• Rešetins pēc trīs gadu pauzes atgriežas uz skatuves: Ir sajūta, ka gana esmu dubļus bridis

    Kultūra
    Evija Kalnbērza
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Intars Rešetins-Pētersons.
    Foto: No publicitātes materiāliem.
    Intars Rešetins-Pētersons.
    Pēc triju gadu ilga pārtraukuma režisoru Intaru Rešetinu-Pētersonu atkal varēs redzēt uz skatuves dēļiem. «Būs grandioza atgriešanās, jo man ir, ko teikt,» atklāj Intars.

    «Esmu iesaistīts uzreiz divos projektos. Būšu franču dramaturga Ērika Asosa Lomu spēlēs, kurā dublēšos ar Arti Robežnieku, un top patriotisks koncertuzvedums Mazliet par mīlestību, kurā būšu solists ar četriem mūziķiem,» žurnālam Privātā Dzīve stāsta Intars. Doma par atgriešanos aktiera ampluā viņam dzimusi, jo Robežnieks, aizņemts Dailes teātrī, ne vienmēr varēs tikt uz Lomu spēles izrādēm. Tāpēc Intars spēlēs izbraukumos, bet Artis – izrādēs, kas notiks WILLA teātris telpās.

    Abiem uzvedumiem Rešetins-Pētersons ir režisors, un viņam pieder arī izrāžu ideja. Īpašs priekš viņam ir par patriotisko koncertuzvedumu Mazliet par mīlestību. «Galvenais ir tas, ar ko vēlos uzrunāt šajā laikā, kad mēs nezinām, kas būs rītdien. Ne velti kādreiz Ēvalds Valters sacīja: «Mēs esam maza tauta – sīka saujiņa, bet tā ir graudu sauja, tās nav sēnalas. To mums, latviešiem, vajadzētu atcerēties!» Tā kā esmu zemessargs, tad man ir tā sajūta, ka gana esmu bridis dubļus, lai mēģinātu tautai pateikt arī no Zemessardzes puses – mēs jūs pasargāsim! Uzdrošināšos pats stāstīt šo savu iecerēto stāstu par vērtībām, pašcieņu, pašapziņu un gaišām cerībām,» uzsver Intars.

    Rešetins-Pētersons bilst, ka šo triju gadu laikā nav saņēmis piedāvājumus būt par aktieri citos teātros.

    Arī pašlaik nevēlas pievienoties kādam no tiem. «Neesmu piesaistīts nevienai telpai, nevienai trupai – baudu radošo brīvību. Esmu apmierināts ar savu brīvmākslinieka statusu. Varu filmēties un kāpt uz dažādām skatuvēm, varu izvēlēties, ko darīt, un man nav jāapkalpo citu cilvēku vēlmes. Esmu radoši laimīgs! No katras pieredzes es audzēju savus muskuļus,» tā Intars, kurš neizslēdz iespēju nākotnē atgriezties profesionālajā teātrī.

    Stāstot par mēģinājumiem, aktieris smej: «Paldies Dievam, ka ir tā muskuļu atmiņa, neesmu aizmirsis, kā lietot savu instrumentu. Ceru, ka kauns nebūs.»

    Citas interesantas ziņas lasiet jaunākajā žurnāla Privātā dzīve numurā!

    • Kā Guntis Ulmanis sagaidīja 85. jubileju
    • Avotiņi zelta kāzas nosvin ar zaļumballi
    • Ints Teterovskis ar visām drēbēm metas baseinā
    • Jauns pāris? Inese Vaidere uz teātri dodas ar pavadoni
    • Skandāls! Vai slavenību tetovētājs Vadims Carenko sitis mīļoto?
    Privātā Dzīve nr38/2024

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē