• «Viņš nav nekāds brīnumbērns. Viņš ir žuļiks!» Apinis no paralimpiādes atgriežas ar rūgtumiņu

    Paralimpiskās spēles
    Gita Vīksne
    9. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības «Žurnāls Santa» arhīva
    Šovakar no Parīzes atgriezās mūs paralimpieši. Viņu vidū trīs medaļnieki! Aigaram Apinim sudrabs diska mešanā ir jau desmitā paralimpisko spēļu medaļa. Tomēr šoreiz prieks par to nav pilnvērtīgs…

    Sarunā ar žurnālu Privātā Dzīve Apnis neslēpj – līdz galam prieku par iegūto medaļu tomēr nespēj izbaudīt. Iemesls tam esot pirmās vietas ieguvējs – Itālijas pārstāvis Rigivans Ganešamortijs, kura atbilstība F-52 medicīnas grupai ir apstrīdama. «Parasportā atlētu krāpšanās ar savām fiziskajām spējām jeb izlikšanos par mazāk varošiem ir nopietna problēma. Ir acīm redzams, ka šis sportists nestartē savam veselības stāvoklim atbilstošā klasē,» uzskata Apinis.

    «Viņš nav nekāds brīnumbērns. Viņš ir žuļiks!» piebilst viņš. Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK) šajā jautājumā vērsusies paravieglatlētiku pārraugošajā organizācijā World Para Athletics. Pastāv iespēja, ka Ganešamortijam varētu anulēt rezultātus. Ja tā notiks, Itālijas pārstāvja izcīnītā zelta medaļa nonākts pie Apiņa. «Ļoti ceru, ka taisnība uzvarēs,» teic viņš.

    Latvieša raidītais disks sasniedza 20,62 metrus, kas ir sportista sezonas labākais rezultāts. «Esmu apmierināts ar savu sniegumu. Ja man nebūtu bijušas veselības problēmas, tas, iespējams, būtu vēl labāks. Pēdējās trīs dienas pirms starta biju nedaudz apslimis, tādēļ dzīvoju pa gultu. Kaut kur biju pasēdējis caurvējā un ticis pie iesnām, kas nebija diez ko patīkamas. To dēļ neizgāju no istabiņas ne pusdienās, ne vakariņās. Man tās tika atnestas uz istabu. Mielojos ar lasi un garnelēm un atguvu spēkus,» atminas Aigars.

    Viņš neslēpj – divās Parīzē pavadītajās nedēļas izbaudījis ekselentus dzīvošanas apstākļus. «Mitinājos dzīvoklī, kas atrodas 10. stāvā. Pa tā vienu logu varēja redzēt Eifeļa torni, kas naktī tiek skaisti izgaismots, pa otru – Monmartru un Svētās sirds baziliku,» stāsta Apinis.

    Citu paralimpiešu stāstus lasi žurnālā Privātā Dzīve!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē