«Ieviešot dažas izmaiņas ēdienkartē, mēneša laikā esmu tikusi vaļā jau no četriem kilogramiem,» žurnālam Privātā Dzīve atklāj izdevēja Vija Kilbloka. «Ir patīkams vieglums, man ir daudz labāks miegs, un ir tāds iekšējs miers, nevis enerģijas kritumi un kāpumi, kā bijis līdz šim,» ar saviem sasniegumiem lepojas viņa.
Lūgta atklāt noslēpumu, kā viņai tas izdevies, Vija smaida:
«Jūtos, it kā būtu atradusi zelta atslēdziņu, jo viss ir tik vienkārši – nav nekādu aizliegumu.
Iedvesmojos no franču autores Džesijas Inčaupsijas grāmatas Glikozes revolūcija, kura sarakstīta saprotamā valodā, un viņas ieteikumi balstīti uz bioķīmijas pētījumiem.» Izdevēja stāsta, ka tagad ēd produktus pareizā secībā – vispirms salātus, tad olbaltumvielas saturošus produktus – olas, gaļu vai sieru – un tikai pašās beigās ogļhidrātus – maizi, kartupeļus vai kādu našķi.
«Jau bērnībā mums taču mācīja, ka konču drīkst ēst tikai ēdienreizes beigās,» atgādina viņa. «Šādi ēdot, šķiet, ka ir skaidrāka galva un arī apetīte mazinās, vēl tikai jāizmēra cukura līmenis asinīs,» piebilst Kilbloka un smejas, ka veiksmīgi pārcietusi Ziemassvētku piparkūku epidēmiju, jo piparkūkas nav kārojušās nemaz.
Agrāk Vija ievērojusi vegānisku uzturu, kas arī sniedza veselības uzlabojumus – izzuda panga jeb asins sabiezējums kakla asinsvados, taču vegāniskajā ēdienkartē viņa patērējusi pārāk daudz cukura, jo atļauti bija gan žāvēti augļi, gan vegāniski cepumi, kas arī nav pārāk labi veselībai. Viņa secinājusi, ka šis veids – ēdiena baudīšana noteiktā secībā – ir labāks.