«Svētku maltītei izvēlos tikai Latvijas preci, ko servēju uz dažādiem – gan pašas apgleznotiem, gan dažādās pasaules valstīs iegādātiem – dekoratīviem šķīvjiem. Tie, gluži kā ēdiena gatavošana, grāmatas un mākslas darbi, ir mana vājība. Tā kā baltmaizi uzturā lietoju maz, ja nu vienīgi kopā ar nēģiem, tad gatavoju uzkodas bez maizes.» Dekoram uz svētku galda ir arī sarkanbaltsarkani ziedi un sveces ar latviskiem rakstiem
Karstā uzkoda – bekonā ietītas vistu akniņas
«Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem, vistu akniņas sagriež nelielos gabaliņos, ietin bekona šķēlītēs, sasprauž ar irbulīti un kārto uz cepamplāts. Visu apslaka ar sojas mērci un cep cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes.»
Gurķis ar lasi un krēmsieru
«Gurķi sagriež šķēlītēs, uzziež krēmsieru Rasa un dekorē ar mazsālīta laša vai auksti kūpināta laša gabaliņiem un dillēm.»
Kas var būt latviskāks par šo!
«Ar mizu novārītus kartupeļus atdzesē. Sajauc biezpienu ar krējumu. Es parasti izvēlos Straupes vai Limbažu piena 9% biezpienu. Mana endokrinoloģe ieteica lietot treknāku, jo tas ir veselīgāks nekā vājpiena. Biezpienu liek uz kartupeļiem, pa virsu – gabaliņu eļļā marinētas siļķes. Rotā ar dillēm un lociņiem. Kā svētku akcentu šķīvī saberu lielogu dzērvenes.»