• Siļķīte un garnelīte — Latvijas influenceri rada oriģinālas receptes

    Slavenības
    Santa.lv
    Santa.lv
    23. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pēteris Vīksna
    Ja surimi garneles ir nesenas viešņas Latvijas virtuvēs, tad siļķi mēs pazīstam un mīlam jau gadu simtiem un tūkstošiem. Turklāt arī visiem labi pazīstamā siļķe droši soļo līdzi laikam un lieliski jūtas arī modernajā 21. gadsimta virtuvē.

    Īsi pirms Ziemassvētkiem mediju pārstāvji un influenceri tika izaicināti izdomāt savas receptes ar Latvijas tirgus jaunpienācējiem – VIČI surimi garnelēm un dažādām Atlantijas silķes variācijām bez eļļas.

    Meistarklase notika Valtera restorānā, kura šefpavārs Valters Zirdziņš, atzinīgi novērtēja influenceru kulināro izdomu.

    Stilistes Indras Salcevičas piecu minūšu uzkoda

    Populārā stiliste un raidījumu vadītāja Indra Salceviča izaicinājumu pieņēma, izdomājot uzkodu, ko sagatavot negaidīti atnākušiem viesiem burtiski piecu minūšu laikā. 

    Uzkodai nepieciešams:

    • rudzu kraukšķi,
    • VIČI siļķe bez eļļas
    • VIČI surimi garneles
    • avokado
    • svaigs gurķis
    • sarkanais sīpols
    • skābēts gurķis
    • krēmsiers bez piedevām
    • tvaicētasbietes

    Uz rudzu kraukšķa uzsmērē krēmsieru, uzliek gabaliņu siļķes, rotā ar avokado, sīpolu, gurķiem vai bietēm. 

    Indra atvēlēto piecu minūšu laikā pagatavoja tik daudz uzkodu, lai viesi ar tām pirms apēšanas varētu uzspēlēt labi zināmi spēli desas. «Kamēr ciemiņi spēlē, es varu pagūt uztaisīt vēl uzkodas,» savu viltīgo domu pamato Indra.

    Blogeres Alīnas Kelleres aizņemtās mammas salātiņi

    Audzinot mazu bērniņu, mammai ne vienmēr ir laiks ilgai gatavošanai, taču tas nenozīmē, ka jāēd kaut kas neveselīgs un neinteresants. Alīna šefpavāra Valtera Zirdziņa izaicinājumu paņēma ar viegliem, ātri pagatavojamiem salātiem.

    Salātiem nepieciešams:

    • VIČI surimi garneles
    • saldā kukurūza
    • vārītas olas
    • svaigs gurķis
    • Ķīnas kāposts
    • majonēze
    • garšvielas (sāls, pipari)

    Visas sastāvdaļas sīki sagriež un sajauc, pievienojot nedaudz majonēzes. Rotā ar veselām surimi garnelēm. Izvēloties garneles čili vai ķiploku eļļa, salāti iegūs pikantāku garšu.

    Surimi garneles ir augsvērtīgs zivju produkts, kas tiek gatavots no savvaļas okeāna zivju gaļas, bagātinot to ar uzturvielām. Produkts ir ar zemu kaloriju un augstu olbaltumvielu saturu.

    Savukārt otrs VIČI jaunums – siļķes fileja bez eļļas – ir ērts ar to, ka vairs nav jādomā, ko pēc izlietošanas darīt ar pārpalikušo eļļu – izliet kanalizācijā vai atkritumos. Tādējādi tiek nošauti uzreiz divi zaķi – tiek saudzēta arī vide. Latvijas veikalos pieejami trīs veidi šī produkta – klasiskais, ar zaļumiem vai ar sarkanajiem sīpoliem.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē