• Vasiļjevs ierodas Latvijā un izstāsta, kā viņu izstūma no slavenā Krievijas modes raidījuma

    Krievija
    Marta Kalniņa
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Krievu modes vēsturnieks un Modes muzeja Rīgā dibinātājs Aleksandrs Vasiļjevs Daugavpilī ieradās ar savu trīs stundas ilgo monoizrādi par Džani Versačes nāves noslēpumu un solījās drīz atgriezties atkal. Pabija arī Rīgā, kur tikās ar savu seno draudzeni Žannu Dubsku.

    Milzu popularitāti Krievijā Vasiļjevs iemantoja laikā, kad vadīja TV programmu Modes spriedums. Taču tad sākās karš un viņa TV karjera paputēja. Nesen viņš sniedzis interviju populārajam YouTube kanālam Kirill Vyalykh, kur atklāja – tas noticis pirmajā kara dienā. «Man pateica, ka tāds raidījums šajos laikos esot pilnīg neaktuāls, turklāt

    mēs slavinot Rietumu vērtības. Mēs taču runājam par modi, un tā pie mums atnākusi no Rietumiem,

    griez kā gribi, bet tā tomēr ir Itālija un Francija,» saka Vasiļjevs.

     Nupat – pēc divu gadu pauzes –  šis raidījums tomēr atgriezās  Krievijas TV kanālā, bet… bez Vasiļjeva.  

    Viņa uzvedība neatbilst Krievijas šodienas standartiem, un viņš to labi apzinās. Nesen podkāstā I Gryanul Grem Vasiļjevs sacīja: «Milzīgs procents Krievijas iedzīvotāju ir neprātīgi laimīgi par to, ko viņi ēd, cik pelna un kā dzīvo. Viņiem šķiet, ka tas ir visu sapņu piepildījums. Viņi man internetā raksta – šī ir pasaulē labākā valsts. Tur ir vislabākie sportisti, rakstnieki un karotāji, vislabākie politiķi un vispār – viss labākais! Un ticiet man – neviens to nevar mainīt, jo tā ir mentalitāte. Es esmu miermīlīgs cilvēks, un mani Krievijā lamā  tikai par to, ka es pateicu: esmu par mieru un pret karu. Viņiem liekas, ka es tā nedrīkstu teikt.»

    Vasiļjevs neslēpj, ka vairākkārt saņēmis aicinājumu atbalstīt Krievijas uzsākto karu Ukrainā. «Man tas teikts gan mutiski, gan rakstiski – vai tad jums ir grūti atbalstīt?» saka Vasiļjevs. Vaicāts, ko viņam solīja pretī, Aleksandrs neslēpj: «Vienmēr tā bija nauda.

    Man teica, ka izpirkt grēkus ir ļoti vienkārši – vajag aizbraukt uz Donbasu un uzstāties karavīriem.

    Un viss! Bet cilvēkiem taču ir sirdsapziņa, vēl ir ticība un savi personiskie uzdevumi. Bet vēl katram cilvēkam ir savas vērtības. Esmu pret to, lai mums kaut ko uzspiestu,» atklāts ir Vasiļjevs.   

    Aleksandrs un Žanna draudzējas jau 33 gadus.
    Aleksandrs un Žanna draudzējas jau 33 gadus.

     

    Pats Vasiļjevs ir nemitīgos pārlidojumos. Viņš vēl paguva šajā nedēļas nogalē ielūkoties savā Modes muzejā Vecrīgā un tikties ar stilisti Žannu Dubsku. «Mēs draudzējamies 33 gadus!» palepojās Vasiļjevs. bet jau šajās brīvdienās viņš lasa lekciju Parīzē.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē