«Pašu taisīts ir simtkārt gardāks. Ne kā veikalā, kur sintētika un ķīmija. Pat pavasarī, atverot burciņu, jūtu īstu Latvijas rudens garšu un smaržu,» teic aktieris Andris Bērziņš, kuram pagrabā jau esot teju simtiem burku ar konserviem ziemai. «Ja godīgi, par marinēšanu un skābēšanu mūsu ģimenē atbildīga ir sieva, es tikai ziemā ēdu to, kas sagatavots,» nosmej Bērziņš. Viņa sieva Inesīte PDz gan apgalvo, ka arī Andrim ir savi pienākumi. «Viņam patīk mizot un griezt sīpolus un ķiplokus, izņemt paprikai sēklas, bet receptes, sastāvdaļu mērīšana un procesa virzīšana tiešām ir uz maniem pleciem. Čakars jau ir, bet man patīk,» atzīst viņa.
«Pagrabs pilns, simtiem burku…Senāk burkām likām numurus, gadu un nosaukumus. Tagad to vairs nedarām, jo esam sapratuši, cik mums gadā nepieciešams. Vairāk netaisām. Ja pavasarī kas vēl palicis pāri, uzdāvinām tiem, kuriem vajag,» tā saimniece. Esot tomāti želejā un bez želejas, gurķi, kabači, ķirbji, dažādu veidu vīriešu zaptes, rutki, bietes zupai un arī sēnes, kuru šogad gan bijis pamaz.
Dārzeņus abi audzē pie mājas. «Šogad mums izauga rekords – metru garš kabacis. Nenormāli skaists! To visu sastrādāju marinējumos. Arī ķirbji padevās. Daudzi nepareizi dara, ka gaida, kad tie būs galīgi gatavi. Marinēšanai vajag novākt agrāk, tad tie ir garšīgi, jo mīksti,» iesaka Bērziņa sieva.
Labākās Bērziņu receptes atradīsiet žurnālā «Privātā Dzīve»!