• Princim Džordžam 11. Šogad dzimšanas diena īpašāka nekā citus gadus

    Karaliskā ģimene
    Estere Jansone
    22. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: The Prince and Princess of Wales
    Šodien, 22. jūlijā Velsas princeses Keitas un prinča Viljama dēlam princim Džordžam aprit 11 gadi. Par godu šai dienai, karaļnams publiskojis jaunu bildi ar princi – šoreiz zēns redzams jau krietni pieaugušākā tēlā.

    Otrais rindā uz troni

    Princis Džordžs Aleksandrs Luis ir pirmais Viljama un Keitas bērns, tāpēc viņš ir otrais rindā uz troni uzreiz aiz sava tēva, Velsas prinča Viljama. Zēns nāca pasaulē 2013. gada 22. jūlija pēcpusdienā. Todien viņa piedzimšanu svinēja visa pasaule. Savukārt jau nākamajā dienā, jaunā ģimene laimīgi pozēja kameru priekšā, atrādot jaundzimušo troņmantnieku. Puisēnu pie televīzijas ekrāniem steidza aplūkot vairāk nekā 7 miljoni skatītāju.

    Princim Džordžam ir divus gadus jaunāka māsiņa Šarlote un piecus gadus jaunāks brālītis Luijs.

     

     

    Īpaša diena

    Šis gads karaliskajai ģimenei nav bijis viegls. Viena gada laikā Džordžs piedzīvojis divus smagus triecienus – viņa mīļotajam vectēvam karalim Čārlzam tika atklāts vēzis, un šo pašu šausminošo slimību diagnosticēja viņa mammai, Velsas princesei Keitai. Britu mediji lēš, ka šogad Džordža dzimšanas diena būs īpašāka nekā citus gadus. Šai dienai par godu, Keita ceps Džordžam veltītu dzimšanas dienas torti, ziņo medijs Mirror.

     

    Mīlošs brālis

    Medijiem kāds ģimenei pietuvināts avots klāstījis, ka princis Džordžs ir nopietni uzņēmies vecākā un atbildīgākā brāļa lomu. Puisis allaž uzmana jaunāko brāli un māsu, rūpējas par viņu drošību mājās un rauga, lai jaunākie nedara blēņas. Džordžs ir arī ļoti izpalīgs un ar prieku steidz palīgā mammai mājas darbos.

     

     

    Prasmīgs pavārs

    Princis Džordžs jau no mazām dienām aizraujas ar pavārmākslu. Puisēns jau piecu gadu vecumā rosījās virtuvē – viņš 2019. gadā kopā ar karalieni Elizabeti, princi Čārlzu un princi Viljamu gatavoja tradicionālo Ziemassvētku pudiņu. Džordžs arī citos svētkos ir piedalījies kūku cepšanā un ir pirmais rindā, lai palīdzētu citiem ģimenes locekļiem gatavot maltītes.

     

    Prinča Džordža efekts

    Šis zēns ir, iespējams, pasaulē ietekmīgākais bērnu modes noteicējs. Jau kopš pirmās Džordža dienas miljoniem ļaudis cenšas saviem bērniem sagādā līdzīgas vai tādas pašas drēbes kā mazajam princim. Savukārt apģērbu zīmoli lūko, kā radīt prinča iedvesmotu tērpu kolekciju.

    Pirmajā dienā, kad pasaule ieraudzīja princi Džordžu, mazuļu preču zīmola Aden + Anais internetveikals burtiski tika izpirkts. Tieši šī zīmola sedziņā bija ievīstīts jaundzimušais princis. Līdzīgs fenomens atkārtojās arī citās reizēs, kad ģimene publiskoja kādu Džordža bildi vai kopīgi parādījās kādā saviesīgā pasākumā. Apģērbs, kas bija uzvilkts princim, no veikalu plauktiem pazuda vien dažu stundu laikā.

     

     

    Slēpo no divu gadu vecuma

    Keita Midltone kādā intervijā atklājusi, ka princim Džordžam pirmā slēpošanas nodarbība bijusi vien divu gadu vecumā. Pusēns vēl lāgā nav mācējis runāt, taču sācis apgūt slēpošanu Francijas Alpos.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē