Bez cukura un baltajiem miltiem
«Kad manam vīram, nu jau pirms daudziem gadiem, pirmo reizi tika noteikta onkoloģiska diagnoze, tas mums visiem bija liels šoks. Es ar lielu aizrautību ķēros pie meklējumiem – kas vēl bez tradicionālās medicīnas un medikamentiem varētu palīdzēt. Daudz lasīju zinātnisko literatūru, runāju ar gudriem cilvēkiem.
Atradu vairākus pētījumus par to – kā tas, ko mēs ēdam, ietekmē mūsu veselību.
Gan par svaigēšanu, gan par cukura un balto miltu izslēgšanu no uztura. Uzzināju, ka baltais cukurs, piemēram, var būt vēža šūnu barotne – tagad jau par to runā daudz, bet toreiz gan ne.
Citi lasa
Nu jau daudzus gadus no sava uztura esmu izslēgusi cukuru un baltos miltus. Ja ļoti gribas ko saldu, apēdu karoti medus vai kādu dateli. Kādu laiku biju arī veģetāriete, taču par maz pievērsu uzmanību tam, ko ēdu, un rezultātā man pietrūka olbaltumvielu. Sarkano gaļu nelietoju uzturā joprojām, ēdu tikai tītaru vai zivis. Ikdienā ļoti daudz ēdu dārzeņus – svaigus vai vārītus.
Zaļo dārzeņu lietošana uzturā arī ir balstīta pētījumos par vēzi.
Lai gan man pašai nav speciālas migrēnas diētas, domāju, ka veselīgam uzturam migrēnas profilaksē ir liela nozīme. Jā, migrēna tevi piespiež dzīvot veselīgāk. Protams, tā ir ļoti nepatīkama draudzene, bet, ja zini – lai to kontrolētu, ļoti daudz kas ir tavās rokās –, tad vismaz vari pamēģināt…»