• Viņi svētkos grādīgos nedzers! Virga, Ufo un citi atklāj, kā atteikušies no alkohola

    Slavenības
    Marta Kalniņa
    22. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Picture Agency
    Gan tautasdziesmās apdziedāts, gan sabiedrībā pierasts Jāņos kurināt ugunskuru, ēst sieru un dzert alu. Bet ir vairāki slaveni ļaudis, kuri atteikušies no alkoholisko dzērienu lietošanas. Kā viņi svinēs nacionālos svētkus?

    Virgam aliņa vietā ģitāra

    «Malciņu alus pie šašlika es varu iedzert, bet ne vairāk.

    Nekad neiztukšoju visu pudeli.

    Es to daru tikai tāpēc, ka man patīk tā buķete, ko veido gaļa un alus,» PDz atklāj Ainars Virga. Viņš bilst, ka tagad pārmērīga alkohola lietošana nešķietos interesanta. «Jāņos dzērieni nav galvenais. Piemēram, šogad Jāņus kopā ar grupu Līvi es svinēšu Lizumā, kur spēlēsim koncertu. Ja nav koncertu un svinu kādā kompānijā, man tāpat rokās iedod ģitāru un saka: «Nospēlē kaut ko!» Tā nu ir sanācis, ka Jāņos dzērienu vietā ir ģitāra. Protams, ja man slāpst, es padzeros. Bet pārsvarā ūdeni,» saka Virga.

     

    Klintsons jau četrus gadus nelieto alkoholu

    «Domāju, tas ir sabiedrībā iesakņojies stereotips, ka sarkanajos datumos obligāti jāapreibinās.

    Alkohola lietošana manī neizraisa tik milzīgu laimes izjūtu,

    lai viena vakara dēļ būtu sabojāta visa nākamā nedēļa,» saka Ansis Klintsons. Viņaprāt, skaidrā prātā ballēties ir pat jautrāk, jo var izdarīt vairāk nekā skurbulī. «Var dzert kvasu, tēju, kafiju, bezalkoholisko alu. Pats esmu iecienījis bezalkoholisko alu, kuru vienmēr nopērku ar rezervi. Tas gadījumam, ja vēl kāds no svinētājiem grib pamēģināt Jāņos nelietot alkoholu. Vēl esmu iecienījis kvasu, arī ūdeni, kuram klāt pielieku citronu, piparmētras un ledu,» stāsta Ansis.

     

    Ufo ļuvis par tējas cienītāju. Bez alus jau 20 gadus!

    «Parasti Jāņu galdā lieku visu, kā tas pienākas, – gan alu, gan sieru. Bet cits jautājums, kurš un ko lieto vai nelieto. Piemēram, ja ciemos atnāk vegāns, viņš taču neēdīs gaļu. Tāpat ir ar alkoholu. Ja nelieto to ikdienā, diez vai lietosi viesībās,» saka Ufo. Jokdaris bieži vien Jāņos strādā, un tā būs arī šogad – viņš Jelgavā vadīs pasākumu Jāņi manai paaudzei. «Uzskatu, ka Jāņos būtiskākais ir nevis sēdēšana pie galda un dzeršana, bet tas, ka vari pavadīt laiku kopā ar mīļajiem. Svētku sajūtu man rada mājas izrotāšana ar meijām un gatavošanās. Kādreiz sieva pati arī sēja Jāņu sieru,» saka dīdžejs.

    Jāņos viņš dzer kvasu vai arī spēcīgu melno tēju bez cukura.

    «Cukurs tēju sabojā, vairs nejūt īsto garšu,» zina teikt Ufo.

     

    Račinskis slavē bezalkoholisko alu

    «Tas ir ieildzis eksperiments, kuru uzsāku pērn 10. decembrī,» par savu nedzeršanu stāsta Arnis Račinskis. Viņam jau iepriekš ir bijuši Jāņi, kuros nelietoja alkoholu, jo bijis jāsēžas pie stūres. «Tas, ka nedzeru, man nelaupa Jāņu svinēšanas prieku. Tagad ir lieliska alternatīva – bezalkoholiskais alus,» teic viņš. Taujāts, kādi ir ieguvumi no alkohola nelietošanas, viņš saka: «Piemēram, vieglāk ir zaudēt svaru.

    Man ir labāks miegs, esmu arī kļuvis mierīgāks.

    Nav jāmokās ar paģirām, kas man ir briesmīgas. Tāpat nav arī stresa, vai paspēšu aiziet uz veikalu līdz desmitiem vakarā.»

     

     

     

     

     

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē