• Patiesība par «One Direction» mūziķa traģisko nāvi: trakuma lēkme un bijušās līgavas atklāsmes

    Slavenības
    Estere Jansone
    Vakar
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mūziķis Liams Peins un viņa līgava Maija Henrija.
    Foto: Shutterstock
    Mūziķis Liams Peins un viņa līgava Maija Henrija.
    Šorīt, 17. oktobrī, izskanēja ziņa, ka traģiskā nāvē miris savulaik populārās puišu grupas «One Direction» bijušais dalībnieks Liams Peins. Pēdējos gados Peina dzīvē daudz kas liecinājis par to, ka iznākums varētu būt šāds. Viņa emocionālo stāvokli vēl vairāk satricināja bijušās līgavas Maijas Henrijas skandalozā grāmata un nesenā intervija.

    Ālējies līdz nāvei

    Vien 31 gadu vecumā savulaik spožajam mūziķim Liamam Peinam bija lemts no šīs dzīves aiziet. Viņš pārkritis pār viesnīcas trešā stāva balkona malu. Notikuma vietā viņa dzīvība izdzisa.

    Peins bija ieradies Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā, lai apmeklētu sava drauga, bijušā grupas biedra Niala Horana koncertu. Abi draugi satikušies un sirsnīgi parunājušies. «Ir pagājis jau kāds laiks kopš es un Nials esam runājuši,» tā sociālajos tīklos komentējis Peins. «Mums bija ļoti daudz, par ko parunāt. Es gribēju nokārtot pāris lietas ar šo puisi. Bez sliktas pieskaņas vai kā tamlīdzīga, bet mums vienkārši bija jārunā.»

    Peins bija apmeties smalkajā CasaSur Palermo viesnīcā, kur dzīvojis jau vairākas dienas. Viesnīcas darbinieki stāsta, ka mūziķis īsi pirms nāves esot uzvedies kā mežonīgs dzīvnieks.

    Viņš ārdījies, klaigājis, izskrējis viesnīcas vestibilā un pret grīdu sadauzījis savu klēpjdatoru.

    Viesnīcas darbiniekiem nācās popzvaigzni savaldīt un aizgādāt atpakaļ uz istabiņu, ziņo britu tabloīds The Mirror.

    Tomēr istabiņā Peins nav nomierinājies. Internetā nopludinātās bildes no Liama istabiņas liecina, ka mūziķis sadauzījis televizora ekrānu, atstājis pusizdzeras šampanieša glāzes, pudeļu lauskas, dedzinājuma pēdas uz mēbelēm, bet uz galda pametis foliju, šķiltavas, sveces un baltu pulverveida vielu.

    Par mūziķa skaļo uzvedību nopietni sāka satraukties viesnīcas personāls. Tā kā viņa numuriņā bija balkons, darbinieki nojautuši ko nelāgu. «Viņš ārdījās un izdemolēja visu istabu, un mums vajadzēja saukt atbildīgos dienestus,» stāsta kāds viesnīcas darbinieks. Neilgi pirms policijas ierašanās no pagalma puses atskanējis blīkšķis. Uz terases gulēja vīrietis. Izrādījās, ka tas ir birtu mūziķis Liams Peins. Miris.

    Attēli no mūziķa apartamentiem:

     

    Ar narkotikām uz tu

    Par Peina atkarībām ir runājušas ne tikai viņa draudzenes, bet arī viņš pats. Pērnā gada maijā Peins kādā televīzijas intervijā lepojās, ka izturējis jau 100 dienas skaidrā un jūtas lieliski. Bija izjukušas Peina attiecības ar amerikāņu modeli Keitu Kesidiju, un viņš pats esot nolēmis iestāties rehabilitācijas klīnikā un cīnīties ar atkarībām. Pirms tam viņš bija lūdzis palīdzību aktierim Raselam Brandam, kurš arī agrā jaunībā aizrāvies ar narkotikām un alkoholu. Abi kopā apmeklējuši grupu terapijas atkarīgajiem, taču toreiz Peina atturības periods beidzās visai drīz.

    Peins jau pusaudža vecumā, darbojoties grupā «One Direction», bija aizrāvies ar alkohola un narkotiku lietošanu, un viņu bieži pārņēmušas pašnāvnieciskas domas. Visvairāk Liams dzēris un lietojis apreibinošas vielas laikā, kad ar puišiem devies koncerttūrē.

    «Ir dažas bildes ar mani uz kuģa, kur man seja ir kādas desmit reizes lielāka. Es biju uztūcis. To devēju par savu ripu un šmigas seju,»

    raidierakstā Diary of CEO teica Peins.

     

    Bijušās līgavas atklāsmes divas dienas pirms viņa nāves

    Par lūzuma punktu Peina dzīvē fani uzskata viņa bijušās līgavas Maijas Henrijas skandalozo grāmatu Looking Forward. Lai arī tas ir daiļliteratūras romāns, daudzi literārā darba galvenajos varoņos saskata nepārprotamu līdzību ar Liamu un Maiju. Turklāt autore uz grāmatas vāka publicējusi piezīmi, ka tā ir «balstīta uz patiesiem notikumiem».  

    Grāmatas galvenā varone ir attiecībās ar slavenas puišu grupas dalībnieku, kurš slīgst pamatīgā atkarību mākonī un pret mīļoto vērš nežēlīgu emocionālo vardarbību. Tāpat grāmatā detalizēti aprakstīts aborts, kuru mūziķis esot meitenei piespiedis veikt. Šīs grāmatas iznākšanu centās apturēt Peina ģimene un draugi, taču šā gada pavasarī tā nonāca grāmatnīcu plauktos. Tas mūziķim bija pamatīgs trieciens .  

     

    Grāmatas «Looking Forward» vāks, kurā viens no tēliem līdzinās Liamam Peinam.
    Grāmatas «Looking Forward» vāks, kurā viens no tēliem līdzinās Liamam Peinam.

     

    Maija un Liams bija pāris no 2020. līdz 2022. gada, un viņi pat saderinājās. Pēc attiecību izjukšanas Peins Maiju nemitīgi bombardējis ar zvaniem un īsziņām. Vēl aizvadītajā mēnesī meitene sociālajā tīklā TikTok sūdzējusies, ka atkal un atkal saņem zvanus no bijušā. «Kopš mēs izšķīrāmies, viņš visu laiku man zvana. Katru reizi tas ir no cita telefona, lai es nezinātu, no kurienes tas nāk,» video stāstīja Maija.  

    Peina bijusī līgava atzīst, ka mūziķis bieži īsziņās rakstījis, ka vēlas sev «nodarīt pāri» vai «darīt galu»,  lai piespiestu Maiju ar bijušo sazināties.

    Meitene policijā uzrakstījusi iesniegumu par uzmācīgo Peinu, bet divas dienas pirms mūziķa nāves sniegusi stundu garu interviju YouTube raidījumam The Internet Is Dead, kur sīkumos pastāstījusi par toksiskajām attiecībām, kādas viņai bijušas ar Liamu.  

    «Es zinu, kādu dzīvesveidu viņš piekopj, un pienāks tāda diena, kad notiks kaut kas slikts. Es nespēju palikt vienaldzīga, kad viņš man saka tādas lietas. Man liekas, ka man ir jāpalīdz viņam un, ja to nedarīšu, es nespēšu sev piedot, ja ar viņu kaut kas notiks… Viņš taču ir tētis. Viņam ir ģimene,» raidījumā sacīja Henrija.

    Liamam Peinam ir septiņus gadus vecs dēls, kurš dzimis attiecībās ar grupas Girls Aloud dalībnieci, dziedātāju Šerilu Kolu.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē