• «Tētis aizgāja kā vikingu karalis.» Dziedošā Dimantu ģimene izpilda tēva pēdējo vēlēšanos

    Piemiņas stāsts
    Lauma Lapsa
    2. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Katrīna un Ingus Dimanti.
    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa
    Katrīna un Ingus Dimanti.
    Pagājušajā otrdienā pie Rīgas krematorijas pulcējās gaišās drēbēs tērpušies cilvēki, lai atvadītos no savulaik populārā TV šova Dziedošās ģimenes dalībnieka Inga Dimanta, kurš 19. jūlijā tika aizsaukts mūžībā.

    «Mēs nojautām, ka brīdis, kad viņš izdzisīs, neizbēgami tuvojas. Tāpēc novērtējām katru mirkli, kuru pavadījām kopā. No vienas puses, man ir grūti un bēdīgi, bet, no otras, ir mierīgi ap sirdi. Tētim vairs nesāp, viņam šobrīd ir vieglāk,» žurnālam Privātā Dzīve saka dziedātāja Katrīna Dimanta. Talantīgo Dimantu ģimeni plašāka sabiedrība iepazina pirms gandrīz 15 gadiem populārajā televīzijas šovā Dziedošās ģimenes, kurā Ingus Dimants ar sievu Anitu un septiņiem bērniem sacentās dziedāšanā ar citām Latvijas muzikālajām ģimenēm. Šogad 15. novembrī Ingus Dimants būtu svinējis 71. dzimšanas dienu. Veselības problēmu dēļ viņam pēdējie dzīves gadi gan bija ļoti grūti. Taču sieva bija viņam blakus līdz pēdējam elpas vilcienam.

    Meita, populārā dziedātāja Katrīna Dimanta pēdējo reizi tēti apciemoja neilgi pirms viņa aiziešanas.  «Paspēju viņam pateikt zīmīgus vārdus – ka viņš ir ļoti labs tētis,» saka Katrīna. Neilgi pirms nāves dziedātāja zvanīja tēvam.

    «Pateicām viens otram: «Es tevi mīlu.» Pēc 12 stundām tēta sirds apstājās…»

    Ingus paspēja atklāt meitai to, kā vēlētos tikt izvadīts pēdējā gaitā. «Tētis lūdza, lai parūpējos par to, lai viņš šķirstā tiek guldīts ar baltām vilnas zeķēm kājās. Viņš pat piekodināja, lai netiek autas nekādas baltas kurpes,» atklāj Katrīna. Ingus meitai arī paziņoja, ka vēlas pēc nāves tikt kremēts. «Mēs izpildījām šo viņa pēdējo vēlēšanos.

    Tēti kā īstu vikingu karali nodevām ugunij,» teic Dimanta.

    Ingus arī vēlējās, lai cilvēki viņa bērēs ierodas nevis melnos, bet gan gaišos tērpos. «Atvadas bija patiešām svinīgas, skaistas un gaišas. Mēs, visa Dimantu ģimene, bijām uzvilkuši gaišas drēbes, tieši tā, kā tētis to bija vēlējies.»

    Vairāk lasi žurnālā Privātā Dzīve.

    • Laimas festivāla aizkulises. Pugačovas stils, Nemo triumfs un Mīlgrāves asaras.
    • Vilcānes dzīve starp puķēm. Par ko skumst estrādes karaliene?
    • Šefpavārs Tannis nosvinējis greznas kāzas
    • Rozīte paziņo par šķiršanos
    Privātā Dzīve nr31/2024

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē