• «Vislielākā māksla būtu vismaz daļēji salabot šito…» Krivenchy skumdina dīvainais skats Ziepniekkalnā

    Rīga
    Estere Jansone
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Gints Ivuškāns
    Reperis un raidījumu vadītājs Jānis Krīvēns jeb Krivenchy dalījies ar nepatīkamu atklāsmi – rajonā, kur mākslinieks uzaudzis, paveras baisa aina. Dzīvojamās zonas ceļu klāj iespaidīga izmēra bedres, kurās ietilpst pat liela izmēra santehnika. Mūziķim ir radošs ierosinājums Rīgas domei.

    Jānis Krīvēns medijiem nekad nav slēpis, ka viņš ir uzaudzis Ziepniekkalnā un šis Rīgas mikrorajons viņam saistās ar siltām atmiņām. «Ziepniekkalns mani padarīja par to cilvēku, kas es esmu šodien,» tā Radio Pieci video raidījumā par savu rajonu stāstīja Krīvēns. Tomēr nesena viesošanās rajonā satriekusi reperi. Viņš atskārtis, ka Ziepniekkalna šaurās, bēdīgajā stāvoklī esošās pagalmu ieliņas pat pēc daudziem gadiem nav labotas.

    «Tas vispār ir apbrīnojami, ka 20 gadu laikā nekas nav mainījies,» sacīja Krivency, piemetinot, ka attēlā redzamā iela vēl neesot tik sliktā stāvoklī kā dažas citas. «Man šķiet, ka uz nākamajiem Rīgas svētkiem daudz foršāka dāvana rīdziniekiem būtu vismaz daļēji uzlabotas mikrorajonu iekšpagalmu ielas nekā Doma laukuma šūpoles vai citas apšaubāmas «mākslas instalācijas». Vislielākā māksla būtu salabot šito,» turpina Krīvēns.

     

     

    Reperis arī dalījies ar kādu pavisam neparastu attēlu. Tajā manāms, ka dziļajā bedrē kāds rajona iedzīvotājs ir iemetis tualetes podu. «Ziepniekkalnā vienmēr radoši risinājumi,» traģikomisko ainu komentē mūziķis.

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē