Mūsu ceļojuma galamērķis bija Positano. Šī pilsēta ir slavena ar saviem citroniem, jo tās apkaimē ir lielākās citronu audzētavas Itālijā. Tāpēc gribēju nogaršot visu, kas saistīts ar citroniem,» stāsta Paula.
«Citronu audzētavā uzzināju daudz interesanta par šo augli. Piemēram, izmantot receptēs var tikai tā citrona mizas, kas nav speciāli apstrādāts. Tāpēc nevajadzētu lietot mizas no mūsu lielveikalos nopērkamiem citroniem,» atklāj viņa. «Atgriežoties mājās, esmu pagatavojusi jau vairākus ēdienus ar citroniem. Ar vienu recepti padalījos arī internetā – tie ir citronu kēksiņi ar magonēm.»
Pagaidām pāris jaunus ceļojumus vēl neplāno. «Vēlējāmies aizbraukt uz Igauniju, taču arī tur situācija kļūst sliktāka. Nolēmām, ka nākamreiz ceļosim tad, kad to varēs darīt droši un no sirds,» tā Paula.