• Ogres muzeja skandalozā direktore aizrāvusies ar gleznošanu. Izdodas krāšņi

    Māksla
    Gita Vīksne
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ilze Zariņa.
    Foto: Picture Agency
    Ilze Zariņa.
    Ogres Vēstures un mākslas muzeja skandalozā direktore Ilze Zariņa atrod laiku gan gleznošanai, gan arī flamenko deju pamatu mācīšanai. Mēneša beigās viņa mainīs arī darbavietu.

    Tieši pirms gada Ogrē izvērtās skandāls, kad eksotisko deju centra Alegria vadītāja Ilze Zariņa pēkšņi tika iecelta par pilsētas Vēstures un mākslas muzeja direktori. Tolaik netrūka kritiķu, kuri apšaubīja Zariņas spējas vadīt muzeju. Bija pat tādi, kas apsmēja Ilzes nespēju atbildēt uz elementāriem jautājumiem par muzeju darbību, taču viņa joprojām ir direktore un uztur rūpi par pilsētas vēsturi un mākslu. Viss gan mauinīsies 1. novembrī, kad no muzeja direktores viņa kļūs par Ogres novada Bāriņtiesas priekšsēdētāja vietnieci.

    Agrāk, dejojot flamenko.
    Agrāk, dejojot flamenko.

    Ilze žurnālam Privātā Dzīve atklāj, ka tagad pamatdarbs viņai ir muzejā Ogrē, bet reizi nedēļā viņa esot satiekama Rīgā kā deju pasniedzēja. «Mana dzīve vairāk nekā 20 gadu bija pakārtota deju studijai, bet nu man ir citas prioritātes, un flamenko ir palicis vairs tikai kā hobijs. Deju pamatus mācu iesācējiem. Jaunākajām meitenēm, kuras pie manis nākušas, ir 18 gadi, vecākajām – 75,» atzīst Ilze. Arī pati viņa cenšoties kāpt uz skatuves. «Esmu sapratusi, ka vismaz vienu uzstāšanos gadā man vajag kā svaigu gaisu,» nosmej Zariņa. Ilze neslēpj, ka tieši dejošana viņai palīdzējusi kļūt par to, kas ir šobrīd.

    «Bērnībā biju bezgala bikla, turklāt diezgan stipri raustīju valodu. Tagad vairs neraustu, jo izmantoju diafragmālo elpošanu,» stāsta Ilze.

    Viņa bilst, ka to uztrenējusi, dejošanu apvienojot ar skaļu ritma skaitīšanu. «Flamenko pamatā ir ritms. Tas, līdzīgi kā dziedamā balss, ir dāvana, kas cilvēkam tiek dota no Dieva. Flamenko ir vārguļu un arī ļoti jaudīgu cilvēku deja. Vārguļi tajā kļūst jaudīgāki, bet jaudīgajiem tā ir iespēja izpausties un izlaist ārā visu, kas iekšā mutuļo. Arī man tā ir – izdejoju visu, kas sakrājies, un tad esmu daudz mierīgāka un priecīgāka,» pavēsta Zariņa.

    Ilzes Zariņa ainava.
    Ilzes Zariņa ainava.

    Brīvajos brīžos Ilzes aizraušanām ir arī gleznošana un rožu audzēšana. «Labprāt gleznoju dabu. Pēdējo reizi to darīju šovasar. Darba kabinetā ir trīs manas gleznas, par kurām es ikdienā priecājos. Bet savā dārzā audzēju ap simt dažādu rožu. Tagad gaidu, kad tās dosies ziemas guļā, tad vairāk pievērsīšos gleznošanai,» klāsta Zariņa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē