Bijušā baņķiera Oļega Fiļa atjaunotajā Nurmuižā Talsu novadā septembra beigās bija gluži kā Francijas vīna ielejā – jau otro gadu tur tika svinēti Ražas svētki.
Laiks, kad tiek novākta Nurmuižas vīnogu raža, sakrīt ar ražas novākšanu šampanieša dzimtenē Šampaņā, un šeit šis notikums tika atzīmēts ar īpašu vērienu.
«Liels paldies Kristīnei, kas to visu organizēja. Man prieks, ka Nurmuižas viesi novērtē ieguldīto darbu vēsturisko ēku saglabāšanā, jo tas mani motivē neapstāties pie izdarītā. Mums ir ap divdesmit vīnogu šķirņu, kuras audzējam jau piecus gadus. Bet tikai šogad mums un ražas svētku viesiem bija iespēja pagaršot Pinot Noir un Chardonnay vīnogu šķirnes. Jāsāk domāt par savu vīna darītavu,» PDz sacīja Oļegs Fiļs.
Pa dienu notika svinīgā vīnogu ražas vākšana, baudot šampanieti un klausoties stāstos par muižu.
Katrs viesis varēja aizvest uz mājām arī gardāko vīnogu ķekaru. Vakarā Nurmuižas restorāna šefpavāra vadībā galdā tika celtas smalkas septiņu kārtu vakariņas.
«Esam pieaicinājuši arī pieredzes bagāto šefpavāru Kasparu Jansonu, kurš strādājis vairākos Michelin restorānos. Par vīniem un šampaniešiem šogad parūpējās slavenie vīnziņi – Raimonds Tomsons un Kaspars Reitups. Un dejas ilga līdz pat rīta gaismai!» priecājas Fiļa dzīvesbiedre Kristīne Jelinska.
Populārākie raksti