• Operas šefs Siliņš: Man pietrūka Spānijas un vīna dārza

    Kultūra
    Evija Kalnbērza
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Egils Siliņš, stāstot, kā uztur sevi labā formā, atklāj, ka nedēļas nogalē daudz staigā gar jūru. «Galvenais, lai nav nejauks vējš! Pastaiga ir lieliska atslodze no pilsētas un kabineta dzīves. Latvijas daba uzlādē, vienīgi gribētos gaiši zilākas debesis,» savu vēlmi izsaka Operas direktors.
    Foto: Vladislavs Proškins (F64)
    Egils Siliņš, stāstot, kā uztur sevi labā formā, atklāj, ka nedēļas nogalē daudz staigā gar jūru. «Galvenais, lai nav nejauks vējš! Pastaiga ir lieliska atslodze no pilsētas un kabineta dzīves. Latvijas daba uzlādē, vienīgi gribētos gaiši zilākas debesis,» savu vēlmi izsaka Operas direktors.
    Vēl tikai mēnesi pasaulslavenais operdziedātājs Egils Siliņš pildīs Latvijas Nacionālās operas un baleta direktora amata pienākumus. «Man pietrūka laika pabūt vietā, kur esmu iekārtojis savu dzīvi un vīna dārzu,» aizvadītos piecus gadus atminas operas direktors.

    Egilu Siliņu 4. novembrī nomainīs līdzšinējais Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes loceklis Sandis Voldiņš, vēsta žurnāls Privātā Dzīve. Sastapts operas Hofmaņa stāsti pirmizrādē, Siliņš saka: «2. novembrī būs baleta Kazanova pirmizrāde, bet tad varēšu doties, ja ne gluži pensijā, tad pievērsties saviem plāniem.» Ar piecos gados sasniegto viņš esot apmierināts. «Protams, kovida laiks daudz ko izjauca, bet pēc tam iestudējumi Mīlas dzēriens un Dons Karloss ir bijuši veiksmīgi,» tā Siliņš.

    Viņš uzsver, ka licis akcentu uz vietējiem dziedātājiem, arī investējis, piesaistot pašmāju pedagogus dziedātāju un dejotāju līmeņa paaugstināšanai. «Tika gan pieaicināti arī viessolisti, jo ne visās balss grupās konkrētām lomām ir atbilstoši izpildītāji. Piemēram, franču operu tenoram jābūt ne pārāk dramatiskam, ne pārāk liriskam, tāpēc izrādei Hofmaņa stāsti pieaicināju Džordžo Berrudži. Ceru, ka opera muzikāli noturēs šo latiņu, kas tika pacelta mūsu pašu spēkiem,» teic Siliņš.

    Siliņš atkal kļūšot par operas solistu un dziedās kā ārzemēs, tā pašu mājās.

    «Esmu izplānojis savu kalendāru gadu uz priekšu. Mana nākamā pirmizrāde Latvijā būs Salome, ko iestudēs režisors Alvis Hermanis. Tur dziedāšu Johanāna lomu,» tā Siliņš, sakot, ka vēl vairāk viņš gaida rudeni. «Tad pirmizrādi vajadzētu piedzīvot manam lielākajam lolojumam, kas tika atlikts finansiālu problēmu dēļ. Tas būs Riharda Vāgnera Parsifāls, to iestudēs Baireitas festivāla vadītāja Riharda Vāgnera mazmazmeita Katarīna Vāgnere. Ar viņas vārdu ir mērķis Latvijai piesaistīt Eiropas publikas un preses uzmanību.»

    Siliņam esot projekti arī citos operas namos – Bilbao, Pekinā, Leipcigā, bet nākamās sezonas beigās ieplānota uzstāšanās Tokijā. Viņš priecājas, ka pēc direktora pilnvaru beigām atkal varēs vairāk uzturēties savās mājās Spānijā. «Man visus šos piecus gadus pietrūka laika pabūt vietā, kur esmu iekārtojis savu dzīvi, kur joprojām ir mans vīna dārzs. Par laimi, visu šo laiku Spānijā bija cilvēks, kas tur pieskata manu īpašumu,» teic Siliņš.

    Interesantas ziņas lasiet žurnāla Privātā Dzīve jaunākajā numurā!

    • Daiļā aktrise Dreimane atkal ir brīva, bijušais mīļotais devies uz ASV
    • «Saulceris ķepurojas...» Āris pastāsta par brāļu Ziemeļu dueta izjukšanu
    • Saeimā slēgta lētā ēdnīca: Vīksna zupu silda mikroviļņu krāsnī; Čudars skrien pēc bulciņām
    • Miks Ozoliņš ar ģimeni iekļūst orkāna epicentrā: «Kaut kas tāds bija redzēts tikai filmās»
    Privātā Dzīve nr40/2024

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē