• Aktieris Edgars Pujāts kūpina zivis: Galvenais ir čutene – to nevar iemācīties

    Kūpinājumi
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    9. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    Tā vien rādās, ka grila sezonu Latvijā šovasar nomainīs kūpināšanas bums. Katram ir savs noslēpums un knifs, kā tikt pie smeķīgas zacenes.

    Populārais Liepājas teātra aktieris zivis prot ne tikai nocopēt, bet arī kūpināt.

    «Kūpināšanas iemaņas man ir jau no bērnības, jo gaļu kūpināja gan vecāmamma, gan mamma. Taču tieši zivis kūpināt man iemācīja sievastēvs,» atklāj aktieris.

    «Manuprāt, tā ir tāda jušanas lieta. Ir jābūt tā saucamai čutenei, un to nevar iemācīties. Vai nu tā ir, vai nav,» secina viņš.

    «Pirms ķerties klāt zivju kūpināšanai, pāris gudrību tomēr ir jāzina, citādi gala rezultāts nebūs baudāms.

    Piemēram, es nezināju, ka sākumā savērtajām zivtiņām ir jānožūst.

    Kūpinātava jāiekurina, jāuztaisa vilknīte un jāpagaida, kamēr tās nožūs. Kad redzi, ka zivis palikušas blāvas, durtiņas var taisīt ciet un kūpināt, kā ierasts,» atklāj Pujāts.

    Viņš savu ģimeni, kurai pavisam drīz pievienosies vēl viena atvase, lutina arī ar kūpinātu vistu un dārzeņiem. Pie lepnas kūpinātavas viņš ticis, pateicoties kolēģim. «To man izgatavoja Liepājas teātra metālmākslinieks Aivars Vamzis. Viņš ir baigais meistars!» saka Edgars.  

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē