Īsi pirms Ziemassvētkiem mediju pārstāvji un influenceri tika izaicināti izdomāt savas receptes ar Latvijas tirgus jaunpienācējiem – VIČI surimi garnelēm un dažādām Atlantijas silķes variācijām bez eļļas.
Meistarklase notika Valtera restorānā, kura šefpavārs Valters Zirdziņš, atzinīgi novērtēja influenceru kulināro izdomu.
Stilistes Indras Salcevičas piecu minūšu uzkoda
Citi lasa
Populārā stiliste un raidījumu vadītāja Indra Salceviča izaicinājumu pieņēma, izdomājot uzkodu, ko sagatavot negaidīti atnākušiem viesiem burtiski piecu minūšu laikā.
Uzkodai nepieciešams:
- rudzu kraukšķi,
- VIČI siļķe bez eļļas
- VIČI surimi garneles
- avokado
- svaigs gurķis
- sarkanais sīpols
- skābēts gurķis
- krēmsiers bez piedevām
- tvaicētasbietes
Uz rudzu kraukšķa uzsmērē krēmsieru, uzliek gabaliņu siļķes, rotā ar avokado, sīpolu, gurķiem vai bietēm.
Indra atvēlēto piecu minūšu laikā pagatavoja tik daudz uzkodu, lai viesi ar tām pirms apēšanas varētu uzspēlēt labi zināmi spēli desas. «Kamēr ciemiņi spēlē, es varu pagūt uztaisīt vēl uzkodas,» savu viltīgo domu pamato Indra.
Blogeres Alīnas Kelleres aizņemtās mammas salātiņi
Audzinot mazu bērniņu, mammai ne vienmēr ir laiks ilgai gatavošanai, taču tas nenozīmē, ka jāēd kaut kas neveselīgs un neinteresants. Alīna šefpavāra Valtera Zirdziņa izaicinājumu paņēma ar viegliem, ātri pagatavojamiem salātiem.
Salātiem nepieciešams:
- VIČI surimi garneles
- saldā kukurūza
- vārītas olas
- svaigs gurķis
- Ķīnas kāposts
- majonēze
- garšvielas (sāls, pipari)
Visas sastāvdaļas sīki sagriež un sajauc, pievienojot nedaudz majonēzes. Rotā ar veselām surimi garnelēm. Izvēloties garneles čili vai ķiploku eļļa, salāti iegūs pikantāku garšu.
Surimi garneles ir augsvērtīgs zivju produkts, kas tiek gatavots no savvaļas okeāna zivju gaļas, bagātinot to ar uzturvielām. Produkts ir ar zemu kaloriju un augstu olbaltumvielu saturu.
Savukārt otrs VIČI jaunums – siļķes fileja bez eļļas – ir ērts ar to, ka vairs nav jādomā, ko pēc izlietošanas darīt ar pārpalikušo eļļu – izliet kanalizācijā vai atkritumos. Tādējādi tiek nošauti uzreiz divi zaķi – tiek saudzēta arī vide. Latvijas veikalos pieejami trīs veidi šī produkta – klasiskais, ar zaļumiem vai ar sarkanajiem sīpoliem.