Gundega Skudriņa
«Darbojos nozarē, kur alkohols ir klātesošs, bet tas nenozīmē, ka ar to jābūt tubrālībā. Es pati esmu uzmanīgi distancēta, taču baudpilna,» skaidro pasākumu rīkotāja Gundega Skudriņa. Viņa neslēpj, ka garšojot labs vīns un šampanietis. «Neesmu bezalkoholisko dzērāju sektā,» uzsver Gundega. Reibstot viņa pievērš uzmanību mēness fāzēm.
«Ir jāseko līdzi, kas par mēness fāzi šobrīd ir, jo mūsos valda dabas stihijas.
No pieredzes zinu, ka pilnmēnesī cilvēki alkoholu mīl lietot krietni vairāk, nekā parasti.
Kur tā ir daudz, tur mēdz būt izaicinājumi,» nosmej Gundega. «Jaunībā gadījās visādi, bet tagad greizi nogājis nekas nav jau gadus divdesmit. Dzeru ar mēru un neatceros, kad man nākamajā rītā ir bijis slikti,» teic viņa.
Ieva Adamss
«Tas ir ļoti ironiski, ka vadu festivālu, kas viss ir par dažādu dzērienu baudīšanu, bet pati gandrīz nemaz nelietoju alkoholu,» saka bijusī radiogeiša Ieva Adamss, kas pasākumā baudīja bezalkoholiskos dzērienus.
«Garīgās prakses man ir nodarījušas tādu lietu, ka ikreiz, kad iemalkoju alkoholu, mans ķermenis momentā to atpazīst kā indi.
Līdz ar to man ir pilnīga alkohola nepanesamība – uzreiz paliek slikti un iestājas paģiras.
Zināmā mērā var teikt, ka mans ķermenis pats ir izdarījis izvēli,» smej Ieva. Viņa atzīst, ka dzīve bez alkohola ir ļoti laba. «Esmu atklājusi kolosālus bezalkoholiskos dzērienus. Garšas bauda ir tāda pati, kā no vīna un «Prosecco», tikai tajā nav ne grama alkohola. Ap Lieldienām no draugiem saņemu arī tējas sēni jeb kombuču, kas ir absolūti fantastisks dzēriens. Tiklīdz sāk palikt siltāks laiks, tā sāk pie mums mājās dzīvot. Mēs viņu parasti saucam par Ģertrūdi vai Šarloti,» smaidot teic Adamss. Baudot foršas alternatīvas, katrs viņas rīts esot možs.
Lauris Aleksejevs
«Alkohols jālieto līdz brīdim, kamēr tu jūties labi. Es pa vidu dzeru arī ūdeni,» savu recepti atklāj restorāna 36. līnija līdzīpašnieks Lauris Aleksejevs. «Ja pamostoties tomēr jūtos slikti, vispirms kārtīgi padzeros ūdeni un tad izmantoju labu un pārbaudītu recepti – aukstai tomātu sulai klāt piespiežu laima vai citrona sulu, čili un tobasko. Tas vienmēr palīdz,» atzīst Lauris.