• Supermodele Naomi Kempbela notriekusi labdarībai savākto naudu. Fantastiski tēriņi…

    Skandāls
    Marta Kalniņa
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Naomi Kembela
    Foto: Shutterstock
    Naomi Kembela
    Neglītas lietas atklājušās supermodeles Naomi Kempbelas labdarības fondā. Izrādās, ka tikai neliela daļa Kembelas labdarības organizācijai Fashion for Relief saziedotās naudas nonāk pie tiem, kam tā nepieciešama.

    Amerikāņu mediji šonedēļ vēsta – Naomi Kempbelas labdarības fondā veiktas pārbaudes un atklājušās šausmu lietas. Lielākā daļa ziedojumos savāktās naudas tiekot tērēta pavisam citām vajadzībām – no tās apmaksā Kembelas apsardzi, lidojumus, spa procedūras un dzīvošanu smalkās viesnīcās. No 2016. līdz 2022. gadam  tikai 8,5 % saziedotās naudas iztērēti labdarības mērķiem. Proti – šajā laikā

    fondā ienākuši ap 5 miljoni eiro, bet tikai nepilni 400 000 atvēlēti cēliem mērķiem.

    Tāpat noskaidrots, ka Kempbela simtiem tūkstošus dolāru saņēmusi no labdarības fonda kā nesankcionētus maksājumus. Nesamērīgi lieli līdzekļi atvēlēti arī «ziedojumu vākšanas izdevumiem».  Pie tiem pieskaitīti, piemēram, 9400 eiro par Naomi uzturēšanos viesnīcā Kannās. Tāpat organizācija par aptuveni 12 000 eiro organizējusi Naomi lidojumu uz Nicu, kur viņa iegādājusies mākslas darbus un juvelierizstrādājumus. Vēl nepilni 8000 iztērēti par supermodeles nakšņošanu luksusa viesnīcā.  

    Pēc atklātajiem pārkāpumiem Naomi liegts vadīt labdarības fondu desmit gadus.

    Supermodele savu vainu ziedojumu tērēšanā nesaskata. Ar asarām acīs viņa beidzot sniegusi komentāru žurnālistiem Parīzē. Skaistule apgalvo ka pati nekad nav tieši nodarbojusies ar fonda lietām, viņa tās uzticējusi citiem cilvēkiem. «Mēs tagad veicam izmeklēšanu no savas puses, jo es nekad neesmu kontrolējusi labdarības organizāciju. To es nodevu jurista rokās.

    Mēs cenšamies noskaidrots, kas īsti ir noticis, jo viss, ko daru, un visa nauda, ko saņemu, domāta tikai labdarības mērķiem,» pauž Naomi. 

    Šo fondu supermodele dibināja 2005. gadā, lai pievērstu pasaules modes industrijas darboņus nabadzības mazināšanai, veselības uzlabošanai un izglītības nodrošināšanai. 

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē