Populārais Liepājas teātra aktieris zivis prot ne tikai nocopēt, bet arī kūpināt.
«Kūpināšanas iemaņas man ir jau no bērnības, jo gaļu kūpināja gan vecāmamma, gan mamma. Taču tieši zivis kūpināt man iemācīja sievastēvs,» atklāj aktieris.
«Manuprāt, tā ir tāda jušanas lieta. Ir jābūt tā saucamai čutenei, un to nevar iemācīties. Vai nu tā ir, vai nav,» secina viņš.
«Pirms ķerties klāt zivju kūpināšanai, pāris gudrību tomēr ir jāzina, citādi gala rezultāts nebūs baudāms.
Piemēram, es nezināju, ka sākumā savērtajām zivtiņām ir jānožūst.
Kūpinātava jāiekurina, jāuztaisa vilknīte un jāpagaida, kamēr tās nožūs. Kad redzi, ka zivis palikušas blāvas, durtiņas var taisīt ciet un kūpināt, kā ierasts,» atklāj Pujāts.
Viņš savu ģimeni, kurai pavisam drīz pievienosies vēl viena atvase, lutina arī ar kūpinātu vistu un dārzeņiem. Pie lepnas kūpinātavas viņš ticis, pateicoties kolēģim. «To man izgatavoja Liepājas teātra metālmākslinieks Aivars Vamzis. Viņš ir baigais meistars!» saka Edgars.
Populārākie raksti