• Tukšums, kuru nevarēs aizpildīt… Bridžita Bardo dalās smeldzīgās pārdomās pēc Delona nāves

    Kino
    Estere Jansone
    19. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Aktrise Bridžita Bardo 1956. gadā.
    Foto: Mondadori Publishers/Public Domain
    Aktrise Bridžita Bardo 1956. gadā.
    Svētdien, 18. augustā plaši izskanēja ziņa, ka mūžībā devies franču kino leģenda, Alēns Delons. Viņa nāve ir satriekusi daudzus, taču sevišķi sāpīgi to uztvērusi aktrise, Delona kolēģe Bridžita Bardo. Viņa dalījusies ar pārdomām par sava iemīļotā aktiera aiziešanu.

    «Manī nu ir bezdibenīgs tukšums, kuru nekas un neviens nespēs aizpildīt,» ar roku rakstītā vēstulē atklāj Bridžita. «Alēn, tava nāve pieliek punktu varenai pagājušā gadsimta franču kino ērai, kur tu biji kā suverēns piemineklis. Tu pārstāvēji labāko no prestižā kino Francijā. Tu biji elegances, talanta un skaistuma vēstnieks.»

    «Es esmu zaudējusi draugu, alterego, kompanjonu.

    Mums bija līdzīgas vērtības, līdzīgas vilšanās dzīvē, līdzvērtīga mīlestība pret dzīvniekiem,» par drauga aiziešanu sēro leģendārā aktrise. Viņa vēstulē citē franču dzejnieka Alfrēda Viktora poēmu «Vilka nāve»: «Atskatoties uz visu, ko esam paveikuši, un to, ko atstājam aiz sevis, lielisks ir tikai klusums; nekas cits nenāk prātā.»

    Alēns Delons un Bridžita Bardo vairākkārt sadarbojās dažādos filmu projektos – lai gan abi bija pagājušā gadsimta 60. un 70. gadu seksa simboli, starp skaistajiem aktieriem valdīja nekas vairāk par platonisku draudzību.  Bardo medijiem intervijās sacījusi, ka Delons ir kā brālis, dvēseles radinieks, kas saprot viņu vairāk nekā jebkurš cits cilvēks. «Lai arī cik pārsteidzoši tas nebūtu, starp mums nekad nekas nav bijis. Mēs esam bijuši labākie draugi vairāk kā 65 gadus,» savā autobiogrāfiskajā grāmatā rakstījis Alēns Delons. 

    Aktrise Bridžita Bardo šā gada 28. septembrī svinēs 90 gadu jubileju. Šoreiz svinības notiks bez viņas sirdsdrauga. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē