• Rešetins nonāk policijas uzmanības lokā! Cīņa pret netaisnību ir smaga

    Slavenības
    Gita Vīksne
    21. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Intars Rešetins
    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Intars Rešetins
    «Nevaru mierīgi noskatīties uz procesiem, kas man šķiet aplami,» saka aktieris Intars Rešetins-Pētersons, kas protestēja pret mangāna rūdas tranzītu uz Krieviju cauri Latvijai.

    Aktieris un režisors Intars Rešetins-Pētersons bija viens no tiem, kurš piedalījās zibakcijā Pārtraukt asiņaino tranzītu pie Rīgas brīvostas. Kopā ar vairākiem desmitiem cilvēku Intars pulcējās pie milzīga plakāta, ko rotāja uzraksti Neļausim aptraipīt mūsu rokas ar ukraiņu asinīm, Pieprasām pārtraukt asiņaino tranzītu un Ja to neizdarīs valdība, to izdarīsim mēs.

    «Tās ir kliedzošas šausmas, ja mūsu pašu bāleliņi transportē rūdu agresoram, kurš nogalina ukraiņus un, iespējams, ka nogalinās arī mūs.

    Jo no šī slimā kaimiņa, kas mums dzīvo blakus, mēs varam sagaidīt jebko. Ar šo zibakciju ceram aizklauvēties līdz lēmējiem un izpildvarai, lai viņi ieklausītos sabiedrības viedoklī un izjūtās. Mēs gribam, lai mūsu mīļā, labā valdība sadzird vienkāršo iedzīvotāju, kuram ir veselais saprāts. Kas nedomā tikai par maku, bet domā arī par cilvēkiem,» par savu dalību protesta akcijā žurnālam «Privātā Dzīve» saka Intars.

    Nesaskaņoto pasākumu no malas uzmanīja policija. «Es domāju, ka viņi meklē vājās vietas mūsu improvizētajā zibakcijā. Gan jau mēģinās piešūt administratīvos sodus par šo mākslas performanci,» lēš Rešetins-Pētersons.

    Viņaprāt, zibakcija nebija jāsaskaņo. «Varas pārstāvji jau atraduši punktu, kuru mēs it kā esam pārkāpuši. Mēs, lūk, esot to izziņojuši. Ar juristiem šo lietu tālāk risināsim,» tā Intars par akciju, kurā uz sliedēm simboliski tika liets atšķaidītu asiņu krāsas ūdens, un milzīgais plakāts tika apstiprināts ar sarkanas krāsas roku nospiedumiem.

    Citas interesantas ziņas lasiet jaunākajā žurnāla «Privātā Dzīve» numurā!

    • Aija Andrejeva atklāj patiesību par savām kāzām
    • Egonam Dombrovskim laulības gredzens jau kļuvis par mazu…
    • Lelde Dreimane savam mīlulim dod dižgara vārdu
    • Mārtiņš Vilsons ķer spokus
    • Roberto joprojām vēl klibo
    • Deputātiem liek skatīties uz dzīvnieku līķiem. Ko viņi par to saka?
    Privātā Dzīve nr12/2024

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē