• Apkrāpj visi, kuriem nav slinkums! Roberto beidzot atklāti pastāsta, kā sokas ar bungalo izīrēšanu

    Pieredze
    Lauma Lapsa
    2. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Roberto Meloni.
    Foto: LETA
    Roberto Meloni.
    Mantojis dzimtas mājas Sardīnijā, dziedātājs uzsācis remontdarbus, lai īpašumu pārvērstu par viesu namu. Tūristiem viņš izdod arī savu bungalo Spānijas salā Grankanārijā. Biznesā, lai arī sokas labi, šis tas mēdz noiet greizi.

    Taujāts, kā tad sokas ar nekustamā īpašuma pārvaldīšanu Spānijas salā Grankanārijā, kurā viņam jau vairāk nekā gadu pieder 55 kvadrātmetrus liels dzīvoklis, Roberto atzīst, ka tur biznesu var veidot, jo vieta ir atpūtnieku ieredzēta. Laikā, kad dziedātāja tur nav, par īpašumu rūpējas draugi, kas kompleksā apsaimnieko vēl sešus citus mitekļus. «Lielākoties man ir pozitīva pieredze. Pie manis apmetušies spāņi, itāļi, franči, gandrīz visu Eiropas valstu iedzīvotāji. Draugi, kad iesaistījos šajā biznesā, mani gan brīdināja, ka visvairāk jāuzmanās no angļiem, norvēģiem un holandiešiem. Lai arī viņiem ir vislielākās algas Eiropā, visbiežāk grib saņemt atlaides. Mēģina arī, cik vien var, izvairīties no maksāšanas,» stāsta Roberto. Kā tagad viņš pārliecinājies uz savas ādas, šīm runām ir pamats.

    Roberto īpašums Grankanārijā.
    Roberto īpašums Grankanārijā.

    Nupat viņu teju izmisumā iedzinis kāds holandiešu pāris, kurš no 22. jūlija līdz 4. augustam apmeties Roberto miteklī. Spānijas salā viņi bija ieradušies atzīmēt kāzu 7. jubileju. Jau nākamajā dienā pēc ierašanās Roberto saņēma pirmo vēstuli, kurā holandiete sūdzējās, ka kopā ar vīru nevar pabrokastot dārzā, jo blakus sētā atrodas četri suņi, kuri visu laiku rej. Nestrādājot arī elektriskā plīts un kafijas automāts. «Darīju, ko varēju – sazinājos ar kompleksa administratori un pateicu, ka suņi traucē holandietei. Kaimiņš suņus solīja vairs neturēt ārā. Sarunāju cilvēku, kas devās apskatīt elektriskās iekārtas. Izrādījās, ka plītij vienkārši bija ieslēgts bērnu drošības režīms, arī kafijas automātu holandiete vienkārši nemācēja iedarbināt,» klāsta Roberto. Jau nākamajās dienās sieviete uzstājusi, ka jāmaina gultas matracis, jo uz esošā viņa nevarot izgulēties. «Arī to ar draugiem nomainījām.

    Bet tad parādījās aizvien absurdākas sūdzības – te kafijas automāts negatavo pietiekami labu kafiju, te cepešpanna, viņasprāt, šajā bungalo ir lieka.

    Draugi man jau teica, lai uzmanos no šīs sievietes, viņa varot sagādāt visnegaidītākās problēmas,» atminas Roberto.

    Kad holandiešu pāris izrakstījās, šķitis, ka viss beidzies veiksmīgi, tomēr, kā izrādījās, lielākais pārsteigums bija tikai priekšā. 8. augusta vakarā Roberto zvanīja Grankanārijas dzīvokļa uzraugi un paziņoja – holandiete atsūtījusi sūdzību, kurā apgalvojot, ka ierašanās dienā dzīvoklī uz trepēm savainojusi kāju. Sieviete uzsvērusi, ka viņas apdrošināšanas aģentūra norādot – tā ir Roberto vaina, jo viņa īpašumā trepes esot nedrošas.

    «Holandiete gribēja, lai atmaksāju viņai 1100 eiro, kurus viņa izdeva par īri, un vēl sedzu 400 eiro lielus ārstniecības izdevumus. Es teicu, ka nemaksāšu 1500 eiro, jo nav nekādu pierādījumu, ka tieši manā bungalo kāja savainota. Ne medicīnisko palīdzību viņa bija saukusi, ne arī manas trepes ir nedrošas. Viņa taču mani ik dienas «bombardēja» ar 40 īsziņām un zvaniem. Bija mani galīgi novedusi. Mīļā miera labad piekritu samaksāt pusi no ārstniecības izdevumiem – 200 eiro, ar ko viņa samierinājās,» nopūšas Roberto.

    Viņš tagad arī atklāj, ka īstenībā ugunskristības nekustamā īpašuma izīrēšanas biznesā piedzīvoja pagājušā gada jūlijā, neilgi pēc tam, kad sāka izdot dzīvokli. Toreiz pie viņa dzīvojuši norvēģi.

    «Man jau šķiet, ka viņi vienkārši aizmirsa aizgriezt krānu un aizbrauca uz jūru atpūsties.

    Bet, kad atgriezās, viss, protams, pludoja. Un tad viņi, visticamāk, izsprieda – sabojās cauruli, lai slēptu pēdas un visu varētu novelt uz aizvēsturisku santehniku,» tagad spriež Roberto. Tā viņam liek domāt fakts, ka izsauktais santehniķis, kurš ieradies labot cauruli, uzreiz izteicis šaubas, ka tā varētu nejauši pārplīst. Bet diemžēl nekas nav ticis ne fotografēts, ne kā citādi dokumentāli apstiprināts. «Diemžēl toreiz biju spiests norvēģiem atmaksāt visu īres naudu, jo dokumentāli nevarēju pierādīt santehniķa ierašanos,» zaudējumus uz pieredzes trūkumu noraksta dziedātājs. Viņš atzīst, ka toreiz plūdu dēļ bija jāmaina arī visas mēbeles. «Pēc tā atgadījuma rudenī izremontēju bungalo un saliku jaunas caurules, lai turpmāk klienti, kas piekopj šādas viltības, nevarētu pat iedomāties par mēģinājumu šādā veidā mani apkrāpt,» tā Roberto.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē