• Pasaulē skandalozākajam princim – 40! Vai Harija ballītē piedalīsies princis Viljams?

    Jubileja
    Inese Mizovska
    Inese Mizovska
    15. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shaun Jeffers/Shutterstock
    Lielbritānijas princis šodien svin apaļu jubileju – princim Harijam aprit jau 40 gadi! Līdz šim princis paspējis iekulties dažādās nepatikšanās, bet viņa spilgtākais iznāciens ir grāmatas Liekais izdošana.

    Būšot īsta puišu ballīte

    Izdevums The Sun vēsta, ka savu apaļo jubileju princis Garijs plānojot svinēt «puišu kompānijā» – kopā ar dažiem tuvākajiem draugiem. Sieva Megana Mārkla šajā ballītē nepiedalīšoties. Visticamāk, ka arī brāļa – troņmantinieka Viljama – šajā ballītē nebūšot. Viņu attiecības aizvien esot saspīlētas. Turklāt Harijs un Megana publiskoja sava jaunā Netflix projekta trilleri tikai dažas stundas pēc tam, kad brāļa sieva Velsas princese Keita Midltone publicēja jaunu video stāstu par savu ārstēšanos no vēža.

    Šāda plānošana Velsas princim un princesei nebijusi pa prātam.

    Harija fani ar nepacietību gaida, ko tad princis sastrādās savā jubilejā. Jaunībā viņš ASV aizvadījis ne vienu vien traku ballīti. Par tām un daudzām citām intīmām savas dzīves epizodēm Harijs atklāti runājis arī savā grāmatā.   

    Prinča Harija grāmata Liekais ir 410 lappušu atklātības, skandālu un sāpju. Tā izdota 16 valodās visā pasaulē, un jau pirms iznākšanas grāmatas elektronisko versiju bija rezervējuši ap 4 000 000 lasītāju.Pirms grāmatas iznākšanas Harijs intervijā sacīja – plaisa, kas izveidojusies starp viņu un karalisko ģimeni, lielāka vairs nevar būt. Tajā viņš atklāja savus piedzīvojumus un pārdzīvojums.

    Tēva ļaunie jociņi

    Lielbritānijas prinču Harija un Viljama bērnību aptumšoja mātes – tautā mīlētās princeses Diānas – traģiskā nāve. Tolaik Harijam bija tikai 12 gadu. Savā grāmatā princis Harijs uzsver – šis notikums ietekmējis visu viņa dzīvi, un tikai tagad ar psihoterapeita palīdzību esot sapratis savas bērnības traumas. «Ir lietas, kas mani joprojām sāpina, bet es vairs nedusmojos,» pirms grāmatas iznākšanas atzina Harijs.

    Memuāros princis atklāj, ka arī attiecības ar tēvu – tagadējo karali – vienmēr bijušas sarežģītas. Kad pasaulē nācis jaunākais dēls, tēvs Diānai esot teicis šādus vārdus: «Lieliski! Tu man dāvāji mantinieku un rezervistu. Mans darbs ir izpildīts.» Un tā arī visu mūžu Harijs esot juties – kā rezervists. Tēvs nekad neizrādījis emocijas un neesot apskāvis dēlu pat tad, kad paziņojis par princeses Diānas nāvi. «Mans dārgais dēls, mamma nokļuvusi autoavārijā. Bija sarežģījumi,» esot teicis Čārlzs.

    Harijs raksta, ka Čārlzam vienmēr patikuši dīvaini jociņi par tēva lomu, kuri nebūt neesot bijuši smieklīgi.

    Viņš pat esot teicis: «Kas to zina, vai es vispār esmu tavs īstais tēvs?»

    Harijam tas nešķita uzjautrinoši. «Viņš smējās un smējās, lai gan tas bija pārsteidzoši nesmieklīgs joks. Īpaši tāpēc, ka tolaik klīda baumas – mans īstais tēvs esot bijušais mātes mīļākais majors Džeimss Hjūvits. Viens no iemesliem šīm baumām bija majora ugunīgi sarkanie mati,» raksta princis.

    Harijs atklāj, ka viņa brālim jau sen bijušas aizdomas par to, ka tēvam ir romāns ar Kamillu. «Tas viņu mulsināja un nomāca, un, kad šīs aizdomas apstiprinājās, Viljamam bija milzīga vainas izjūta, ka viņš jau agrāk nav neko teicis, nav to novērsis,» raksta princis. Viņš gan atzīst – lai gan mēģinājis tēvu atrunāt no kāzām ar Kamillu, viņa nekad nav bijusi ļaunās pamātes lomā, un par to viņš tēva sievai esot pateicīgs.

    Kautiņš ar brāli

    Viņš atklāj, ka nekad nav bijis tuvās un sirsnīgās attiecībās ar vecāko brāli Velsas princi Viljamu. Kad Harijs parādījies Ītonas koledžā, kur princis Viljams bija sācis skoloties divus gadus agrāk, vecākais brālis viņu aicinājis uzvesties kā diviem svešiniekiem un nelīst viņa draugu lokā.

    Kad Harijs un Megana saderinājās, spriedze attiecībās ar brāļa ģimeni pieauga. Grāmatā princis apraksta situāciju, kas notikusi viņa mājās Londonā. Viljams Meganu esot nosaucis par sarežģītu, rupju un asu. Sākusies nepatīkama vārdu pārmaiņa, Harijs dusmās izgājis no istabas un devies uz virtuvi. Brālis viņam sekojis. Harijs Viljamam pasniedzis glāzi ūdens un teicis, ka nespēj ar viņu komunicēt, kad brālis ir tādā noskaņojumā. «Viņš nolika glāzi un pienāca man klāt. Viss notika ļoti strauji. Viljams saķēra mani aiz apkakles un grūda zemē. Es uzgāzos uz suņa bļodiņas, kas saplīsa, un lauskas iedūrās man mugurā. Kādu laiku es, pilnīgi šokēts, tur gulēju. Pēc tam piecēlos un teicu, lai viņš lasās prom no manas mājas,» raksta Harijs.

    Viņš atminas arī to, ka Viljams pat nav piedāvājis Harijam būt par vedēju viņa un Keitas kāzās. Šīs lomas Viljams atvēlējis saviem labākajiem draugiem. Jaunākajam brālim atvēlēja viesu sagaidītāja lomu.

    Harijs pauda, ka viņu māte būtu sarūgtināta, ja redzētu, kādas tagad ir dēlu attiecības.

    Abi grasījušies vicināt dūres arī 2021. gadā uzreiz pēc vectēva prinča Filipa nāves. Taču iejaucies viņu tēvs Čārlzs un lūdzis dēlus ar savu uzvedību nesamaitāt viņa pēdējos dzīves gadus.

     

    Princis Harijs 2015. gadā.
    Princis Harijs 2015. gadā.

    Keitas un Meganas kašķi

    Harijs grāmatā stāsta, ka viņa brālis princis Viljams un brāļasieva Keita Midltone bijuši seriāla Suits fani jau ilgi, pirms viņš sāka tikties ar tā zvaigzni amerikāņu aktrisi Meganu Mārklu. Viņš smalki apraksta, kā abiem paziņojis šo faktu. «Viņi bija pārsteigti, kad pateicu, kas ir mana jaunā draudzene. Viņi saskatījās, un Villijs teica: «Tiešām?!» Taču drīz vien brālis Harijam sācis izteikt brīdinājumus – esot jāpiebremzē ar šīm attiecībām. «Galu galā viņa ir amerikāņu aktrise, visādas lietas var notikt,» izteicies Viljams. 

    Viljama sieva un Harija mīļota Megana par draudzenēm nekļuva. Reiz Meganai nevilšus sanācis aizvainot Keitu, kad tā bija mazuļa gaidībās. Viņa izteikusies par to, ka Keitu pārņēmuši grūtniecības hormoni. «Mēs neesam tik tuvas, lai tu kaut ko teiktu par maniem hormoniem,» Keita norādījusi viņai. Lai šo konfliktu atrisinātu, Harijs un Megana apciemojuši prinča Viljama ģimeni. Megana atvainojusies, bet Viljams, pavēršot pret viņu rādītājpirkstu, sacījis: «Mēs Lielbritānijā tā nedarām!» Megana lūgusi, lai viņš novāc savu pirkstu. «Mega teica, ka viņa nekad nav gribējusi sāpināt Keitu, un lūdza, lai viņa nākamreiz atklāti pasaka, ja tā noticis. Mēs visi apskāvāmies. It kā…» grāmatā raksta Harijs.

    Izgāšanās nacista kostīmā

    Autobiogrāfijā aplūkots arī kāds 17 gadu sens notikums, kad Harijs ballītē ieradies vācu militārista kostīmā un ar svastiku uz piedurknes aproces. Tā saposies, viņš tūdaļ nonāca uz avīzes Sun vāka. Viņš apgalvo, ka tā sapucēties viņu mudinājis brālis un viņa mīļotā. Pirms ballītes Harijs esot telefoniski konsultējies ar viņiem un saņēmis šādu ieteikumu. «Es nomā dabūju šo tērpu un muļķīgās ūsas un devos uz mājām,» atminas Harijs. Tur viņš to pielaikojis un atrādījis Viljamam un Keitai, kuri bijuši sajūsmā. Keita atzinusi – tas esot daudz smieklīgāks par Viljama izvēlēto triko. Publiskais nosodījums, kādu izpelnījās Harijs, esot bijis nepanesami smags. «Dažbrīd domāju, ka nomiršu no kauna,» grāmatā atceras princis.

     

    Princis Harijs un Keita Midltone 2008. gadā.
    Princis Harijs un Keita Midltone 2008. gadā.

     

    Pirmais sekss

    Viens no mulsinošākajiem fragmentiem ir par nevainības zaudēšanu. Pirmais sekss Harijam bijis nebūt ne karalisks. Tas noticis pusaudžu vecumā, un partnere bijusi krietni vecāka. Viņas vārdu grāmatā princis neatklāj.

    Harijs saka – viņa izmantojusi princi gluži kā jaunu ērzeli.

    «Mana kļūda, ka es ļāvu tam notikt zālājā aiz kroga. Droši vien mūs kāds redzēja,» atklāts ir princis.

    Lietojis kokaīnu un halucogēnās sēnes

    Princis atklāti pauž to, ka jau skolas gados pīpējis marihuānu skolā un pat Kensingtonas pils pagalmā. Pirmo reizi kokaīnu pamēģinājis sava paziņas lauku mājās, pēc tam to darījis vēl dažas reizes. «Tas nebija sevišķi jautri. (..) Taču tas man lika justies citādi. Un tāds arī bija galvenais mērķis – justies citādi. Es biju ļoti nelaimīgs 17 gadus vecs zēns, kurš bija gatavs darīt visu, lai izbeigtu tāds būt,» pauž Harijs. 

    Viņš atzīst – labprāt baudījis bohēmu un reiz pat lietojis halucogēnās sēnes ar tekilu seriāla Draugi aktrises Kortnijas Koksas mājās Kalifornijā. Tolaik viņš bijis ļoti iemīlējies aktrisē. «Es tolaik sev jautāju, vai kādreiz būšu tik drosmīgs un pateikšu viņai par savām jūtām? Vai Kalifornijā ir gana daudz tekilas, lai piešķirtu man tādu drosmi?» atzinās viņš.  

    Par karalienes nāvi uzzina internetā

    Kad karalienes Elizabetes II veselības stāvoklis strauji pasliktinājies, viņas mazdēlam piezvanījis tēvs. Harijs un Megana sākuši posties uz Skotiju, kur tobrīd ārstu uzraudzībā savā rezidencē uzturējās karaliene. Drīz vien Harijam nepārprotami likuši saprast, ka Meganu līdzi ņemt nevajag.

    To, ka vecmāmiņa ir mirusi, Harijs uzzinājis, izkāpjot no lidmašīnas Lielbritānijā. Savos memuāros viņš akcentē – uzzinājis nevis no ģimenes, bet no raksta internetā. «Kad lidmašīna jau nosēdās, iedegās telefona ekrāns. Bija pienākusi ziņa no Meganas: «Piezvani man, kad saņemsi šo.» Atvēru BBC linku. Mana vecmāmiņa bija mirusi. Mans tēvs kļuvis par karali,» tā šo brīdi apraksta princis.  

    Viņš izstāsta arī to, kā iegājis mirušās karalienes istabā.  «Es saņēmos un iegāju istabā. Tā bija vāji apgaismota, sveša, jo iepriekš tajā biju iegājis tikai vienu reizi mūžā.  Nedroši virzījos uz priekšu, un tur viņa bija… Stāvēju kā sastindzis un skatījos, ilgi skatījos. Bija smagi, bet es turpināju lūkoties uz viņu un domāju – nožēloju, ka neredzēju savu mirušo māti. Es gadiem ilgi biju atlicis savas bēdas, jo domāju – man nav pierādījumu, ka tas ir noticis. Un te nu es domāju – pierādījums ir! Esi uzmanīgs ar to, ko vēlies.» Harijs stāsta, ka esot čukstējis vecmāmiņai – cer, ka tagad viņa ir laimīga, jo ir kopā ar savu mirušo vīru princi Filipu.»

     

    Princis Harijs militārajā dienestā.
    Princis Harijs militārajā dienestā.

     

    Nogalinājis 25 talibus

    Ziņu raidījumos pagājušajā nedēļā tika apspiests grāmatas fragments, kurā princis Harijs stāsta par karadienestu. Viņš 10 gadus dienējis Afganistānā un memuāros apgalvo, ka var precīzi nosaukt, cik ienaidnieku nogalinājis. «Man šķita būtiski nebaidīties no šī skaitļa. Tātad mans skaitlis ir 25. Tas manī nevieš gandarījumu, bet arī nemulsina,» grāmatas lappusēs spriedelē Harijs. Viņš atzīst – Taliban kaujiniekus uztvēris kā šaha figūriņas, kuras novācis no laukuma.

    «Jūs nevarat nogalināt cilvēkus, ja redzat viņos cilvēkus,» apgalvo Harijs.

    Šāda atklātība pārsteigusi daudzus britu kareivjus. Pirmkārt, plātīties ar šādiem sasniegumiem esot neētiski, otrkārt, princis nopietni apdraudot gan savu, gan bērnu dzīvību, atklāti paziņojot pasaulei par talibu kaujinieku iznīcināšanu. Hilmandā, kur dienējis Harijs, jau noticis mītiņš. Ļaudis izgājuši ielās ar plakātiem, uz kuriem ir pārsvītrots Harija portrets. Princim esot jāstājas tiesas priekšā. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē