• «Tā kundzīte nav bomzis…» Rimantu Ziedoni satriec kaimiņienes skumjais lūgums

    Personības
    Estere Jansone
    3. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Rimants Ziedonis.
    Foto: Picture Agency
    Rimants Ziedonis.
    Dzejnieks un rakstnieks Rimants Ziedonis pastāstījis par kādu neparastu tikšanos ar kaimiņieni, kura pēcāk dzejniekam likusi ieslīgt dziļās pārdomās par sabiedrības noslāņošanos Latvijā. Viņa viedoklim pievienojas arī citi kultūras darbinieki.

    «Samulsu. Man piezvanīja kāpņu telpas kaimiņiene un palūdza maizi. Es iedevu maizi un kafiju. Tā kundzīte nav bomzis, tā ir akurāta veca kundzīte. Bomži mūsu kāpņu telpā netiek, priekšā ir durvju kods.

    Bet es arvien vairāk sāku domāt – kas notiek Latvijas valstī?

    Piemēram, kāpēc radio un televīzijas padomes locekļiem ir 10 000 eiro alga? Par ko? Ko viņi vispār tur dara? Kontrolē privātus uzņēmumus? Tā ir mūsu – nodokļu maksātāju nauda,» par situāciju šokēts ir Rimants.

    Ziedonim piebalso arī citi domubiedri, kas ir vienlīdz pārsteigti par valsts dzīves līmenim neatbilstošiem atalgojumiem valstij piederošā medija vadītājiem.

    «Mums Latvijā ir labas lietas, ir ne tik labas lietas un ir sliktas lietas. Slikti ir tas, ka valsts par maz rūpējas par cieņpilnām vecumdienām, tas fakts,» raksta muzeoloģe, aktiera Mārtiņa Egliena mamma Anna Egliena. «Tas ir labi, ka bērniņi tiek aprūpēti, stingri noteikumi bērnudārziem… Bet mūsu vecā audze arī ir pelnījusi vairāk, es to ļoti atbalstu.»

    «Neprātīgs puvums valsts varā. Kolīdz izdotos pulcināt pilsoņus protestos, angažētie mediji brēktu par īpašo ģeopolitisko situāciju,» Ziedonim piebalso rakstniece Gundega Repše.

    Jau ziņots, ka topošā LSM valdes locekļiem noteikta mēnešalga 9200 eiro apmērā, savukārt valdes priekšsēdētājam – 10 100 eiro apmērā. Šis atalgojums raisījis asas diskusijas sabiedrībā. Sabiedrisko mediju valdes locekļu atalgojuma lielo apmēru kritizējis arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē