• Metjū Perija 55. jubilejā atklāj viņa pēdējos vārdus un ciniskās slepkavības detaļas

    Noziegums
    Marta Kalniņa
    19. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Metjū Perijs nomira 2023. gada oktobrī.
    Foto: Shutterstock
    Metjū Perijs nomira 2023. gada oktobrī.
    Holivudas aktierim, seriāla «Draugi» zvaigznei Metjū Perijam šodien apritētu 55 gadi, un aktera jubilejā nākušas gaismā jaunas detaļas par viņa nāvi. Viņš tika ļauni izmantots…

    Pieci apsūdzēti, divi – arestēti 

    Pērn oktobrī aktieris Metjū Perijs tika atrast miris džakuzī savās mājās Losandželosā.Sākotnējā versija – tas bijis nelaimes gadījums, viņš ir noslīcis. Taču drīz vien atklājās, ka šī nebūt nav tik vienkārša nāve…   

    Aizvadītās nedēļas beigās amerikāņu medijos parādījās ziņas –  saistībā ar aktiera nāvi apsūdzētas piecas personas, tostarp divi ārsti un Metjū Perija personīgais asistents, kā arī divi narkodīleri.

    Visas piecas personas regulāri izmantojušas Perija atkarību, lai ciniski iedzīvotos uz tās rēķina. Prokurori apgalvoja, ka viens no ārstiem, kas apsūdzēts Metjū Perija nāvē, kuras cēlonis saistīts ar ketamīna pārdozēšanu, īsziņā rakstījis:

    «Nezinu, cik tas debīlais par to samaksās.»

    Nedēļā pirms Perija nāves asistents viņam ievadījis pat sešas ketamīna devas dienā, bet aktiera pēdējā dzīves dienā – vismaz trīs, un iznākums bija letāls. Asistents arī bijis tas, kurš atradis Metjū mirušu.

    Tiek vēstīts, ka divi no pieciem apsūdzētajiem – asistents un ārsts – jau ir arsestēti. 

    Kas ir šie cilvēki, un kāpēc viņi to darīja?

    Viena no Perija lietā apsūdzētajām narkodīlerēm ir Holivudā labi zināmā dāma ar iesauku Ketamīna karaliene. Viņa kopš 2019. gada savās mājās tirgo narkotikas izmeklētai publikai – lielākoties slavenībām. Perija asistentu ar ketamīnu sākusi apgādāt 2023. gada rudenī. Savu vainu Perija nāvē sieviete neatzīst.

    42 gadus vecais ārsts Salvadors Plasensija par to, ka Metjū meklē ketamīnu, uzzinājis tikai mēnesi pirms aktiera nāves. Viņš Perija asistentam sagādājis gan ketamīnu, gan šļirces un detalizētu pamācību, kā tieši tas jāievada. Arī viņš savu vainu Perija nāvē neatzīst.

    54 gadus vecais dakteris Marks Čavess bijis tuvs Salvadora Plasensija draugs, pat viņa skolotājs.  Viņš atzina, ka pārdevis Salvadoram ketamīnu, kuru sadabūjis klīnikā, kur savulaik strādājis. Viņš izrakstījis viltus recepti uz kāda sava pacienta vārda, kurš par šo afēru pat nenojautis.

    Ārsts atzina savu vainu šajā noziegumā, un par to viņam draud 10 gadi cietumā.

    Vistuvākais Perijam bija 59 gadus vecais Kenets Ivamasa – viņa privātais asistents. Kenets dzīvojis Perija mājā. Ivamasa atzina savu vainu tajā, ka gādājis Perijam ketamīnu un uzņēmies pats to arī injicēt. Kenetam draud 15 gadi cietumā.  

    54 gadus vecais Ēriks Flemings šajā lietā figurē kā narkodīleris un tuvs Perija paziņa. Viņš atzinās, ka  no Ketamīna karalienes iegādājies 50 ketamīna ampultas un nogādājs tās Perijam.  Pusi ampulas viņš injicējis aktierim četras dienas pirms nāves. Flemings atzina savu vainu ketamīna izplatīšanā, kas novedusi cilvēku līdz nāvei. Viņam draud 25 gadi cietumā.   

    Metjū Perija pēdējās dienas

    Neilgi pirms savas nāves Metjū Perijs cietis no smagas depresijas un trauksmes, tāpēc izgājis ārstēšanās kursu ar ketamīna terapiju kādā klīnikā. Tur viņš kļuvis atkarīgs no šīs vielas. Kad ārsti atteikušies palielināt devu,  aktieris meklējis citas – nelegālas iespējas tikt pie ketamīna. Šajā lietā viņam palīdzējis asistents Kenets, kurš iepazinies ar ārstu Salvadoru Plasensu. Tas saskatījis lielisku iespēju nopelnīt un sazinājies ar savu draugu Čavesu. Mēneša laikā Čavess sagādājis 22 ketamīna ampulas. Savukārt Plasesna pērnā gada rudenī septiņas reizes tās nodevis Perija asistentam. Kopumā ārsti šādi nopelnījuši ne mazāk kā 55 tūkstošus ASV dolāru.

    Ampulas patiesā cena ir 12 dolāri, bet viņi tās tirgojuši par 2000 dolāru gabalā.

    Plasensa apmācījis aktiera asistentu, kā veicamas injekcijas. Taču arī pats vairākas reizes injicējis Perijam ketamīnu. Pirmo reizi tas noticis autostāvvietā. Asistents atvedis Periju ar auto, un ārsts aizmuguruējā sēdeklī Perijam ievadījis devu.  Otro reizi viņš injicējis ketamīnu aktierim savā klīnikā, un tas noticis legāli – ārstēšanās kursa ietvaros.  Asistents savās liecībās norādījis, ka ārsts ieradies arī Perija mājā un ievadījis viņam tik lielu devu, ka Perijs burtiski sastindzis.  Perijs zaudējis spēju runāt un kustēties. Viņam strauji pacēlies asinsspiediens. Kenets un Plasensa ar lielām pūlēm aiznesuši Periju uz gultu.  Dakteris teicis, ka vairs pats neinjicēs ketamīnu, taču esot turpinājis gādāt aktierim ampulas. Ārsta advokāts uzstāj, ka ketamīna injicēšana notikusi ārstēšanās kursa ietvaros, un tajā nav nekā krmināla. Turklāt ketamīns, no kura nomiris Perijs, nebija Plasensas gādāts.

    Patiesi – nāvējošo devu viņš saņēmis no cita rokām. 10. oktobrī aktiera paziņa Flemings esot atsūtījis Perijam ziņu, ka ir gatavs sagādāt viņam ketamīnu par labu cenu, ja saņems naudu par starpniecību šajā darījumā. Lai apspriestu detaļas, viņš tālāk komunicējis ar Kenetu. Nosūtījis asistentam ampulas bildi, uz kuras bijis zirga attēls.  The New York Times lēš, ka

    šī viela bija spēcīgs trankvilizators, kādu izmanto veterinārārsti.

    Flemings, kurš šo vielu bija dabūjis no Ketamīna karalienes, pārsūtījis Kenetam fragmentus no sarakstes ar tirgotāju, kura zvērējusi, ka tā ir pirmklasīga prece. Kenets gan šaubījies un atbildējis Flemingam, ka Perijs grib nemarķētu ketamīnu, nevis zigra versiju. Flemings sadabījusi citu ampulu un par 180 dolāriem notirgojis Perijam to kā izmēģinājuma preci. Viss noritējis gludi, un 14. oktobrī asistents no viņa nopircis jau 25 ampulas par 5500 dolāriem. Vēl 500 dolārus viņš samaksājis Flemingam par starpniecību. Pēc desmit dienām Flemings atveda vēl 25 ampulas un konfektes ar ketamīnu – kā bonusu no Ketamīna karalienes.

    Pēdējās dienās pirms nāves asistents Perijam pēc viņa lūguma injicējis sešas, dažreiz arī astoņas ketamīna devas. Divas reizes Perijs pēc tām zaudējis samaņu.

    28. oktobrī Kenets pusdeviņos no rīta injicēja Metjū pirmo devu. Pēc četrām stundām aktieris lūdza nākamo devu, bet jau pēc 40 minūtēm – vēl vienu. Pirms trešās devas

    viņš palūdzis, lai Kenets sagatvo Perijam džakuzī un teicis: «Iedod man lielu devu.»

    Tie, kā vēlāk izrādījās, bija Perija pēdējie vārdi… Kad Kenets izpildījis avus Perija lūgumus, viņš devies savās darīšanās ārpus mājas.

    Kad pēc dažām stundām atgriezies mājās, Perijs jau bija miris. Kenets nobēdzinājis visas šļirces un atlikušās ampulas un sazinājies ar Flemingu. Tajā pašā dienā Ketamīna karaliene iznīcināja visas sarakstes ar Flemingu, arī viņš rīkojās tāpat.  

    Metjū Perija ģimene ir apmierināta ar izmeklēšanas gaitu. Viņi oficiālā paziņojumā pauda cerību, ka visi vainīgie saņems sodu un notikušais atturēs cilvēkus no narkotiku izplatīšanas.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē