• Slavenais turku šāvējs uzaicina ciemos miljardieri Īlonu Masku. Ko viņš atbildēja?

    Olimpiskās spēles
    Marta Kalniņa
    5. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ekrānuzņēmums
    Par interneta sensāciju kļuvis šāvējs Jusufs Dikečs no Turcijas. Šis ir tas retais gadījums, kad olimpisko spēļu skatītāji iegaumēs nevis uzvarētāju, bet gan sudraba medaļas ieguvēju. Viņš to labi apzinās, un izmanto savu jauniegūto slavu.

    Turcijas olimpiskās komandas šāvējs Jusufs Dikečs Parīzē izcīnīja sudrabu un ieguva pasaules slavu. Viņa bildes un katrikatūras vēl aizvien pārpludina sociālos tīklus.

    Pat mūsu 3X3 basketbolists Nauris Miezis izpelnījies salīdzinājumu ar turku varoni – vienkāršs, relaksēts, aukstasinīgs uzvarētājs.

     

     Kādēļ Dikečs tik ļoti iepatikās olimpisko spēļu skatītājiem? Viņš pēc medaļas devas ļoti relaksētā izskatā – mazliet izspūris, bez aizsargbrillēm, turot vienu roku kabatā. Gluži kā amatieris atpūtas brīdī. Tieši tā Dikečs izcīnīja sudraba godalgu jaukto komandu sacensībās ar gaisa pistoli desmit metru distancē, startējot pārī ar Sevalu Ilajadu Tarhanu.

    51 gadus vecais Turcijas šāvējs tika pamanīts tikai tagad, lai gan šīs nebūt nav viņa pirmās olimpiskās spēles. Dikečs tajās piedalās jau kopš 2008. gada, tikai ar medaļām vēl nebija atzīmējies.  Viņš ir daudzkārtējs pasaules un Eiropas čempions dažādās disciplīnās.

    Sociālo tīklu lietotājiem gan ir savas versijas par Dikeču – viņš izskatoties pēc profesionāla killera. Tā gan gluži nav, taču Dikečam ir interesanta biogrāfija.

     Viņš ir bijušais armijnieks.

    Mācījies dzimtenē policijas armijas skolā un ieguvis seržanta pakāpi. Pēc mācībām viņš gadu strādājis Stambulā, bet tad pārcēlies uz Ankaru, kur iestājās sporta klubā. Paralēli izmācījās par sporta treneri. Nopietnu karjeru sportā viņš sāka veidot diezgan vēlu – tikai 28 gadu vecumā.

    Izmantojot savu olimpiādē gūto atpazīstamību, turku sportists nupat uzaicinājis miljardieri Īlonu Masku uz tikšanos Stambulā. To viņš izdarīja Maskam piederošajā vietnē X.  "Labdien, Īlon!

    Kā jums šķiet – vai nākotnes roboti spēs izcīnīt medaļas Olimpiskajās spēlēs,

    turot vienu roku kabatā? Kā būtu, ja mēs apspriestu to Stambulā – kultūras galvaspilsētā, kas veno kontinentus? ” savā ierakstā pauda Jusufs. Atbilde ilgi nebija jāgaida: “Roboti vienmēr trāpīs tieši mērķī. Nepacietīgi gaidu iespēju apmeklēt Stambulu,” turkam atbildēja Masks.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē