• Režisors Serebreņņikovs tēvu zaudē dienu pirms pirmizrādes Latvijā

    Piemiņa
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kirils Serebreņikovs.
    Foto: No izdevniecības «Žurnāls Santa» arhīva
    Kirils Serebreņikovs.
    Sēru noskaņās kinofestivālā Baltijas pērle 25. septembrī Latvijas pirmizrādi piedzīvoja Rīgā filmētais krievu režisora Kirila Serebreņņikova darbs Ļimonovs. Balāde. Dienu pirms pirmizrādes 90 gadu vecumā mūžībā tika aizsaukts viņa tēvs.

    Režisora, kurš pēdējos gados Rīgā iestudējis vairākas teātra izrādes, Kirila Serebreņņikova tēva, 90 gadus vecā urologa Semjona Serebreņņikova dzīvība izdzisa 24. septembrī, vēsta žurnāls Privātā Dzīve. «Ikvienam, kurš tevi pazina, šodien ir lielas sāpes. Tu ļoti mīlēji manu mammu – tagad jūs satiksieties. Tu ļoti mīlēji mani – arī mēs tiksimies, bet vēlāk. Es zinu, ka tu vienmēr esi ar mani. Es zinu, ka tu man palīdzēsi. Es tevi ļoti mīlu, tēt…» Instagram vēstīja Kirils, kura māte mūžībā devās 2018. gadā.

    Semjons Serebreņņikovs mitinājās Rostovā pie Donas – Krievijā, kuru Kirils pirms vairākiem gadiem pameta uz neatgriešanos.

    «Pirms aizbraukšanas no Krievijas man izdevās savu tēvu redzēt, un no viņa atvadīties. Man izdevās paturēt viņa roku. Mēs klusējām. Tēvam staigāšana jau sagādāja grūtības, taču viņa ķirurga rokas joprojām bija spēcīgas,» atminējās Kirils. Viņš neslēpa, ka pagājušajā nedēļā saņēmis simtiem ziņu no cilvēkiem, kuriem režisora tēvs bija izglābis dzīvību vai palīdzējis atbrīvoties no sāpēm. «Tādu ir ļoti daudz. Un ir arī tie, kuriem viņš palīdzēja atrast jaunu ķermeni,» norādīja Kirils.

    Kirils Serebreņikovs ar tēvu Semjonu.
    Kirils Serebreņikovs ar tēvu Semjonu.

    Viņa tēvs bija viens no pirmajiem ķirurgiem, kurš vēl PSRS laikos sāka veikt dzimuma maiņas operācijas. Kirils neslēpa, ka, pārceļoties uz dzīvi ārzemēs, ar tēvu videozvanos sazinājies katru dienu. «Mēs redzējām viens otru gandrīz katru dienu. Es uzspiedu numuru Tētis. Ja viņš dzirdēja, atbildēja uzreiz, ja nē, pagāja vairākas minūtes, lai mēs satiktos. Tēvs parasti nolika telefonu uz galda, pieliecās un lūkojās uz mani, it kā gribētu labāk apskatīt. Katru dienu es viņam stāstīju, kur esmu un kas notiek manā dzīvē. Tēvs nelūdza ierasties, jo saprata, ka tas nav iespējams,» vēstīja Kirils. Ar tēvu viņš sazvanījies arī nāves dienā. «Mēs šorīt redzējāmies. Tu man pamāji ar roku un pēc dažām stundām nomiri… Noskatījies datorā filmu un nomiri,» atklāja Kirils

    Citas ziņas lasiet žurnāla Privātā Dzīve jaunākajā numurā!

    • Daiļā aktrise Dreimane atkal ir brīva, bijušais mīļotais devies uz ASV
    • «Saulceris ķepurojas...» Āris pastāsta par brāļu Ziemeļu dueta izjukšanu
    • Saeimā slēgta lētā ēdnīca: Vīksna zupu silda mikroviļņu krāsnī; Čudars skrien pēc bulciņām
    • Miks Ozoliņš ar ģimeni iekļūst orkāna epicentrā: «Kaut kas tāds bija redzēts tikai filmās»
    Privātā Dzīve nr40/2024

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē