• «Tā nav uzvara, bet normāla likuma ievērošana.» Makrona sieva bargi soda savas nelabvēles

    Francija
    Estere Jansone
    Vakar
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Francijas tiesa piemērojusi bargu sodu divām jaunietēm, kas izplatīja nepatiesas baumas par Francijas prezidenta Emanuela Makrona sievu Brižitu. Meitenēm nāksies maksāt kompensāciju par morālo kaitējumu gan Brižitai, gan viņas brālim.

    Aizvadītajā nedēļā Parīzes Krimināltiesa divām jaunietēm piesprieda atlīdzināt morālo kaitējumu Francijas pirmajai lēdijai Brižitai Makronai un viņas brālim Žanam par neslavas celšanu. Katra no sievietēm būs spiesta maksāt 500 eiro sodu un 8000 eiro Brižitai, bet 5000 eiro – viņas brālim Žanam.

    Franču meitenes 2022. gadā, neilgi pirms Francijas prezidenta vēlēšanām, izplatīja video, kurā detalizēti klāstīja, ka Brižita patiesībā ir vīrietis. Viņas apgalvoja, ka tāda Brižita nekad nav eksistējusi, bet ir viņas brālis Žans, kurš mainījis dzimumu. Video bija četras stundas gara intervija, kurā viena no meitenēm, pašpasludinātā garīgā skolotāja Amandīna Roja intervēja «neatkarīgo žurnālisti» Natašu Reju.

    Videoklipā meitenes aplūkoja Brižitas bērnības un ģimenes bildes, pārrunāja visas kosmētiskās operācijas un procedūras, kuras veikusi Francijas pirmā lēdija, kā arī apgalvoja, ka viņa nav māte saviem trīs bērniem. Video ātri guva plašu rezonansi un drīz vien šie apgalvojumi nokļuva tenku lapu pirmajās lappusēs.  

    «Šī nav uzvara, bet gan normāla likuma ievērošana,» vietējiem medijiem sacīja Makronas advokāts Žans Inoči. Viņš skaidroja, ka it kā nevainīgas ķengas, kuras vēlāk tika pārrunātas visas pasaules mērogā, Makronu ģimenei ir radījušas milzīgu kaitējumu. «No šī brīža mēs sistemātiski veiksim tiesvedību Francijā un citviet pasaulē par līdzīgiem gadījumiem,» medijam Le Monde atklāja advokāts.  

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē