• Skanot «Saule, Pērkons, Daugava» Mairis Briedis dodas nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa

    Slavenības
    Estere Jansone
    28. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram/mairisbriedis
    Bokseris Mairis Briedis izmainījies līdz nepazīšanai. Viņš piepeši kļuvis par kaislīgu Latvijas patriotu. Lai pateiktos saviem faniem, viņš devies nolikt sarkanbaltu ziedu klēpi pie galvenā valsts neatkarības simbola – Brīvības pieminekļa.

    Pēc boksa cīņas 18. maijā, kurā cīkstējās Mairis Briedis un austrālietis Džejs Opetaija Saūda Arābijas galvaspilsētā Rijādā, latviešu bokseris nolēmis neparastā veidā izteikt pateicību saviem faniem par morālu atbalstu. Briedis šajā cīņā piedzīvoja smagu zaudējumu.

    «Es jutu lielu latviešu atbalstu pirms un pēc cīņas, tāpēc gribu nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa kā goda un mīlestības pret savu valsti. Vienmēr esmu bijis un palikšu savas valsts patriots, jo mīlu savu zemi, kur esmu piedzimis. Paldies manai Latvijai par visu, ko ir devusi un par atbalstu, ko ir devuši šīs zemes cilvēki! Paldies jums,» teic Mairis Briedis.  

    Šis video gan izsaucis sašutumu vētru – daži komentētāji atzīmē, ka Briedis uzvedas liekulīgi, jo vēl pavisam nesen viņš tikpat kaislīgi aizstāvēja Latvijas krievu intereses, nosodīja tautā dēvētā «Okupekļa» nojaukšanu, kandidēja uz Saeimas deputāta amatu no prokremliskās partijas «Saskaņa» saraksta, paziņoja, ka Latvijā nevar nezināt krievu valodu un visus savus sociālo tīklu ierakstus publicēja divās valodās – latviešu un krievu. Turklāt vēl pirms tam sabiedrībā Briedis asu nosodījumu bija izpelnījies, kad pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā viņš nevēlējies nostāties «nevienā pusē».  

    Taču pirms gada Mairis krasi mainīja savas domas. Vēl pērnā gada februārī viņš devās Kijivu nogādāt humanitāro palīdzību, apmeklēja sagrautās Ukrainas pilsētas Irpiņu un Buču, pārstāja savus ierakstus tulkot krievu valodā un pat dusmojās uz Rīgas Zooloģisko dārzu par tā divdomīgo jauno logotipu, kurā izteiksmīgi izcelts burts «Z».

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē